EKONOMİ - 04 Kasım 2017 Cumartesi 17:28

Çorum’da ikinci ürün hasadı

A
A
A
Çorum’da ikinci ürün hasadı

Çorum’da merkeze bağlı Uğrak köyünde ikinci ürün olan ayçiçeği hasadı yapıldı.

Çorum’da merkeze bağlı Uğrak köyünde ikinci ürün olan ayçiçeği hasadı yapıldı.


Hasat töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, 270 dekar alanda ikinci ürün hasadı yapıldığını belirterek, " Birinci ürün olarak 270 dekar alan üzerinde sertifikalı arpa çeşidi ile dekardan 400 kilo ürün alındı. Tarımsal desteklemelerden ve ürün satışından gerçekleşen gelir toplamı 52 bin 908 TL, ürün satışı geliri 40 bin 623 TL, toplam destekleme geliri ise 12 bin 285 TL’dir" dedi.


İkinci ürün olan ayçiçeği ekiminden ise dekardan 300 kilo ürün almayı öngördüklerini ifade eden Sarı, "Birinci ürün arpa ve ikinci ürün olarak ayçiçeği yetiştiriciliğinden 78 bin 842 TL’si ürün satış geliri ve 38 bin 285 TL’si destekleme geliri olmak üzere toplam 118 bin 127 TL gelir elde edilecektir" diye konuştu.


Vali Necmeddin Kılıç ise tarım, hayvancılık, sanayi ve turizmin Çorum’un saç ayakları olduğunu söyledi.


Tarımda yapılması gereken çok şey olduğunu, tarımda suyla toprağın biran önce buluşması gerektiğini vurgulayan Vali Kılıç, "Bugün itibariyle Çorum’da sulanabilir tarım arazilerinin tamamı DSİ tarafından yapılan, icra edilen, programa alınmış hizmetlerin tamamlanmasıyla bütün alanlarımız sulanmış olacaktır. Suyu toprakla buluşturduktan sonra ikinci iş bitki desenindeki değişikliktir. Daha çok gelir getirecek bitkiler ekmektedir. Çorum’da ilk defa ikinci mahsul ekildi. Muhtarı tebrik ediyorum. Çorum’da görüldüğü gibi ikinci mahsul alınıyor. Çiftçilerimiz ekim programlarını yaparken iki mahsulü düşünürseler kendileri açısından zenginleşmenin ön şartı gerçekleşmiş olur" şeklinde konuştu.


Hasat törenine İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Abdurrahman Başbuğ, OKA İl Koordinatörü Özgün Yalçın, Uğrak Köyü Muhtarı Yaşar Sayar ve köylüler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik Şehitler Haftası’nda şehit yakınlarıyla buluştu. Tetik; Vatanın bütünlüğü ve milletimizin birliği uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize ve yakınlarına şükran ve minnetlerini sundu. Günün erken saatlerinde Eğriboyun Mezarlığında Şehitlik ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Şehitleri kabirleri başında dualarla andı. Şehitlik ziyareti ardından Şehit Aileleri Derneği Nazilli Şubesi’nde, Dernek Başkanı Jale Keskin ve Şehit yakınları ile birlikte olan Başkan Tetik, son olarak Şehit Polis Memuru Hıdır Canoluk ‘un ailesini evinde ziyaret etti. Nazilli’de ikamet eden Şehit Polis Memuru Hıdır Canoluk‘un ailesini ziyaret eden Başkan Ertuğrul Tetik Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerin çok değerli olduğunun altını çizdi. Canoluk‘un Ailesine ve tüm şehit ailelerine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Tetik, “Şehitlerimizin aziz hatıraları için ne yapsak azdır, minnettarız. Bizler bu güzel vatan için canlarıyla ve kanlarıyla destanlar yazan bir milletin evladıyız. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermek için bir an bile düşünmemişlerdir. Ölümün üzerine gözlerini kırpmadan giden, kanlarıyla bayrağımıza al rengini veren şehitlerimiz, geride bize bu cennet vatanı bıraktılar. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 14-20 Nisan Şehitler Haftasında başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyor, ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ederek, en içten şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı.