Yerel Haberler
Çorum
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı 18 Nisan 2024 Perşembe - 17:32:05 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı için süreç devam ediyor. TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı’yı ziyaret ederek IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrısı ve 2024 yılı çağrı takvimine yönelik bilgi verdi. 66 milyon Avro destek bütçesine sahip çağrıyla “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörüne yönelik projelere destek verildiğini dile getiren Vali Dağlı, süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleri, meyve ve sebze ürünleri ve yumurtanın işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırım konularının desteklendiği çağrı sürecinin proje teslim süresinin 09 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Tüm projelerde; yapım işi, makine-ekipman alımı, hizmet ve görünürlük harcamalarına gerçek ve tüzel kişilerde yüzde 50, üretici örgütlerinde yüzde 70 oranında hibe desteği sağlanacağını açıklayan Vali Dağlı, “Atık yönetimi ve yenilenebilir enerji harcamaları içeren projelerde bu harcama tutarlarına ilave yüzde 10 daha destek verilecek. Sektörüne göre değişmekle 30 bin ile 3 milyon Avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projelere verilecek desteğin yanı sıra yatırımlardaki harcamalar KDV, ÖTV ve diğer vergilerden de muaf tutulacak” dedi. TKDK’nın, 2024 yılında toplam 248 milyon avro bütçeli olarak çıkılacak çağrı ilanları takvimini yayınladığını hatırlatan Vali dağlı, “21 Mart tarihinde çıkılan 66 milyon Avroluk 1. Çağrının ardından Haziran ayında 2. Çağrı olarak kırsal alan yatırımları şeklinde adlandırabileceğimiz, bu sefer içerisinde çiftçilerimizin makine ekipman desteği olarak bildiği kısmın bulunmadığı 80 milyon Avroluk “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörü için süreç başlayacak. Ardından Temmuz 2024 ayında hayvancılık yatırımları olarak bilinen 90 milyon Avro bütçeye sahip “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” için 3. Çağrı ve son olarak da Ağustos 2024 ayında çiftçilerimizin makine ekipman desteği için beklediği 12 milyon Avro bütçeli “Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri” için 4. Çağrıya çıkılacaktır. İlgili sektörlere yatırım düşünen vatandaşlarımızın proje hazırlıklarına ve yapım işi içeren yatırımları için inşaat ruhsatı işlemlerine şimdiden başlamaları menfaatlerine olacaktır. Bu kapsamda yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın İl Koordinatörlüğümüzle irtibat kurmalarını, en doğru bilgiyi yetkililerden ve uzman personelden alarak yatırımlarına yön vermelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
18 Nisan 2024 Perşembe - 17:00 Geleceğin turizm profesyonelleri Hattuşa’yı OKA ile keşfetti Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi düzenledi. OKA, Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde TR83 Bölgesi’ni oluşturan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde turizm sektörünün gelişimini ve yerel ekonomiye katkısının arttırılmasını destekliyor. Bu çerçevede Ajans, 2024 yılı çalışma programında yer alan Sosyal Medya İçerik Oluşturma Atölyesi ve Eğitim Programı kapsamında OMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik günübirlik “Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi” düzenledi. Turizm Fakültesi öğrencileri Orta Karadeniz Bölgesi’nin doğal ve kültürel değerlerini dijital platformlarda tanıttı 2023 yılına OKA ve OMÜ Turizm Fakültesi ile arasında bölgenin doğal ve kültürel değerlerinin Wikipedia ve Google Maps gibi dijital platformlarda tanıtımı amacıyla yapılan iş birliği doğrultusunda, Turizm Fakültesi öğrencileri içerik üreterek ilgili platformlara ekledi. İçerik üreten öğrenciler, mesleki gelişim süreçlerini desteklemek üzere 17 Nisan’da gerçekleştirilen Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi’ne katıldı. Geleceğin turizm profesyonelleri olarak iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, bölgenin önemli tarihi değerlerinden Hattuşa ile Alacahöyük Ören Yerlerini yerinde inceleyerek ören yerlerinin tanıtımına yönelik yeni içerikler üretme fırsatı yakaladı. Bölgesel tanıtım için yerel iş birlikleri geliştiriliyor Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi programına, Boğazkale Kaymakamlığı, Boğazkale Belediyesi, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Boğazkale Müze Müdürlüğü, Puduhepa Girişimi Kadın Kooperatifi, Kavak Yerel Eylem Grubu ayrıca Gezsen Amasya, Gezsen Çorum, Gezsen Samsun ve Gezsen Tokat sosyal medya hesaplarının yöneticileri dâhil oldu. Paydaşlar, organizasyon ve saha desteği sağlamanın yanı sıra bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Öğrenciler, yerelde bir kadın kooperatifi tarafından el emeği ile üretilen ürünleri, özel kostüm tasarımlarını inceleme ve turizm sektöründeki yansımalarını görme şansı buldu. OKA, yerel ve ulusal kalkınmada önemli rolü olan ve kültürlerin birbirini tanımasında vesile olan turizm sektörünün Orta Karadeniz Bölgesinde tüm yönleriyle gelişimi için faaliyetlerine devam edecek.
18 Nisan 2024 Perşembe - 15:36 Asırlık çiğdem aşı geleneği Çorum’da yaşatılıyor UNESCO’nun dünya kültür miras listesinde yer alan “çiğdem aşı” geleneği Çorum’da yüzyıllardır yaşatılmaya devam ediyor. Kültürel miraslarımızdan olan “Çiğdem aşı”” ve “Çocuk Oyunları’nın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Çorum Belediyesince şenlik düzenlendi. Kadeş Barış Meydanı’ndaki “Çiğdem Aşı ve Çocuk Oyunları Şenliği”, renkli görüntülere sahne oldu. Çiğdem aşısı geleneğinin ve çocuk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Şölen havasında geçen etkinlikte çocuklar okkelden, yakar topa, ip atlamadan misket oyununa kadar 20 farklı çocuk oyununu oynayarak gönüllerince eğlendi. Bizim büyük bir medeniyet ve millet olduğunuzu dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Türk milleti tarihin gördüğü en büyük millet. Çünkü bizim geleceğimiz geçmişimize bağlı. Bizim geleceğimizin aydınlık olması medeniyet kodlarımızda değerlerimize yatanlara bağlı. Bu anlamda geçmişimizin, kültürel olarak medeniyetimizin yeniden ihyası bir restorasyon kadar benim için kıymetli. Bir tarihi meydan projesi neyse bizim için bir arastanın restorasyonu bizim için ne kadar kıymetli ise kalenin restorasyonu bir kültür projesi bizim için ne kadar değerli ise Çiğdem aşı ve geleneksel çocuk oyunları şenliği ile o kadar önemli. Gençlerimiz köklü geçmişlerini bilsin istiyoruz. Gençlerimiz merhamet şefkat medeniyetimizin kodlarına sahip çıksın istiyoruz. Gençlerimizin bir ayağının geçmişte olmasını diğer ayağıyla bilimde teknolojide fende sanatta kültürde harikalar oluştursunlar” dedi. Vali Zülkif Dağlı da, tarihi kimliğimizin yanı sıra unutulmaya ve terk edilmeye yönelen kültürel değerlerimizi yaşatmak ve oraya çıkarmanın önemli olduğunu söyledi. Günümüzdeki teknolojik yenilikler, sosyal hayattaki yeni trendler genç kuşakların farklı alanlara evrilmesine neden olduğuna dikkat çeken Vali Dağlı, “Bugünkü yaptığımız faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Geleneklerimizi yaşatma, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla buradayız” diye konuştu. Çorum’un köklü geleneği olan çiğdem aşının baharın müjdecisi olduğunu hatırlatan Vali Dağlı, “Amacımız çocuklarımıza bunu öğretmek. Çiğdem çiçeği bu manada sadece bir bitki değil aynı zamanda umudu, yeniden doğuşun simgesi. Çiğdem aşı sadece bir yemek hazırlama süreci değil. Aynı zamanda birlikte olmak, paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
18 Nisan 2024 Perşembe - 17:32 Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı için süreç devam ediyor. TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı’yı ziyaret ederek IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrısı ve 2024 yılı çağrı takvimine yönelik bilgi verdi. 66 milyon Avro destek bütçesine sahip çağrıyla “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörüne yönelik projelere destek verildiğini dile getiren Vali Dağlı, süt ve süt ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri, kanatlı eti ve et ürünleri, su ürünleri, meyve ve sebze ürünleri ve yumurtanın işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırım konularının desteklendiği çağrı sürecinin proje teslim süresinin 09 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Tüm projelerde; yapım işi, makine-ekipman alımı, hizmet ve görünürlük harcamalarına gerçek ve tüzel kişilerde yüzde 50, üretici örgütlerinde yüzde 70 oranında hibe desteği sağlanacağını açıklayan Vali Dağlı, “Atık yönetimi ve yenilenebilir enerji harcamaları içeren projelerde bu harcama tutarlarına ilave yüzde 10 daha destek verilecek. Sektörüne göre değişmekle 30 bin ile 3 milyon Avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projelere verilecek desteğin yanı sıra yatırımlardaki harcamalar KDV, ÖTV ve diğer vergilerden de muaf tutulacak” dedi. TKDK’nın, 2024 yılında toplam 248 milyon avro bütçeli olarak çıkılacak çağrı ilanları takvimini yayınladığını hatırlatan Vali dağlı, “21 Mart tarihinde çıkılan 66 milyon Avroluk 1. Çağrının ardından Haziran ayında 2. Çağrı olarak kırsal alan yatırımları şeklinde adlandırabileceğimiz, bu sefer içerisinde çiftçilerimizin makine ekipman desteği olarak bildiği kısmın bulunmadığı 80 milyon Avroluk “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörü için süreç başlayacak. Ardından Temmuz 2024 ayında hayvancılık yatırımları olarak bilinen 90 milyon Avro bütçeye sahip “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” için 3. Çağrı ve son olarak da Ağustos 2024 ayında çiftçilerimizin makine ekipman desteği için beklediği 12 milyon Avro bütçeli “Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri” için 4. Çağrıya çıkılacaktır. İlgili sektörlere yatırım düşünen vatandaşlarımızın proje hazırlıklarına ve yapım işi içeren yatırımları için inşaat ruhsatı işlemlerine şimdiden başlamaları menfaatlerine olacaktır. Bu kapsamda yatırım yapmak isteyen tüm vatandaşlarımızın İl Koordinatörlüğümüzle irtibat kurmalarını, en doğru bilgiyi yetkililerden ve uzman personelden alarak yatırımlarına yön vermelerini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
Geleceğin turizm profesyonelleri Hattuşa’yı OKA ile keşfetti
18 Nisan 2024 Perşembe - 17:00 Geleceğin turizm profesyonelleri Hattuşa’yı OKA ile keşfetti Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi düzenledi. OKA, Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde TR83 Bölgesi’ni oluşturan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde turizm sektörünün gelişimini ve yerel ekonomiye katkısının arttırılmasını destekliyor. Bu çerçevede Ajans, 2024 yılı çalışma programında yer alan Sosyal Medya İçerik Oluşturma Atölyesi ve Eğitim Programı kapsamında OMÜ Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik günübirlik “Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi” düzenledi. Turizm Fakültesi öğrencileri Orta Karadeniz Bölgesi’nin doğal ve kültürel değerlerini dijital platformlarda tanıttı 2023 yılına OKA ve OMÜ Turizm Fakültesi ile arasında bölgenin doğal ve kültürel değerlerinin Wikipedia ve Google Maps gibi dijital platformlarda tanıtımı amacıyla yapılan iş birliği doğrultusunda, Turizm Fakültesi öğrencileri içerik üreterek ilgili platformlara ekledi. İçerik üreten öğrenciler, mesleki gelişim süreçlerini desteklemek üzere 17 Nisan’da gerçekleştirilen Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi’ne katıldı. Geleceğin turizm profesyonelleri olarak iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan, bölgenin önemli tarihi değerlerinden Hattuşa ile Alacahöyük Ören Yerlerini yerinde inceleyerek ören yerlerinin tanıtımına yönelik yeni içerikler üretme fırsatı yakaladı. Bölgesel tanıtım için yerel iş birlikleri geliştiriliyor Hattuşa Mesleki Gelişim Gezisi programına, Boğazkale Kaymakamlığı, Boğazkale Belediyesi, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Boğazkale Müze Müdürlüğü, Puduhepa Girişimi Kadın Kooperatifi, Kavak Yerel Eylem Grubu ayrıca Gezsen Amasya, Gezsen Çorum, Gezsen Samsun ve Gezsen Tokat sosyal medya hesaplarının yöneticileri dâhil oldu. Paydaşlar, organizasyon ve saha desteği sağlamanın yanı sıra bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Öğrenciler, yerelde bir kadın kooperatifi tarafından el emeği ile üretilen ürünleri, özel kostüm tasarımlarını inceleme ve turizm sektöründeki yansımalarını görme şansı buldu. OKA, yerel ve ulusal kalkınmada önemli rolü olan ve kültürlerin birbirini tanımasında vesile olan turizm sektörünün Orta Karadeniz Bölgesinde tüm yönleriyle gelişimi için faaliyetlerine devam edecek.
Asırlık çiğdem aşı geleneği Çorum’da yaşatılıyor
18 Nisan 2024 Perşembe - 15:36 Asırlık çiğdem aşı geleneği Çorum’da yaşatılıyor UNESCO’nun dünya kültür miras listesinde yer alan “çiğdem aşı” geleneği Çorum’da yüzyıllardır yaşatılmaya devam ediyor. Kültürel miraslarımızdan olan “Çiğdem aşı”” ve “Çocuk Oyunları’nın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Çorum Belediyesince şenlik düzenlendi. Kadeş Barış Meydanı’ndaki “Çiğdem Aşı ve Çocuk Oyunları Şenliği”, renkli görüntülere sahne oldu. Çiğdem aşısı geleneğinin ve çocuk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Şölen havasında geçen etkinlikte çocuklar okkelden, yakar topa, ip atlamadan misket oyununa kadar 20 farklı çocuk oyununu oynayarak gönüllerince eğlendi. Bizim büyük bir medeniyet ve millet olduğunuzu dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Türk milleti tarihin gördüğü en büyük millet. Çünkü bizim geleceğimiz geçmişimize bağlı. Bizim geleceğimizin aydınlık olması medeniyet kodlarımızda değerlerimize yatanlara bağlı. Bu anlamda geçmişimizin, kültürel olarak medeniyetimizin yeniden ihyası bir restorasyon kadar benim için kıymetli. Bir tarihi meydan projesi neyse bizim için bir arastanın restorasyonu bizim için ne kadar kıymetli ise kalenin restorasyonu bir kültür projesi bizim için ne kadar değerli ise Çiğdem aşı ve geleneksel çocuk oyunları şenliği ile o kadar önemli. Gençlerimiz köklü geçmişlerini bilsin istiyoruz. Gençlerimiz merhamet şefkat medeniyetimizin kodlarına sahip çıksın istiyoruz. Gençlerimizin bir ayağının geçmişte olmasını diğer ayağıyla bilimde teknolojide fende sanatta kültürde harikalar oluştursunlar” dedi. Vali Zülkif Dağlı da, tarihi kimliğimizin yanı sıra unutulmaya ve terk edilmeye yönelen kültürel değerlerimizi yaşatmak ve oraya çıkarmanın önemli olduğunu söyledi. Günümüzdeki teknolojik yenilikler, sosyal hayattaki yeni trendler genç kuşakların farklı alanlara evrilmesine neden olduğuna dikkat çeken Vali Dağlı, “Bugünkü yaptığımız faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Geleneklerimizi yaşatma, kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla buradayız” diye konuştu. Çorum’un köklü geleneği olan çiğdem aşının baharın müjdecisi olduğunu hatırlatan Vali Dağlı, “Amacımız çocuklarımıza bunu öğretmek. Çiğdem çiçeği bu manada sadece bir bitki değil aynı zamanda umudu, yeniden doğuşun simgesi. Çiğdem aşı sadece bir yemek hazırlama süreci değil. Aynı zamanda birlikte olmak, paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.
Çorum’da 90 bin öğrenciye eş zamanlı 112 eğitimi
17 Nisan 2024 Çarşamba - 18:32 Çorum’da 90 bin öğrenciye eş zamanlı 112 eğitimi ÇORUM (İHA) Çorum’da eğitim gören yaklaşık 90 bin öğrenciye eş zamanlı olarak 112 Acil Çağrı Merkezi anlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 112Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü arasında Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtılması, gereksiz çağrıların neden olabileceği sonuçlar hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla protokol imzalandı. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, il genelinde öğretmen ve öğrencilere aynı anda verilen 112 Acil Çağrı Merkezi bilgilendirme ve farkındalık eğitimini Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilerle birlikte takip etti. Acil durumlarda farklı numaraları aramak zorunda kalmanın vatandaşlar için zaman kaybına ve karışıklığa yol açtığını hatırlata Vali Dağlı, “Bu nedenle, acil çağrı numaralarının tek bir çatı 112 altında toplanmış olması önemlidir. Bu sayede vatandaşlarımızın acil durumlarda hangi numarayı arayacaklarını hatırlamaları daha kolay olacaktır. Yüzde 100 yerli ve milli yazılım olan Yeni Nesil 112 sistemiyle birlikte; yabancılara Arapça, İngilizce, Rusça, Almanca dillerinde Yabancı Dil Tercüme Hizmeti, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız için Engelsiz 112 uygulaması, SMS uygulaması, arabalarda bulunan E-Call hizmeti gibi uygulamalar vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için devletimiz tarafından hizmete sunulan uygulamalardır” dedi. İl genelinde 473 okulda 89 bin 738 öğrenciye, 7 bin 200 öğrenciye eğitim verildi İl genelinde İl genelinde 473 okulda 89 bin 738 öğrenciye, 7 bin 200 öğrenciye eğitim verildiğini açıklayan Vali Dağlı, “Çorum 112 Acil Çağrı Merkezimizde Polis, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, AFAD, Orman gibi Kurumlarımız entegre bir şekilde aynı salonda hizmet vermektedirler.112 Acil Çağrı Merkezimiz açıldığı 27 Ocak 2021 tarihinden bugüne kadar 1.6 Milyon çağrı almıştır. Merkezimiz Türkiye’de en az asılsız çağrı alan merkezlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu başarının sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla yeni projeler uygulamaya konmakta, bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Gereksiz aramaların azaltılması ve 112 acil hattının bilinirliğinin artırılmasına yönelik olarakMilli Eğitim Müdürlüğümüz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda; bugün tüm Çorum genelinde İlk/Orta/Lise düzeyindeki 473 okulda 89.738 öğrenciye, 7.200 öğretmen tarafından eş zamanlı olarak 112 acil çağrı eğitimi verilmiştir. Bu sayede öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın acil durumlar karşısında ne yapacaklarını bilmesi ve Okul-Öğrenci-Aile üçgeninde farkındalığın artırılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu. Türkiye ortalamasının üzerinde Çorum 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün Türkiye’de kurulan 57. merkez olmasına rağmen kısa zamanda büyük mesafe kat ederek vatandaşa hizmet noktasında önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Dağlı, “Tüm istatistiki verilerde Türkiye ortalamasının üstünde kalarak, halkımıza hızlı ve kaliteli hizmet verme noktasında çok iyi bir durumda bulunduğumuzu ifade etti. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için tüm kurumlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün tüm Çorum genelinde 90 bine yakın öğrencimize eş zamanlı olarak verilen 112 Acil Çağrı Merkezi bilgilendirme eğitimi ile kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden biri sergilenmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezinin tanınırlığının arttırılması ve farkındalık oluşturma noktasında personelimizin gayreti, vatandaşlarımızın desteği ve basın kuruluşlarımızın katkılarıyla örnek il olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kulandı.