GENEL - 16 Kasım 2018 Cuma 16:54

Bedelli askerler yemin etti

A
A
A
Bedelli askerler yemin etti

Çorum il Jandarma Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 100 bedelli askerlik yükümlüsü için yemin ve terhis töreni düzenlendi.

Çorum il Jandarma Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 100 bedelli askerlik yükümlüsü için yemin ve terhis töreni düzenlendi.


Yemin töreni, sancak geçişinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sancak geçişinin ardından silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanan askerler, Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti.


Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, her anne ve babanın evladının askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak istediğini belirterek, bu kutsal ocağa adım attıktan evlatlarının anne ve babaların yanı sıra milletin ve kendilerinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.


Yemin eden askerlere de seslenen J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, “Bundan sonra hayatınız boyunca vatan savunmasında size verilecek görevleri yapabilecek temel becerileri kazandınız. Biraz önce milletimiz ve bağımsızlığımızın simgesi şanlı bayrağımızın üzerine el koyarak silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde cumhuriyet, vatan ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize dair namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Vatan görevi en kısa ve öz ifadeyle kan ile kazanılmış toprakların kan ile savunulması ile olup ant içmekte bu kutsal vatan görevini en iyi şekilde yapılması için namus vermektir. Yemininizin teminatı şerefiniz bedeli de gerekitğinde vatan uğuruna canını seve seve feda etmenizdir. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve mutlak itaatin simgesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir” dedi.


Törene Vali Mustafa Çiftçi, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve asker aileleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."