GENEL - 20 Mayıs 2017 Cumartesi 17:37

Çorum KKDYB Mali Genel Kurulu yapıldı

A
A
A
Çorum KKDYB Mali Genel Kurulu yapıldı

Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kırmızı et açığının ithal et değil üretimle kapatılabileceğini söyledi.

Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kırmızı et açığının ithal et değil üretimle kapatılabileceğini söyledi.


Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ile birlik üyeleri katıldı.


Basında ve kamuoyunda sürekli kırmızı et açığının gündeme getirildiğine dikkat çeken TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, “Kırmızı et açığının kapatılması. Bir ülkede kırmızı et açığı varsa bunu ithal etle kapatmamız mümkün müdür? Değildir. Bizim daha çok üretmemiz lazım. Tarım ve hayvancılık politikalarını iyi belirlememiz lazım” dedi.


Koyun ve keçi varlığının Türkiye için milli bir servet olduğunu vurgulayan Çelik, organik olduğu için insanların sağlıklı, dengeli beslenmesi için de büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi. Anaç kuzuların kesimiyle ilgili de yetiştiricileri uyaran Çelik, “Anaç dediğimiz dişi kuzuların kesiminin tamamen yasaklanmasını istiyoruz. Verimli hayvanların kayıt altına alınması ve sürüde kalması lazım. Yetiştiricilerimiz bu yöntemi uygulamalı. Erken kuzu satışlarının kendi ekonominize hem de ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğinin farkında değilsiniz. Kuzu kargas halinde satılıyor. Netice itibariyle bu kilo ile satılıyor. Kuzular 13-14 kilodayken kesime gidiyor. Biraz daha bekleseniz bu sayı ikiye katlanır. Hey hayvan verimini hem de et verimini artırmış oluruz. Bu şekilde bir nebzede olsa kırmızı et açığımızı kapatmış oluruz” ifadelerini kullandı.


Çobanların kadirşinas ve vefalı olduğunu dile getiren Çelik, “Bizler vefasız değiliz, çobanlar vefasız değildir. Kadirşinastır. Vatanperverdir. Her şeye rağmen hiçbir şeye isyan etmemiştir. Fedakarca çalışır. Çobanlık kutsal bir meslektir. Çobanlığı küçümseyenler, alay edenler kendini kaybetmiştir. Çobanlık kutsal meslektir. Bütün evliyaların, Peygamber Efendimizin geçmişine bakın çobanlık vardır. Ben sizlerden biri olmaktan son derece gurur duyuyorum. Yaptığınız meslekten gurur duyun. Şeref duyun. Siz bizim her zaman için baş tacımızsınız. 15 Temmuz’da da darbe girişimi oldu. O gece tüm birlik başkanlarımıza mesaj attık. Bu gece uyumayın. Uyursanız bir daha uyanamayız. Birlik başkanlarımız da üyeleriyle paylaştı. Herkes milli iradenin yanında yer oldu. 15 Temmuz bize bir olmayı, beraber olmayı bir kez daha öğretti. Söz konusu vatan olduğu zaman her zaman biriz beraberiz” diye konuştu.


Türkiye’de koyun keçi varlığının daha önce hafife alındığını anlatan Çelik, “Kamuoyunda, destekleme kalemleri içerisinde yeri ve ismi yoktu. Birliklerin kurulmasıyla birlikte, hükümetlerinde verdiği destekle birlikte bugün kocaman bir aile olduk. Sayın Bakanımız Faruk Çelik göreve geldiği günden bugüne kadar birliklerle iletişim halindedir ve bütün sorunlarımızı bildiği için bunların çözümüne yönelik emek sarf etmektedir. Bu çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Bu ülkenin milli meselesi ve sigortası olan küçükbaş hayvancılığa verilen destekler yetersiz. Bu desteklerle bu sektörü büyütmemiz kolay değil” ifadelerini kullandı.



"Çelik’ten İHA’ya teşekkür"


TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik konuşmasının sonunda İhlas Haber Ajansı’na teşekkür etti. Hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunları İhlas Haber Ajansı’nın yaptığı haberlerle ülke gündemine taşıdığına dikkat çeken Çelik, ayrıca ülke ve dünyada yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuyla paylaşması ve bu haberleri doğru, hızlı ve objektif bir şekilde yansıtması, İHA’nın tarafsızlık ilkesinden ödün vermediğini açıkça gösterdiğini ifade etti. Habercilik konusunda İHA’nın iyi bir örgütlenmeye sahip olduğunu dile getiren Çelik, İHA ailesine çalışmalarında başarılar diledi.


Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı da, genel kurulun mali genel kurul olduğunu belirterek, “Mali genel kurulun yanı sıra 4 yılda bir yayınlanan ana sözleşmemiz var. Ana sözleşmemizin kabulü için toplanmış bulunuyoruz. Ayrıca seçimli genel kurulumuza 1 yıl var. Seçim olacak mı olmayacak mı diye sorun üyelerimiz var. Gündemimizde böyle bir şey yok. Seçim yok” ifadelerini kullandı.


Genel kurulda daha sonra gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."