EĞİTİM - 17 Mart 2018 Cumartesi 17:47

Rektör Alkan’dan değerlendirme toplantısı

A
A
A
Rektör Alkan’dan değerlendirme toplantısı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’un sorunlarını dert edindiklerini söyledi.


Hitit Üniversitesi’nin 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, görev süresinden bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Uygarlığı Aydınlatan Bilgi Güneşi 12 Yaşında’ sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Alkan, ‘insanların en hayırlısının insanlara faydalı olandır’ düsturundan hareketle 2011 yılı Mayıs ayında göreve başladığını söyledi. Üniversitenin o dönemde bir çok sorunun ve eksiğinin bulunduğunu hatırlatan Alkan, hiçbir mazereti bahane etmeden başarıya odaklandıklarını söyledi. Çorum’un sorunlarına kayıtsız kalmadan buna göre bir yol haritası çizdiklerini dile getiren Alkan, üniversite kurulmaz, olunur sloganıyla çıktıkları yolda, güzel çalışmalara imza atmak adına ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerinin altını çizdi.


Sadece niceliğe odaklanan bir büyüme hedeflemediklerini anlatan Rektör Alkan, üniversitenin her alanda yaşadığı değişim ve dönüşümün kentin beklenti ve bakış açısının değişmesine de katkıda bulunduğuna dikkat çekti.


Geçmişte şehrin birinci önceliği haline getirilen kampüs meselesiyle ilgili de açıklama da bulunan Alkan, “Dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford’un bulunduğu kentin 160 bin nüfusa sahip. Göreve geldiğimiz de en büyük beklenti bu yöndeydi. Önceliğimiz kampus değil dediğimde farklı tepkiler gelmişti. Bina ne yapar. Önemli olan binayı yaparken ona da ruh vermek. Akademik çalışmalarla Hitit Üniversitesi’nin dünya üniversiteleri sıralamasında 2 bin 500 üniversite arasına yerleşti. Maddi ve manevi olarak hesap verilebilir olmayı ön plana çıkardık” dedi.


5. yılında devraldıkları üniversiteyi çalışarak 12. yıla taşıdıklarını, çalışmaların bu hızla devam etmesi halinde yapılamayacak bir şeyin olmadığını anlatan Rektör Alkan, süreç içinde menfaat ve çıkarlarına dokunulanların farklı arayışlar içine girdiğini gözlemlediklerini kaydetti. Üniversitede bilerek hiçbir yanlış yapmadıklarını açıklayan Alkan, yargıya taşınan garipsenecek bir davalarının olmadığını, öğrenci sayısı ile bir ilçe nüfusuna ulaştıklarını, kente yük veren değil yük alan bir üniversite olduklarını dile getirdi.


Üniversite’nin öğrenci işleriyle ilgili kendi yazılımını geliştirdikten sonra FETÖ’nün hedefi haline geldiğini vurgulayan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrenci işleri ile ilgili milli bir yazılıma imza attıktan sonra FETÖ’yle iltisaklı olan bir gazetede ’Hitit Üniversitesi çakıldı’ şeklinde manşet atıldığına dikkat çekti.


O süreçte 3 yıl işlem yapamama riskini göze alarak kendi yazılımlarını geliştirdiklerini anlatan Rektör Alkan, “Bir çok üniversitede kendi yazılımlarını kullanmışlar. Yapılanlar sadece bunlarla sınırlı değil öğrencilerin, kendi yurtlarını tercih etmesi için başka yurt yapılmasına bile engel oldular. Ayrıca üniversite olarak talip olduğumuz çeşitli yerlerin FETÖ ile bağlantılı kurumlara aktarıldığını öğrendik. O zaman yapılanları anlamıyorduk ancak şimdi bunları üst üste koyduğumuz neyin ne amaçla yapıldığı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.


Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Alkan, Kuzey Kampüs’te inşaatların yasal süreç olarak bu yılın sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini, Güney Kampüsü’nün master planının bittiğini, kaynak gerektiğini belirterek, bundan sonraki süreçte üniversitenin daha fazla büyümesi için uluslararası öğrenci projesi, lisans ve lisans üstü programlar, Hukuk ve Diş Hekimliği fakülteleri ile sağlık üniversitesinin yapılanmasının önemine değindi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Marmaris-Bodrum etabı kapanacak yollar Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabı 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris’ten start alacak. 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi’nden saat 12.45’te start alacak Marmaris-Bodrum parkuru, Bodrum Avenue Avm’de sona erecek. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı olan Marmaris-Bodrum etabı kapsamında trafiğe kapanacak yollar belirlendi. Marmaris Atatürk Caddesi, Atatürk Meydanı, Ulusal Egemenlik Caddesi, Gençlik Meydanı, TEB Kavşağı, İncili Kavşak, Sanayi Kavşağı, A Noktası ilçeye giriş kavşağı, Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine yük taşıyan kamyon, tır vb. araçların 11.45’ te Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası kamyon, tır vb. araçlar 12.15’ te Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine otomobil vb. araçlar saat 12.30’da Gökova kavşağından Fethiye İstikametine tüm araçlar 12.30 ’da Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası otomobil, otobüs, vb. araçlar 12.30’da Akyaka giriş kavşağından Akbük, Ören, Çiftlik, Yalı, Kızılağaç ve Mazı istikametine çift yönlü yolda Bodrum Çıkış Kavşağına tüm yolda 12.30’da Bodrum Çıkış kavşağından Bodrum stat alanı ters yön 14.00’da yol trafiğe kapatılacaktır. Torba kavşağı, Kızılağaç kavşağı, Emin Anter Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Atatürk Bulvarı (AVENUE AVM Önüne kadar çift yön gidiş geliş) trafiğe kapalı olacak.
Erzurum İspir’de 23 Nisan coşkusu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İspir’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İlçe kaymakamlığı önünde düzenlenen törende çocukların renkli gösterileri beğeni ile izlendi. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde ilçedeki okullarda eğitim gören çocukların birbirinden renkli gösterileri alkış aldı. İlçe Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu’nun yanı sıra ilçe protokolünün de katıldığı etkinliklerle gün boyu devam etti. Kaymakam Ahmet Salih Poçanoğlu yayınladığı mesajında, “Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104’ncü yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri siz çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük Millet Meclisimizin 23 Nisan 1920’de açılması ile bu yüce çatı altında alınan kararlarla yürütülen Milli Mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış ve milletimiz bağımsızlığa kavuşmuştur. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yarının büyükleri çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisan’ ı Türk Çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.