YEREL HABERLER - 02 Şubat 2016 Salı 14:51

Hizmet İş'te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

A
A
A
Hizmet İş'te Toplu İş Sözleşmesi Sevinci

Çorum, İskilip ve Bayat Belediyeleri ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2016 yılına ait toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.
Afra Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir, Hizmet-İş İl Başkanı Mustafa Köroğlu ve davetliler katıldı.
Hizmet-İş İl Başkanı Mustafa Köroğlu, Kasım ayında başlayan Çorum, Bayat ve İskilip Belediyeleri ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Ocak ayında uzlaşı içerisinde sonuçlandığını söyledi.
Toplu iş sözleşmesi kapsamında Çorum Belediyesi’nde maaşlara ortalama 500 TL civarında zam geldiğini dile getiren Köroğlu,”Sosyal hakların bazı kalemlerinde yüzde 20 artış olmuştur. Devletin memura yüzde 11 zam verdiği 2016 yılında Çorum Belediyemiz işçisine net yüzde 18 civarında zam vermiştir. İskilip belediyemiz ise bir yıl yevmiyelere seyyanen 10 lira zamlı olup, 52 olan ikramiyeler 20 günlük artışla 72 olmuştur. Bayat Belediyemiz ise memur maaş artışına göre yapılan iş sözleşmesinde 52 günlük ikramiyeye ilaveten 8 ikramiye vererek ikramiye sayısını 60’a çıkarmıştır” dedi.
Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz ise, imzalanan sözleşmelerde açıklanan ÜFE ve TÜFE’nin üzerinde bir artış sağlandığını belirterek, “ Sözleşme imzaladığımız belediyelerimize teşekkür ediyoruz. İşçilerini memnun etmiştir” diye konuştu.
Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, işçinin alın teri kurumadan ücretlerinin ödenmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.
Toplu iş sözleşmesinden güzel bir sonuç alındığını, işçilerinde Hizmet İş Sendikası ile tanıştığını dile getiren Ünlü, “Bayat Çorum’un en büyük ilçelerinden birisi. Bugüne kadar devletimizden her türlü hizmeti aldı. Almaya da devam ediyor. Konumumuz itibariyle Çankırı ve Çorum’un arasındayız. Sadece Bayat’a değil, Sungurlu ve Çankırı’nın köylerine de hizmet eden ilçeyiz. İşçilerimiz çok güzel hizmetler üretiyorlar. Çalışanların hepsine teşekkür ediyorum. İşçinin alın teri kurumadan ücretinin ödenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çalışanlarımızın hakları, maaşları her şeyden önce gelmektedir. Onun için tüm çalışanlarımızı günü geldiğinde emeklerinin karşılığını veriyoruz ve onun mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizde aidiyet duygusuyla ellerinden gelenin en iyisini yaparak halka hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.
ESERLERİMİZLE ÇORUM’A ALTIN BİR DÖNEM YAŞATTIK
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü da, yaptıkları eserler ve ürettikleri hizmetlerle Çorum’a altın bir dönem yaşattıklarını söyledi.
Çorum Belediyesi’nin bin 680 çalışanı ile büyük bir aile olduğunu dile getiren Başkan Külcü, işçisiyle, memuruyla, müdürüyle, meclis üyesiyle, belediye başkanıyla bir bütünün parçaları olduklarını dile getirdi.
Bir makinenin dişlisindeki her bir diş nasıl bir vazife ifa ediyorsa belediye başkanından her kademedeki çalışanın da ayrı ayrı yükümlülüğü ve sorumluluğu olduğunu dile getiren Külcü,. “Ne mutlu bize ki Çorum Belediyesi bugün tıkır tıkır işleyen, dönen bir dişli gibi herkesin görevini huzurla, tam olarak yaptığı bir kurum haline geldik. Bu bizim için çok önemli. Herkesin işine sımsıkı sarıldığı sonunda ortaya çıkan başarıyı, mutluluğu birlikte yaşadığı bir bütün haline geldik. 7 yıl önce başka bir belediye vardı. 17 yıl önce başka belediye vardı. Herkesin bir emeği, katkısı, hizmeti oldu. Bunların hepsini önünüze alıp masaya koyup tek tek değerlendirdiğinizde şehirde yaşayan herkesin ittifak ettiği husus son 7 yıl belediyecilikte Çorum’da adeta tarihin yeniden yazıldığı bir dönem oldu. Her alanda bu böyle oldu. Şehrin neresine giderseniz gidin 200 caddesi, 2 bin sokağı, 14 mahallesinin hangisine giderseniz gidin orada Çorum Belediyesi var. Hiçbir işimizi ihmal etmiyoruz. Bu şehirde yapılması gereken ne kadar iş varsa. sahibi olmayan ne kadar iş varsa onların hepsi belediyenin işidir. Herkes gidecek sadece bu şehirde yaşayanlar burada kalacak. Biz burada kalacağız. Yaptıklarımızla ve yapmadıklarımızla burada yaşamaya devam edeceğiz. Onun sorumluluğu ile hareket ediyoruz. 7 yıldır mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalıştık. Bugün başka bir çorum fotoğrafını hep beraber ortaya çıkardık. Kolay olmadı. Zahmetsiz rahmetin olduğunu gördünüz mü? Emek vermeden başarıya ulaşıldığını gördünüz mü? Zahmetini çektik ortaya koyduğumuz eserlerle de Çorum’a bir altın dönem yaşattık” diye konuştu.
Çorum Belediyesi’nin hizmetlerinden toplumun bütün kesimlerinin memnun olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Bunu ben söylemiyorum anketlerimiz söylüyor. Hizmetlerimizden sadece kendi partililerimiz değil, diğer partililerde memnun. Diğer partilerimizin seçmenlerinin desteği yüzde 50’nin üzerinde. Belediyeden memnunuz belediyemiz çalışıyor diyorlar. Belediye çalışıyor Çorum güzelleşiyor. Siyasette milletvekilliğini sayarsanız üçüncü dönem. Belediyede ikinci dönem. Geçen dönem çıraklık dönemiydi haliyle, terminalle, kültür merkezleriyle, yollarıyla parklarıyla dolu dolu yaşanmış 5 yıl. Şimdi bu 5 yılda edindiğimiz tecrübe, bilgi, birikim yeni bir 5 yıllık altın dönem getirecek. Bu dönemdeki işlerimiz geçen dönemle mukayese edilmeyecek. Beraber ortaya çıkaracağımız o eserler tamamlandığında belediyeyi bizden önceki dönem ve bizden sonraki dönem diye tarif edecekler. 2009 öncesi ve sonrası diye tarif edecekler. 2023’e, cumhuriyetin 100. yılına giderken güçlü, modern bir Çorum haline hep beraber getirmiş olacağız. 2023 hedefi cumhurbaşkanı ve başbakanımızın hedefi değil. Cumhurbaşkanımız bir hedef vizyon ortaya koydu. Onları o yolculukta yalnız bırakmamalıyız. Bizim üstümüze düşende o büyük yolculukta büyük Türkiye’yi inşa etme yolunda üstümüze düşeni yapmaktır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, AK Parti iktidarının yılların birikmiş sorunlarını çözdüğünü söyledi. Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun ödendiğini hatırlatan milletvekili Uslu, IMF’nin artık Türkiye’ye kendi politikalarını dayatamadığının altını çizdi.
Geçmişte bu tür toplu iş sözleşmelerinde belediye başkanlarından işçilerin maaş ve alacaklarını ödenmesi için talepte bulunduklarını hatırlatan Uslu, “Hiçbir belediyede çalışanlara borcumuz yok. Çok daha yüksek ücretler almak da mümkün. Hizmet noktasında Çorum, Bayat, İskilip, Osmancık ve diğer belediyelerimiz güzel çalışmalara imza atıyor. Şehirlere giren insanlar kayboluyordu. Şehirler girdap olmaktan çıktı, gelecek vaat ediyor, iş veriyor.. Sendikalar bilgiye dayalı sendikacılığı öne çıkarmak zorundadır. Dinlemek anlamak gibi bir olgunluğa sahip olmak zorundadır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan Mustafa Sezer’in adı kütüphanede yaşatılacak Zonguldak’ta şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer’in anısına Erdemir Anadolu Lisesi’nde kütüphane açıldı. 2023 yılında Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Zonguldaklı asker Mustafa Sezer şehit düştü. Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, şehidin anısı yaşatmak amacıyla kütüphane oluşturmaya karar verirdi. Ardından Cinal, sosyal medyada üzerinden şehit için kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplarlarla Erdemir Anadolu Lisesinde şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer kütüphanesi oluşturuldu. Şehit Mustafa Sezer kütüphanesi bugün törenle açıldı Kütüphane açılışına, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Kütür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babası Mehmet Emin Sezer, kardeşleri Kerim Sezer, Yakup Sezer ve eşi Aleyne Sezer ve Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Türk, şehit ailesine plaket takdim etti. Projenin mimarı olan Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, “Şehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yılında Zonguldak Kozlu’da doğdu. Öğrenim hayatını Kozlu İlkokulu ve ardından Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Görevine 2016 yılında başlayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasıydı.Şehit Mustafa Sezer, 9 Ağustos 2023 tarihinde vatan borcuna canını, hayallerini feda etti. Kütüphane açılışı sonrasında kütüphaneyi gezen şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, göz yaşlarına hakim olamadı.Anne Sezer açılış boyunca güçlükle ayakta durabildi.
Gaziantep Şahinbey’de fide dağıtımı devam ediyor Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günler içerisinde dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi’nde devam ettirdi. Çiftçilere 7 yıldır buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, çiftçilere dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi’nde sürdürdü. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilköy Mahallesi’nde düzenlenen törende çiftçilerle bir araya gelerek sohbet etti. “Çiftçimizin yanındayız” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçinin her zaman yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi noktasında sürdürülebilirliği sağlamak, boş alan bırakmayarak illerin kendi kendine yetmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunması doğrultusunda çiftçilere vermiş olduğumuz desteği arttırarak sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günler içerisinde çiftçilerimize fide desteği dağıtımımıza Kapcağız Köyü’nde başlamıştık. Dağıtımımızı Yeşilköy Mahallesi’nde devam ettiriyoruz. Şahinbey ilçemize ekilmedik alan bırakmadık. Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz. Şu ana kadar belediyemizin sağladığı destek 1 milyar liraya ulaştı. Çiftçilerimizin üretimini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Karabük Başkan Değirmenci, “Bu sendikayı Türkiye’nin en büyük sendikaları arasına taşıma mücadelem devam edecektir” Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci Karabük’e gelerek bir dizi temaslarda bulunup, ziyaretler gerçekleştirerek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Karabük’e gelen Başkan Değirmenci, kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Değirmenci daha sonra Özçelik-İş Sendikası Karabük şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Temsilciler Meclis’i toplantısına da katıldı. Değirmenci ve Şube Başkanı Kenan Yılmaz, toplantıda sendikanın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin sendikanın Karabük teşkilatına kritik mesajlar verdi. Toplantıda “Karabük ve buradaki teşkilatımın, sendikam ve şahsım için ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz” diyerek sözlerine başlayan Değirmenci, “Karabük’teki sendikal kültür, geçmişten bugüne Karabük’ün sendikal mücadelesi takdire şayandır. Karabük’ü hiçbir zaman, ne sendikamızdan ne de kendimizden ayrı düşünmedik, düşünemeyiz.” ifadelerini kullandı. Değirmenci, “Bu nedenle sendikamızın geleceğe güvenli yürümesinde, sevk ve idaresinde, sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacım vardır. Sizlerin ve sendikamın da şahsıma ihtiyacı olduğu müddetçe, ben de sizin önünüzde yürümeye, genel başkanlığın yanında ağabeylik yapmaya, yol gösterici olmaya devam edeceğim. Geçmişte ödediğimiz bedelleri, bugün de yarın da ödemeye hazır bir şekilde, liderliğinizi yapmaktan şeref ve onur duyarak, bir elimde HAK-İŞ, bir elimde Özçelik-İş, göğsümüzde Türk bayrağıyla, aklımızda emekçilerle, alnımızda da secde iziyle sizlerle yol yürümeye devam edeceğim. Gözümü budaktan sakınmadan, bir lidere yakışır şekilde, teşkilatımı o’cu, bu’cu diye ayırmadan, herkesi kucaklayarak yol yürüyeceğim. Sizlerin desteği ve dualarıyla daha gidecek çok yolumuz, söyleyecek çok sözümüz var.” diye konuştu. KARDEMİR, KARDÖKMAK VE KARÇEL’deki üyeleri yakından ilgilendiren ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ uygulamasının hayata geçirilmesinin de büyük başarı olduğunu ifade eden Değirmenci, “Üyelerimizin anlaşmalı özel hastanelerde muayene ve tedavi olabilmeleri için bu uygulamanın bir an evvel hayata geçirilmesi istiyorduk. Karabük’e yaptığımız ziyaretler kapsamında görüştüğümüz KARDEMİR Yönetimiyle ile üyelerimizin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına alınması konusunda anlaşmaya vardık. Üyelerimize büyük fayda sağlayacak olan ve KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında tarihi bir kazanım olan bu uygulamanın başta üyelerimiz olmak üzere işyerimize, sendikamıza hayırlı olsun” dedi. Sendikada bir hedefi, hayali ve ideali olduğunu anlatan Değirmenci şunları söyledi: “Bu sendikada bir hedefim, bir hayalim, bir idealim var. Bugün geldiğimiz noktada, sendikamızın tarihinde, adeta kendimizle yarışıyoruz. Sendikamız, bugün kurulduğu günden bu yana, üyesi sayısı bakımından olsun, maddi imkânları açısından olsun, en zirve noktaya ulaşmış olsa da, tek başıma kalsam da, bu sendikayı Türkiye’nin en büyük sendikaları arasına taşıma mücadelem devam edecektir. Bugünkü zirvenin, bugünkü başarımızın bana yetmediğini söylemek istiyorum. Ben başarıya doymayan bir adamım. Üyelerimiz için, sendikamız için en iyisi, en güzeli olsun istiyorum. Bunun yapmak için de gerekirse gövdemi ortaya koyarım. Kanımın son damlasına kadar mücadelemi veririm.” Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim olan Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise, şube olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Temsilcilerin de söz alarak görüşlerini dile getirmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.