YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 12:43

Belediye Çalışıyor Osmancık Gelişiyor

A
A
A
Belediye Çalışıyor Osmancık Gelişiyor

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Hedefimiz yaşadığımız şehrin; temiz havasıyla, içilebilir suyuyla, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişliği ile daha yaşanabilir bir kent olmasıdır. Bu hedef doğrultusunda bütün gayretimizle projeler üretiyor, yatırımlar yapıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Hamza Karataş, yeni hizmete açılan Adatepe Mesire Alanındaki kır kafeteryasında mahalle muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Osmancık Belediyesinin faaliyetlerini değerlendiren Karataş, yapılan yatırımlar ve hedeflenen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT
Tek yönlü değil tüm alanlarda gelişen bir kent hedeflediklerini dile getiren Başkan Karataş, “Bizim ölçeğimizdeki ilçeleri değerlendirdiğimizde içme suyu, otobüs terminali, kent planı, doğalgaz gibi birçok yatırımı yıllar önce almışlar. Bizim ilk hedefimiz bu yatırımları ilçemize kazandırarak bu açığımızı kapatmak oldu. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz projeleri yatırıma dönüştürüyoruz. Hedefimiz yaşadığımız şehrin; temiz havasıyla, içilebilir suyuyla, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişliği ile daha yaşanabilir bir kent olmasıdır” dedi.
OSMANCIK’A OTOGAR YAPILACAK
İlçeye yakışır bir şehirlerarası otogar projesi hazırladıklarını belirten Karataş, “D100 Karayolu gibi uluslararası bir güzergahta bulunmamıza rağmen şehirlerarası otogarımız yok. Oysa hemen hemen bütün komşu ilçelerimizde otogar mevcut. Osmancık’ta otogar olmaması hem şehirlerarası seyahat eden vatandaşlarımız açısından zorluk oluyor hem de ilçemiz turizmini olumsuz etkiliyor. İlçemize yakışır güzel bir proje hazırladık. Şu anda ihale hazırlığı yapılıyor. İnşallah kısa sürede inşaatına başlayacağız. Otogar, önemli bir ulaşım açığını kapatmış olacak. Ayrıca turizmi de olumlu etkileyecektir.” diye konuştu
GEMİCİ TABİAT PARKI BÖLGEDE İLK
Gemici Mahallesinde inşa edilen 11 dönüm alana sahip tabiat parkının farklı konsepti ile bölgede bir ilk olacağına dikkat çeken Karataş, “İlçemizde küçük çaplarda 45 park var. Neredeyse her mahalleye üç park düşüyor. Ancak 500 metrekare, bin metrekare parklar tam manasıyla halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu nedenle bir karar aldık ve 10 dönümden küçük park yapmıyoruz. Yapılan parklarda çocuklardan, yaşlılara kadar herkesin sosyal aktivitesini karşılayacak konseptler uyguluyoruz. Gemici Mahallesine yapılan tabiat parkının bu bölgede bir örneği daha yok. Tamamen yetişkin çam ağaçları arasında yerden yüksek ahşap yürüyüş yolları, dinlence alanları, kafeterya, spor alanları, hayvan barınakları ve göletlerden oluşuyor. Bu bölgede ilk olan tabiat parkı yüzde 70 oranında tamamlandı. Kısa süre içerisinde hizmete sunulacak” ifadelerini kullandı.
OSMANCIK KALESİNİ 5 BİN KİŞİ ZİYARET EDİYOR
Restorasyonunun ilk etabı tamamlanarak ziyarete açılan Osmancık Kalesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Karataş, kalenin restorasyondan sonra yoğun ilgi gördüğünü belirterek aylık ortalama 5 bin ziyaret gerçekleştiğini söyledi.
Kaledeki tarihi surları da restore etmeyi planladıklarını ifade eden Karataş, “Osmancık Kalesini turizme kazandırmak için başladığımız restorasyon çalışmalarının ilk etabını tamamladık. Kalemiz hizmete ziyarete açıldı. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanından ziyaret alan bir mekana dönüştü. Biz de restorasyonun ikinci etabı olan surların yenilenmesi için kaynak temini amacıyla OKA’ya bir proje sunduk. Oradan bir kaynak bulabilirsek ikinci etabı ihale edeceğiz. İnşallah Osmancık Kalesi ile birlikte Koyunbaba Köprüsü’nün restorasyonu da tamamlanacaktır. Kızılırmak Islah Projesi de tamamlandığında turizmde ilçemizin önü açılmış olacak” ifadelerini kullandı.
ALTYAPIYA ÖNEMLİ YATIRIM
İlçenin alt yapısına da önemli yatırım yaptıklarını belirten Başkan Karataş, “İlçemizin alt yapısı D100 Karayolu ile Kızılırmak arasında, gerek kanalizasyon gerekse içme suyu hatları ve yağmur suyu hatları olsun tamamlanmıştı. Ancak Şenyurt, Esentepe, Koyunbaba, Çay Mahallerimiz başta olmak üzere alt yapısı tamamlanmamış yerleşimler var. İlk olarak Eymir Mahallesi ve Çiftlikler Mahallesinde kendi imkanlarımızla kanalizasyon alt yapısını tamamladık. Kenar mahallelerimizde çalışmalara devam ediyoruz. Merkezi mahalleleri de 2016 yılında ihale ederek tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
OSMANCIK HER YÖNÜYLE GELİŞİYOR
Osmancık’a iki yılda önemli yatırımlar kazandırıldığının altını çizen Hamza Karataş, “Göreve başladığımızdan bu güne kadar yaklaşık 2 yılı geride bıraktık. Bu süreç içerisinde şehrimizin tarihi problemleri başta olmak üzere ilçemize önemli yatırımlar kazandırdık. En önemli problemlerimizden birisi olan içme suyu problemine çözüm olacak Dereboğazı içme Suyu Barajına başlandı, çalışmalar devam ediyor. Şehrin çehresini değiştirecek en büyük proje olan Kızılırmak Islah Projesine başlandı, çalışmalar devam ediyor. Sel baskınlarını önlemek amacıyla inşa edilen sel kanalı tamamlandı. Doğalgaz ana boru hattı ilçemize kadar yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi imar planları onaylandı, alt yapı çalışmaları 2016 yatırım programına alındı. TOKİ konutları 21 Nisan’da ihale edildi. Bu yıl içerisinde şehirlerarası otobüs terminalinin de inşaatına başlamayı hedefliyoruz. Osmancık her yönüyle gelişiyor. İnşallah birkaç yıl sonra daha gelişmiş bir şehirde yaşıyor olacağız” dedi.
Basın toplantısının ardından Başkan Karataş, muhtarlar ve basın mensuplarıyla birlikte devam eden çalışmaları inceledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.