GENEL - 10 Ekim 2018 Çarşamba 22:03

Kargı TOKİ 2. Etap sahipleri belli oldu

A
A
A
Kargı TOKİ 2. Etap sahipleri belli oldu

Kargı’da yapımına devam edilen 690 dairelik 2.

Kargı’da yapımına devam edilen 690 dairelik 2. Etap TOKİ konutlarının noter huzurunda yapılan çekilişle sahipleri belirlendi.


TOKİ ile Kargı Belediyesi’nin yaptığı işbirliği sonucunda yapılan 2. Etap 717 konut projesi kapsamında 717 konuta, 690 müracaat oldu.


Kura çekilişi öncesinde bir konuşma yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, birinci etabın ardından daha yüksek bir katılımla ikinci etabı gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. TOKİ’nin ikinci etapla birlikte yaklaşık bin daire inşa ettiğini belirten başkan Şen, merak edilen doğalgaz sorularına da cevap verdi. Başkan Şen doğalgazın Kargı’ya kesinlikle geleceğini belirterek, ‘’Doğalgaz hakkında çeşitli şeyler konuşuluyor. Doğalgaz ilçemize kesinlikle gelecek ve doğalgazın ilçemize gelmesinde en büyük etken TOKİ konutları olacaktır’’ dedi.


Ardından kura çekilişine başlandı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişinde ilk hak sahibini Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen çekti. Başkan Şen’in kurasından Recep Başak isimli vatandaş çıktı. Sahneye davet edilen Başak kendi dairesini belirlemek için çektiği kuradan B1 12. Blok 3. Kat. 13 numaralı daireyi seçti.


TOKİ konutlarında 208 adet 3+1daire ve 509 adet 2+1 daire olmak üzere toplam 717 konut bulunuyor. 690 kişinin müracaat ettiği konutlardan 27 konutun ise sabinin bulunmadığı ve satışa hazır durumda olduğu belirtildi. Boşta olan 27 dairelerden almak isteyenlerin başvuru ücretlerini yatırıp konutları satın alabilecekleri belirtildi.


Cengizhan Düğün Salonu’nda yapılan kura çekimine Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, TOKİ Proje Uzmanı Murat Sırt, Kargı Noteri Salih Uğur Toksoy, Kargı Ziraat Bankası Müdürü Hilmi Bakıcı ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.