ASAYİŞ - 26 Ekim 2015 Pazartesi 16:23

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

A
A
A
Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Gökhan Çakıcı (22) memleketi Çorum’un Dodurga ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Havayolu ile Amasya’nın Merzifon ilçesine götürülen şehit polis Gökhan Çakıcı’nın cenazesi buradan doğum yeri olan Çorum’un Dodurga ilçesine getirildi. Baba ocağında son kez helallik alınan Çakıcı’nın cenazesi özel harekat polislerinin omzuna alındıktan sonra cenaze aracına taşındı. Cenaze aracına binen şehit Çakıcı’nın Tunceli’de özel hareket polisi olarak görev yapan kardeşi Ersin Çakıcı, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cumhuriyet meydanına kadar o şekilde gelen kardeş Çakıcı, daha sonra cenaze aracından indi. Cenaze aracının yanında yürüyen özel harekat polisleri sürekli tekbir getirerek, kardeş Çakıcı’dan sürekli dua etmesini istediler.
Oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarılan anne Nurgül Çakıcı ise, “Gökhan’ım yavrum beni bırakıp gitme yavrum, Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum” dedi.
Tabutun başına gelen abi Ersin Çakıcı annesini sakinleştirmeye çalışarak ağlamamasını istedi.
Bunun üzerine diğer özel harekatçı oğluna sarılan anne Çakıcı, “Dik duruyorum yavrum. Arkanızdayım. Kalleşce yaptılar. Kalleşçe olmasa böyle bir şey yapamazlardı. Mertçe gelemezler. Erkekçe yanınıza gelemezler. Erkekçe çıksınlar karşınıza ama gelemezler yavrum” diyerek feryat etti.
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Çakıcı’nın cenazesi Esentepe İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, AK Parti, CHP, MHP milletvekili adayları ve il başkanları, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.