YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 18:13

Alzheimer hastaları Merkezefendi’nin hobi bahçesinde ağırlandı

A
A
A
Alzheimer hastaları Merkezefendi’nin hobi bahçesinde ağırlandı

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Merkezefendi Belediyesinin tarafından hobi bahçesinde bungalov evlerde ağırlandı.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Merkezefendi Belediyesinin tarafından hobi bahçesinde bungalov evlerde ağırlandı.


Denizli’de Alzheimer Derneği Denizli Şubesi üyeleri Merkezefendi Belediyesinin faaliyete soktuğu hobi bahçelerini ziyaret ederek, gün boyu vakit geçirdi.


Hobi bahçesinde güne kahvaltı ile başlayan dernek üyeleri daha sonra da kendi bahçelerinde vakit geçirdi. Dernek üyeleri, toprağa diktikleri çiçeklerden kalp yaptı, üniversite öğrencilerinin bulunduğu etkinliğe katılarak, şarkılar söyledi.


Etkinlik hakkında açıklama yapan Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, “Yönetimim adına Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Subaşıoğlu’na, böyle bir imkânı bize verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Burada bir hobi bahçemizin olması demek, bizim hasta ve hasta yakınlarımızla onların kentselleşmiş yaşamlarına birazcık olsun geri dönüşüm sağlamak demektir. Onları çocukluk, gençlik hayatlarına götürebilmek için, hayatlarına renk katmak için bir aktivite sağlamak, doğayla, toprakla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla artık hobi bahçemizi düzenli olarak ziyaret edeceğiz. Tekrar buradan teşekkür etmek istiyorum. Allah herkesten razı olsun” dedi.


Alzheimer derneği üyelerini bahçelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Vatandaşlarımız gürültüden kaçmak, stres atmak için buraya geliyorlar. Bugün burada Alzheimer Derneği Denizli Şubemizin üyelerini ağırladık. Parsellerimizden bir tanesini onlara tahsis ettik. Görüyoruz ki Alzheimer hastalarımızda yoğun ilgi gösteriyorlar. Bizde onları burada görmekten mutlu oluyoruz. İnşallah önümüzdeki 2 yılda da bahçelerini yeşermiş olarak göreceğiz“ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.