GENEL - 21 Eylül 2018 Cuma 17:01

Hz. Hüseyin Mescidi dualarla ibadete açıldı

A
A
A
Hz. Hüseyin Mescidi dualarla ibadete açıldı

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hz.

Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hz. Hüseyin Mescidi dualarla ibadete açıldı.


Açılış töreninde konuşan Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, müjdeli bir ay olan Muharrem ayının, bir yanıyla da hüznün, acının, matemin ve şahadetin ayı olduğunu söyledi. Hicret’in 61. yılında yaşanan acı olayların Muharrem ayının rahmetini, bereket ayı olmasını gölgelerken hüzünle, acıyla anılan bir ay haline gelmesine neden olduğunu hatırlatan Başkan Gül, “Kerbela Çölünde, “cennet gençlerinin efendisi” Hz. Hüseyin Efendimiz ve 70 Ehlibeyt mensubu şehit edildi. O gün yaşanan acı, gençlerin efendileri olan iki gençten biri olan Hazreti Hüseyin’in şehadeti, mübarek insanların şehadeti 1400 yıla yakın zaman geçtiği halde hala her müminin yüreğini sızlatmaktadır. “Cennet gençlerinin efendisi” İmam Hz. Hüseyin Efendimiz ve Ehlibeyt’in haksızlık karşısındaki asil duruşları, aziz milletimizin gönlünde çok farklı bir yere sahiptir. Ve inanıyorum ki hep öyle kalacaktır. Bu acının yaşanmasına sebep olanlar ise ümmetin gönlünde, müminlerin gönlünde yer edinemediler” dedi.


Türk tarihinin peygamber sevgisinin, ehlibeyt sevgisinin, ashap sevgisinin örnekleriyle dolu olduğunu dile getiren Başkan Gül, “Abdülhamit Han, Hicaz Bölgesi ile münasebetleri güçlendirmek amacıyla Hicaz Demiryolu projesine başlıyor. Yolda raylar döşeniyor. Yapım çalışması Medine’ye ulaşınca Abdülhamit Han bir talimat veriyor. “Orada yani Medine’de rayların üzerine keçeler sarınız ki gürültü olmasın. Gürültü olmasın ki Peygamberimiz ve Ehlibeyt’in orada yatanlarının ruhu rahatsızlık duymasın” Talimat aynen böyledir. Tek başına bu misal dahi efendimize, Ehlibeyt’e ve onların yaşadıkları yerlere milletimizin saygısını göstermesi açısından fevkalade bir örnektir” şeklinde konuştu.


Bu saygının bir ifadesi, bir nişanesi olması için Çorum Belediyesi olarak Pazartesi Pazarı’nın bulunduğu bölgede bir mescit inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Gül, “Buranın adını da Peygamber Efendimizin, “Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim” dediği, sevmemizi emrettiği torunu, Hazreti Hüseyin’in adını verdik. Mahalle mescitlerimizle ilgili çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Silmkent’te Osman Gazi, Bişkek Caddesinde Murad Hüdavendigar, İlhan Gürel Caddesinde Yavuz Sultan Selim mescitleri olmak üzere 3 mescit yer alıyordu. Bunları tamamladık. Gülabibey Mahallemizde Bağcılar 19. sokakta Orhan Gazi Mescidi, Bağcılar 73. sokakta Ertuğrul Gazi Mescidi vardı. Bunları da yakın zamanda ibadete açacağız. Karakeçili Mahallemizde Meslek Yüksek Okulumuzda bir mescit inşa ediyoruz. Hazreti Hüseyin Mescidimizin açılışını böyle mübarek bir ayda, Müminlerin bayramı olan bir günde, İslam dünyasının ortak bir değeri olan Aşura gününde gerçekleştiriyoruz. Adıyla müsemma bir zamanda mescidimizin açılışı güzel bir tevafuk oldu” ifadelerini kullandı.


Açılışa AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Müftü Ahmet Akın ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Toz taşınımı Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı. Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen toz taşınımı vatandaşları olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan toz taşınımı özellikle araçların üzerinde kolaylıkla fark edildi. Toz taşınımından dolayı puslu bir hava hakim olurken, güneş gündüz olmasına rağmen güçlükle görünebildi. Son zamanlarda kentte artan toz taşınımı kaynaklı rahatsızlık yaşadığını belirten Yusuf Eker, "Son zamanlarda gelen bu toz bulutları bizi çok rahatsız ediyor. Araçlarımıza dikkat ederseniz zaten günlerdir toz içinde, hemen hemen her gün yıkatmak zorundayız. Bu durum bizi çok fazla rahatsız ediyor fakat şu an yetkililerin yapabileceği bir çözüm var mı bilmiyorum. Bu duruma bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Ben de astım rahatsızlığı var ve bu duruma bağlı olarak sürekli hapşırma ve öksürme durumunda kalıyorum. Şu an maskemi çıkarttım fakat genel olarak bu durumlarda maske ile dolaşıyorum" dedi. "Her gün araç yıkıyoruz" Astım hastası Nilgün Ceylan ise günlerdir oluşan toz taşınımından kaynaklı şikayetçi olduğunu söyledi. Başta balkon ve araçlar olmak üzere birçok yeri toz kapladığını ifade eden Ceylan, "Balkonumuzda olsun, arabalarımızda olsun aşırı toz taşınımı var. İnşallah bir an önce çözülmesini istiyoruz. Her gün araçlarımızı yıkıyoruz çünkü toz bizi çok rahatsız ediyor. Astımım var, bu dönemlerde daha da rahatsız oluyoruz. Tozdan dolayı sürekli öksürük tutuyor ve nefes alamıyorum. Bir müddet sonra daha da büyüyüp alerjiye dönüşüyor. Balkondaki rahatsızlık başlı başına bir sıkıntı, iki güne bir balkonu yıkamak zorunda kalıyoruz ve toz içeri kadar giriyor" şeklinde konuştu.