SPOR - 06 Kasım 2017 Pazartesi 12:57

Kargı güreşleri Kırkpınarı’ı aratmadı

A
A
A
Kargı güreşleri Kırkpınarı’ı aratmadı

Asırlık Kargı Panayırı’nın en çok ilgi gören etkinliği olan güreşlere her yıl olduğu gibi ilgi bu yıl da artarak devem etti.

Asırlık Kargı Panayırı’nın en çok ilgi gören etkinliği olan güreşlere her yıl olduğu gibi ilgi bu yıl da artarak devem etti.


Sabahın erken saatlerinde güreş alanını dolduran güreşseverler müsabakaları ilgiyle izledi. Toplam 14 ayrı kategoride 241 güreşçinin kol bağladığı Kargı güreşlerini yaklaşık 4 bin 500 kişi izledi.


Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen’in ev sahipliğinde Çayır Mevkii’nde gerçekleştirilen müsabakalara, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Vali Yrd. Azmi Yeşil, İskilip Kaymakamı ve Kargı Kaymakam V. Bahadır Güneş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 22. Dönem Çorum AK Parti Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Çorum Belediye Başkanı Yrd. Zeki Gül, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, AK Parti Kargı Gençlik kolları Başkanı Emre Üstünel, ÇORDEF Genel Başkanı Cemil Yaşkabak, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları, kurum müdürleri ve binlerce kişi katıldı.



Milletvekili Ceylan’a yoğun ilgi


AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ile birlikte er meydanına gelerek halkı selamlayan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşlarla tek tek ilgilenen milletvekili Ceylan, vatandaşlarla sohbet etti. Talepleri olan vatandaşların problemlerini danışmanına not aldırarak ilgileneceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl aynı yerde vatandaşlara tribün sözü verdiğini hatırlatan Milletvekili Ceylan, ’vatandaşlara tribünler nasıl olmuş’ diye sordu. Tribünlerden yoğun alkış alan Ceylan, "İnşallah devamı gelecek, geri kalanını da tamamlayacağız" dedi.


Daha sonra bir konuşma yapan Ceylan, Kargı güreşlerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek, "Kargımızın asırlık panayırında gerçekleştirilen bu büyük etkinlikte aranızda olmaktan fazlasıyla mutluyum. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Zeki Şen ve personeline çok teşekkür ediyorum. Güreşlerde ter döken tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.



"Kargı güreşleri marka oldu"


Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise Kargı güreşlerinin artık bir marka olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Panayır güreşlerimizi her yıl daha da geliştirmek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Türkiye’nin hemen hemen her yerinden toplam 241 güreşçimiz Kargı güreş alanımızda ter döktü. Güreşçilerimizin katılım da her yıl artıyor. Biz inanıyoruz ki Kargı Güreşleri bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor’’ diye konuştu.


Kargı güreşlerinin güreş sezonun en son müsabakalarından biri olduğunun altını çizen Başkan Şen, "Yaz aylarına kadar Türkiye genelinde başka müsabaka olmayacağından panayırımızdaki güreşlere güreşçilerimiz daha ilgi gösteriyor. Bizde bunu iyi bir şekilde kullanarak ilçemizi tüm Türkiye’ye tanıtma fırsatı buluyoruz" ifadelerini kullandı.



Hüseyin Topçu panayır ağası oldu


Er meydanında güreşçiler ter dökerken, panayır ağalığında da kıyasıya mücadele vardı. Panayır ağalığı için birbiriyle yarışan adaylar kıyasıya mücadele etti. Çekişmeli geçen açık arttırmanın sonunda panayır ağalığını geçen yılın panayır ağası Cemil Yaşkabak’tan, 36 bin lira ile iş adamı Hüseyin Topçu devraldı.



Ünal Karaman Başpehlivan oldu


Güreş müsabakalarındaki mücadelelerin sonunda ise Ünal Karaman Başpehlivan, Hamza Köseoğlu ikinci, Salih Erinç ve Ahmet Serbest ise üçüncü oldular. Toplam 14 ayrı kategoride 241 güreşçinin kol bağladığı güreşlerde ise sonuçlar şöyle;


Minik 1 kategorisinde Ferhat Yiğit birinci, Erol Al ikinci, Batı Kağan Maden ve Sefa İnce üçüncü oldu. Minik 2 kategorisinde Fatih Özgen birinci, Ahmet Kavlu ikinci, Arda güler ve Emre çetin üçüncü oldu. Teşvik 1 kategorisinde Serhat Bozkurt birinci, Yusuf Kırat ikinci, Muharrem Kırçiçek ve Hamza Ali Küçük ise üçüncü oldu. Teşvik 2 kategorisinde Berkant Şeker birinci, Eren Uzun ikinci, Hüseyin Şenel ve Batuhan Bardak üçüncü oldu. Tozkoparan kategorisinde Taha Küçük birinci, Barış Akıncı üçüncü, Faruk Kırat ve Akif Yıldırım üçüncü oldu. Ayak kategorisinde Kadir Güleşen birinci, Hakan Satılmış ikinci, Batuhan imeci ve Serkan Aydın üçüncü oldu. Deste Küçük Boy kategorisinde M.Tayyip Küçük birinci, Fatih Kırat ikinci, Bilal Akbıyık ve Uğur Doğan üçüncü oldu. Deste Orta Boy kategorisinde Doğancan Ergin birinci, M.Ali Eryüce ikinci, Alem Özbakan ve Osman Acar ise üçüncü oldu. Deste Büyük Boy kategorisinde Nuri Can birinci, İrfan Demirel ikinci, İsmail Uğramış ve Saffet Cebeci üçüncü oldu. Küçük Orta Küçük B kategorisinde Şükrü Seven birinci, İsmail Damatoğlu ikinci, Adem Alkan ve Burak Korkmaz ise üçüncü oldu. Küçük Orta Boy kategorisinde Burak Eryılmaz birinci, Serhat Elvan ikinci, Yaşar San ve Halil Keskin ise üçüncü oldu. Büyük Orta kategorisinde ise Rıdvan Kara birinci, Mesut Aşkın ikinci, Erol Başat ve İsmail Keskin ise üçüncü oldu. Başlatı Boyu kategorisinde ise Hakkı Ceylan birinci, Mustafa Cebeci ikinci, Mert Caloğlu ve Oktay Sancak ise üçüncü oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.