YEREL HABERLER - 03 Mayıs 2016 Salı 17:34

Çorum'da “Kadın Emeği” Fuarı

A
A
A
Çorum'da “Kadın Emeği” Fuarı

Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 4. düzenlenen Kadın Emeği Fuarı başladı.
Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri öncülüğünde Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen fuarda el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı. Hürriyet meydanında gerçekleştirilen açılışa Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.
Programda bir açılış konuşması yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bir öz eleştiri de bulunarak kadının emeğinden, enerjisinden, bilgisinden, birikiminden yeteri kadar faydalanan bir ülke ve millet olmadığımızı söyledi.
Göreve geldiği günden itibaren belediyeciliği hep iki ayaklı bir iş olarak tarif ettiklerini anlatan Başkan Külcü, “Bir yanında alt yapı ve üst yapı hizmetleri bir yanında ise sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerimiz. Geride bıraktığımız 7 yıl içerisinde halkımızın da desteği ile önemli mesafeler aldık. Türkiye’nin en iyi belediyelerinden birisiyiz. Geçtiğimiz günlerde başbakanımızın elinden gençlerle ilgili yaptığımız çalışmalardan dolayı ödül aldık. Bundan 3 yıl önce de cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldık” dedi.
Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerden geçtiğimiz yıl faydalanan 17 bin kadın faydalanırken bu yıl bu sayının 26’bine ulaştığını açıklayan Başkan Külcü, Çorum’daki her 3-4 kadının belediyenin etkinliklerine katıldığını kaydetti.
Kadınların bilgisinden, birikiminden sadece evde faydalanıldığında düne ve yarına ihanet edilirken bugüne de en büyük kötülüğün yapılacağını anlatan Başkan Külcü, “Türkiye olarak kadının emeğinden, enerjisinden bilgisinden birikiminden yeteri kadar faydalanan bir ülke millet değiliz. Bu bir öz eleştiridir. Şuanda Türkiye’de kadınların çalışma hayatına katılma oranı yüzde 25. Avrupa’da bu oran yüzde 60’lara yükselmiştir. Tarihimizin her döneminde kadınlarımız vardır. Peygamber efendimizin hayatında en zor günlerinde Hz.. Hatice var. Bunları görmeden, bunları yok sayarak kadınlarımızın sadece bilgilisinden birikiminden evde faydalanacak olur isek hem düne ihanet etmiş oluruz hem yarına ihanet etmiş oluruz. Bugüne de en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Sadece erkeğin yönlendirdiği bir hayat, sadece kadının yönlendirdiği bir hayat eksiktir. Bir kuşun iki kanadı gibi bu hayatı birlikte yaşayacağız. Geleceğe yönelik güçlü bir iddianın sahibi olmak istiyorsak bunu yapmak zorundayız. Büyük bir medeniyet kurmak istiyorsak, büyük bir medeniyetin temsilcisi olmak istiyorsak hayatı birlikte şekillendireceğiz. Erkeklere sesleniyorum bu hayatı tek başınıza anlamlı kılabileceğinizi, güçlü yapabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu hayatı birlikte yaşamalıyız. Atalarımız böyle başardı. Bizde güçlü bir Türkiye’yi, cumhuriyetin 100. yılında 2023 hedeflerini yakalamış Türkiye’yi ancak böyle kurarız. Bunun için kadınların yolunu daha çok açmalı ve onlara destek vermeliyiz. Bütün gayretlerimiz desteğimiz çabamız bunun içindir. Kadınlar için ne kadar yatırım yapsak azdır. Daha güzelini daha iyi yatırımlar yapmaya sizden aldığımız destekle yapmaya devam edeceğiz. Kadın varsa hayat vardır” şeklinde konuştu.
Başkan Külcü’nün konuşmasının ardından fuarın açılışına geçti. Açılışın ardından davetleri fuardaki stantları tek tek ziyaret ederek bilgi aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir