YEREL HABERLER - 09 Nisan 2015 Perşembe 16:33

Çorum Müftülüğü'nden Kutlu Doğum Programı

A
A
A
Çorum Müftülüğü'nden Kutlu Doğum Programı

Çorum Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir programdan düzenlendi.
İl Müftülüğü’ndeki programa Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, daire amirleri katıldı.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan Müftü Mehmet Aşık, Müslümanların geçmişte olduğu gibi günümüzde de farklı din ve etnik kökenli insanlarla birlikte yaşamak durumunda olduğunu belirterek, birlikte yaşamanın getirdiği hak, görev ve sorumluluklar olduğunu söyledi.
Müminlerin bunlara riayet etmesi, insanların hak ve hukukuna saygılı olması ve ahlak içerisinde sosyal ilişkilerini sürdürmesi gerektiğini dile getiren Aşık, “Bu dinimizin bize verdiği bir yükümlülüktür. Birlikte barış ve güven içerisinde yaşamak için temel haklara saygı gösterilmesi ahlaki ve hukuki bir görevdir” dedi.
Aşık, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki konusunun “Hz. Peygamber,Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” olarak belirlendiğini açıkladı.
Yeryüzünün halifeleri ve varlıkların en saygın olanının insanlar olduğunu, dinleri, renkleri ve cinsiyetleri farklı olsa da hepsi bir anne babanın, Âdem ve Havva’nın çocukları olması dolayısıyla kardeş olduklarını anlatan Aşık, “Asıl kardeşlerin barış güven ve huzur içerisinde birlikte yaşamaları. Yüce Allah, her insanı rızkı ile yaratmış ve dünyada insanlara yetecek kadar imkân var etmiştir. İnsanlar bu imkânlardan birlikte ve kardeşçe yararlanmaları gerekir. İnsanların yetenekleri ve akılları aynı olmadığı gibi rızkları da aynı değildir. Geçmişten günümüze her toplumda zengin ve fakir, âlim ve cahil, zayıf ve güçlü olagelmiştir. Zenginler fakirlere, âlimler cahillere, güçlüler zayıflara yardım etmekte, Allah’ın kendilerine verdiği imkânları paylaşmakla yükümlüdürler” ifadelerini kullandı.
TOPLUMDA YARDIMLAŞMA DUYGUSUNU GELİŞTİRELİM
Vali Ahmet Kara, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve eşitliğin toplumdaki birlik ve beraberlik anlayışını bozduğunu söyledi.
Toplumdaki ihtiyaç sahiplerine çok iyi bakılması gerektiğini dile getiren Vali Kara, toplum gruplar arasındaki uçurum açıldıkça birlik ve beraberliğin tesis edilemeyeceğine dikkat çekti.
Yardımlaşma duygusunun geliştirilmesi için çağrıda bulunan Vali Kara, toplantıya katılanlardan çevrelerinde ihtiyaç sahibi veya engelli bireyler gördüklerinde yardım eli uzatmalarını veya kendilerine yönlendirmelerini istedi. Her insanın eşit haklara sahip olduğunu kaydeden Vali Kara, kimsenin bir başkasına üstünlüğünün bulunmadığının altını çizdi.
Konuşmaların ardından Müftü Aşık, protokol üyelerine gül hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir