YEREL HABERLER - 30 Ağustos 2015 Pazar 11:59

Çorum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

A
A
A
Çorum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da çeşitli törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah 10.00’da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Çorum Belediyesi’nin anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çorum Valiliği’nde kutlamaların kabul edilmesinin ardından Gazi Caddesi’nde düzenlenen resmi bayram kutlama törenine geçildi.
Törende bir konuşma yapan Yüzbaşı Serkan Gök, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yoldaki dönüm noktalarından biri olan bu zafer, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan yüce Türk ulusunun ve onun şanlı ordusunun vatanı ve bağımsızlığına müdahale edildiğinde neler yapabileceğinin açık ifadesi; esaret altındaki uluslara, özgürlük yolunda ışık tutan ve ateşi hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de; bağımsızlığımızın, kutsal vatan topraklarının, laik, demokrat ve üniter devlet yapımız ile Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçisidir. İçeride ve dışarıda bu değerlere zarar vermek isteyenler, karşılarında daima birbirlerine çelikleşmiş bir irade ve sonsuz bir sevgiyle bağlanmış olan aziz ulusumuzu ve onun cesur evlatlarının oluşturduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini bulacaktır” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam eden tören askeri geçiş törenin ardından sona erdi.
Kutlamalara Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutan Vekili J. Alb.Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir