YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 15:24

Rektör Alkan'dan Ahlatcı'ya Ziyaret

A
A
A
Rektör Alkan'dan Ahlatcı'ya Ziyaret

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ahlatçı Altın AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’yı ziyaret etti.
İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil ve Öğretim Görevlisi Serkan Tuluk’un hazır bulunduğu ziyarette konuşan Prof. Dr. Reha Metin alkan, Türkiye ve diğer gelişmiş ülkelerin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan nitelikli ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının önemli bir işleve sahip olduğunu ve bu çerçevede MYO’larda istihdam odaklı bölümler açmaya özen gösterdiklerini söyledi.
Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi bünyesinde bulunan 7 Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrencilerin sayısının 6 bin 72’ye, doluluk oranının ise yüzde 96.87’ye ulaştığını açıkladı.
Fiziki altyapıyı sağlamaya ek olarak istihdam odaklı bölümlerin en büyük faktör olduğunu belirten Alkan, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nün bunlardan birisi olduğunu ve bu çerçevede 2 yıldır öğrencilerin pratik eğitimleri için Ahlatçı Altın AŞ’ye geldiklerini ifade ederek verdiği desteklerden dolayı işadamı Ahmet Ahlatcı’ya teşekkür etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahlatçı Altın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da, altın rafinerisinin Türkiye’nin 4. dünyanın 62. büyük rafinerisi olduğunu ifade ederek, Çorum’da ve Türkiye’de bu alanda büyük bir istihdam potansiyelinin bulunduğunu ve bu konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip tüm mezunlara istihdam sağlamaya hazır olduklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir