YEREL HABERLER - 30 Nisan 2016 Cumartesi 18:31

Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

A
A
A
Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

Çorum Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplandı.
Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, madde bağımlılarının ailelerinin yaşadığı ıstıraba dikkat çekti. Anne ve babaların, çocuklarını uyuşturucu bataklığından korumanın ve kurtarmanın çarelerini aradığını dile getiren Vali Yardımcısı Sürmen, gerçekleştirdikleri çalışmalarla dertlere derman olmaya çalıştıklarının altını çizdi.
Uyuşturucu madde bağımlılığının toplum açısından kanayan bir yara olduğuna işaret eden Sürmen, bu konuda alınması gereken tedbirler ve yürütülmesi gereken çalışmalarda işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Toplantıda Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Psikolojik Danışman Yaser Mert, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi verirken, Ruh Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. M. Emrah Karadere ise Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)’ni tanıttı.
Halk Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Çeşmeci’nin de ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ konulu bir sunum yaptığı toplantı katılımcıların da uyuşturucu ile mücadele de fikirlerini dile getirmesinden sonra sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir