GENEL - 14 Temmuz 2017 Cuma 15:15

Döngeloğlu’ndan darbeci astsubayın tişörtündeki “hero” yazısına sert tepki

A
A
A
Döngeloğlu’ndan darbeci astsubayın tişörtündeki “hero” yazısına sert tepki

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında eski MAK astsubayı Gökhan Güçlü’nün üzerine giydiği Türkçesi ’kahraman’ anlamına gelen ‘hero’ yazılı tişörtle mahkemeye getirilmesine sert tepki gösterdi.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında eski MAK astsubayı Gökhan Güçlü’nün üzerine giydiği Türkçesi ’kahraman’ anlamına gelen ‘hero’ yazılı tişörtle mahkemeye getirilmesine sert tepki gösterdi. Döngeloğlu, “Bu adamı ‘hero’ yazan tişörtle mahkemeye kim getirdi. Hesabını sorun o cezaevine, müdürüne. Bizimle alay etmeyin” dedi.


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Çorum’a geldi. Hürriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Döngeloğlu, gündeme ve 15 Temmuz sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanını Marmaris’teki otelde öldürmeye çalışan 50 kişilik FETÖ ölüm timinin mahkemelerinin olduğunu hatırlatan Döngeloğlu, bu timde yer alan astsubayın duruşmaya ‘hero’ yazılı tişörtle getirilmesini sert bir dille eleştirdi.


“İki polisin şehit olduğu oteli basan kanı bozuklardan birisi mahkemeye en önde bir tişörtle gitti” diyen Döngeloğlu, “Tişörtte ‘hero’ yazıyordu. ‘Hero’ İngilizce ‘kahraman’ Zazaca ‘eşek sıpası’ demek. Başınızdaki eşek sizde eşek sıpasısınız öküz. Kahramanmış, ama ben buradan söylüyorum siyasetçilerinizi sıkıştırın öyle bizden oy istemeli değil. Bu adamı ‘hero’ yazan tişörtle mahkemeye kim getirdi. Hesabını sorun o cezaevine, müdürüne. Bizimle alay etmeyin. Cumhurbaşkanını öldürmeye gelmiş o adam. Bu adama hesabını sorun. En önde niye o adam. 44 tutuklunun içinde bu niye en önde. Niye göstere göstere fotoğraf aldırıyorsunuz dünyaya. Senin iktidarında adam o hain Fethullah denen kanı bozuğun militanlığını yapıyor ve ‘hero’ yazıyor buraya. Allah’tan Zaza kardeşlerimiz var. Allah’tan Zazacamız var bizim” dedi.


Milletin 15 Temmuz ruhunu hala diri tutmasının; vatan sevgisinin, hürriyetin, bağımsızlığın, millet iradesinin üzerine hiçbir hainin ne içeride ne dışarıda ipotek koyamayacağının en güzel delili olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi her görüşten insanın kendi iradesine, vatanına, milletine göz diken hainlere karşı büyük bir duruş sergilediğinin altını çizdi.


40 yıl milletin içerisinde sinsi bir yılan gibi dolaşan FETÖ adlı ihanet örgütünün bu milletin 249 canını aldığını anlatan Döngeloğlu, “Bunlardan birisi Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok Çorum’un evladı. O gün kol kola yürüdüler Allah’ın davetine. Şehadetleri kabul olsun. O gün 249 can aldılar. Burs dediler, dergi dediler, çocukları anne ve babasından kopardılar. Kendi vatanına ihanet eden sapık bir hainin kulu kölesi haline getirdiler bir nesli. İçimizde sihirbaz gibi dolaştı bu adamlar. Uydurma hikayelerle, yalancı hikayelerle bir nesli aldattılar. Müslüman gençleri birer canavara, zombiye, katile dönüştürdüler” diye konuştu.



“15 Temmuz’a kontrollü darbe diyorlar, yazıklar olsun size”


15 Temmuz kalkışmasını kontrollü darbe olarak niteleyenleri de sert şekilde eleştiren Döngeloğlu, şunları kaydetti:


“Amerika’daki nasipsizin 40 yıllık gavur beyniyle düşündüğü planını Türk ordusunun helal süt etmiş bir binbaşısı bozdu. O binbaşı MİT’e geldi. Tatbikat adı altında MİT’e bomba yağdırılacak. MİT Müsteşarı Hakan Fidan alınacak dedi. Bundan bilginiz var mı dedi. İşte bütün sihri bozan, darbeyi apar topar öne aldıran bu bilgiydi. Şimdi utanmadan kontrollü darbe diyorlar. Yazıklar olsun size. Adalet lazım bu ülkeye yürümek lazım diyorlar. Necmettin Erbakan’ın dört kez partisini kapattınız. Neredeydiniz adalet için yürüyenler. İmam hatiplerin binalarını bale kurslarına çevirdiniz. Adalet isteyenler neredeydiniz o gün. Recep Tayyip Erdoğan, kitaplarında bulunan şiiri okudu diye hapse attınız. Tayyip Erdoğan muhtar bile olamaz dediniz. N’olur bu vatanın düşmanlarının farkına varın. Ve Türkiye her geçen gün risk parametresi büyüyor. Batının sıcak temasına yaklaşıyoruz. Bu adamlar paravan şirketlerle geldiler. Hiçbirinde Tayyip Erdoğan’ı alamadılar. İndiremediler. Kuduruyorlar. Bir ara bunları böldük dediler oyunu açıkça Devlet Bahçeli vatan hainlerinin oyununu bozdu. Son noktada öyle bir vuruş yaptı ki. Üzerine düşen devlet sorumluluğunu layıkıyla yerine getirdi. Alevi kardeşlerimize oyun oynamaya kalktılar. Alevi kardeşlerimiz bunlara prim vermediler. Vatanına sahip çıktı. Kürt kardeşlerimize sardılar bir şey yapamadılar. Onlarda pirim vermedi. Şimdi plan yaparlar, yine konuşurlar ağa babaları. Heybeliada’da toplanırlar. Yine plan kurarlar. Bir daha gelecekler. Zannetmeyin bunlar vazgeçecekler. Heybeliada’da hangi hain planı kurarsanız kurun. Biz Çorum meydanındayız gelin buyurun. Bu millet akşam 8’de gereken cevabı verir gece 3’te de”


Etkinlikler kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Takımı konser verirken, gecenin ilerleyen saatlerinde Hürriyet Meydanı’nı dolduran Çorumlulara belediye tarafından çorba ikram edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.