GENEL - 02 Aralık 2016 Cuma 14:59

Yemin töreninde hüzün ve gurur bir arada

A
A
A
Yemin töreninde hüzün ve gurur bir arada

Çorum’da temel askerlik eğitimini tamamlayan 365’inci kısa dönem erler yemin etti. Törende hem Mehmetçikler hem de aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen yemin törenine Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve asker yakınları katıldı. Sancağın yerini alması ile başlayan törende 365’inci dönem kısa dönem erler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı’na ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.
Yemin töreninde asker ailelerine seslenen Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, "Değerli anneler ve babalar törenlerle ve dualarla peygamber ocağına uğurladığınız, kınalar yaktığınız değerli evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak huzurlarınızda ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında yer almaya ve verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Bu eser sizin eserinizdir. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Bu görkemli tabloyu oluşturan evlatlarınız sizlerle gurur duyuyor. Sizler de onlarla gurur duyabilirsiniz" dedi.

"Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir"
Yemin eden askerlere de hitap eden J. Alb. Üstündağ, "Sevgili Mehmetçikler, güzel yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarınızla tanıştınız. Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir. Uğruna nice şehitler verdiğimiz onur sembolümüz bayraklarımız altında, burada hazır bulanların huzurunda gerektiğinde vatan için seve seve canınızı vereceğinize namusunuz, şerefiniz üzerine and içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemin askerliğiniz boyunca hayatınızdan çıkartmayacaksınız. Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistem ışığında akıl ve bilimi rehber edinen yurt ve yurttaş sevgisi ile dolu milli ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ düsturu ile yerine getiren birer jandarma olarak yetiştirildiniz. Attığınız her adımda mensubu olduğumuz, gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının birer mensubu olduğunuzu asla unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında her insana değer verecek, suçlu dahi olsa şefkatle yaklaşacaksınız. Kanun, nizam, adalet daima rehberiniz olacak. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin bir simgesi ve şerefi olduğunu unutmayacaksınız" diye konuştu.

Törende duygulu anlar yaşandı
Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı. Kokteylde askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Erlerin yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamadı. Askerlerin kimisi anne ve babasına, kimisi ise çocuklarına sarılarak hasret giderdi. Asker kepi giydirilen Özlem isimli çocuk ise törene katılanların ilgi odağı oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.