GENEL - 18 Temmuz 2018 Çarşamba 14:12

Başkan Gülbay’dan otogarın dokumacılar çarşısına dönüştürülmesi önerisi

A
A
A
Başkan Gülbay’dan otogarın dokumacılar çarşısına dönüştürülmesi önerisi

Denizli’nin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, otogarın dokumacılar çarşısına dönüştürülmesini, yeni yapılacak olan otogarın da Aydın yolu üzerinde şehir dışına yapılması önerisinde bulundu.

Denizli’nin Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, otogarın dokumacılar çarşısına dönüştürülmesini, yeni yapılacak olan otogarın da Aydın yolu üzerinde şehir dışına yapılması önerisinde bulundu.


Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, 1995 yılından beri eski zahire pazarının üstündeki yerinde kurulan dokuma pazarı, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bölgede yapmayı planladığı yol çalışması nedeniyle yıkılacağını belirtti. Pazarda sergi açan dokumacıların durum böyle olunca yeni yer arayışı içerisinde girdiklerini kaydeden Başkan Gülbay, konu hakkında Denizli Dokumacılar Odası Başkanı Cemal Tuna ile bir araya geldi.


Dokuma pazarında en fazla dokumacıya sahip olan Buldan’ın Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, dokumacılarla durumu konuşmak, ortak çözüm yolu bulmak ve konuyu Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşımak için dokuma pazarında dokumacıları ziyaret etti. Dokumacılarla tek tek konuşan Gülbay, daha sonra Denizli Dokumacılar Odası Başkanı Cemal Tuna’yı ziyaret etti. Gülbay daha sonra konuyu Denizli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısına taşıdı. Mecliste dokumacıların mağduriyetini dile getiren Başkan Gülbay, Denizli deyince ilk akla gelen sektörün tekstil olduğunu hatırlattı. Her ne kadar internetin ve teknolojinin çok fazla ilerlemiş olsa da alıcının hala alacağı ürüne dokunmak istediğini, bu nedenle pazara geldiğini ve geleneksel el emeğine dayalı ürünlerin yoğun olduğu bu pazarın yaşatılması gerektiğini söyledi. Başkan Gülbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bu konu ile ilgili neler yapmayı planladıklarını sordu. Başkan Gülbay, Zolan’ın ise konunun muhatapları ile görüşmelerin sürdüğünü söylediğini belirtti.



“Denizli çok muhteşem bir vitrin kazanmış olur”


Başkan Gülbay yapılan görüşmelerde otogarın Aydın yoluna taşınması ve mevcut otogarında dokumacılar çarşısı yapılması yönündeki öneriyi desteklediklerini kaydederek şunları söyledi:


“Görüşmelerimizde iki çözüm yolu üzerinde mutabık kaldık. İlk olarak pazarın yine Denizli’de ve şimdiki yerine çok uzak olmayan bir yerde kurulması gerektiğini söyledi arkadaşlar. İkinci olarak, şimdiki otogarın şehrin içinde sıkıntı oluşturduğu ilerleyen yıllarda şehir trafiğini çok olumsuz etkileyeceği bu nedenle şehir dışına taşınmasının gerekli olduğunu ifade etti. Yeni otogarın en uygun bölge olan Aydın yolu üzerinde, çevre yolu ile kesişen bölgede yapılıp taşınması ile şimdiki otogar binasının tekstil çarşısı olması iyi olacağı yönünde görüş belirttik. Dokumacılar ilçe ile merkez arasında yolcu taşımacılığı yapan araçların yine şimdiki otogarı kullanabileceklerini, lokantası, sosyal alanları ve diğer ayrıntıları ile Denizli’ye yakışır bir tekstil AVM’si olabileceğini ifade ettiler. Bu fikir bize de cazip geldi. Böyle bir proje ile Denizli çok muhteşem bir vitrin kazanmış olur. Konuyu Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz toplantısında dile getirdim. İnşallah akıl ve mantık galip gelir ve Denizli büyük bir eser kazanır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Paycell’den yerli ödeme yöntemi TROY kart Dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell, kartlı ödeme sistemlerinin yerli çözümü TROY’u Paycell Kart’la birleştirdi. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, yurt içi alışverişlerinde kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşayabilecek. Türkiye’nin önde gelen finansal hizmetler platformu Paycell, inovatif çözümlerine bir yenisini daha ekledi. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından kurulan ve işletilen yerli ve milli kart seçeneği olarak geliştirilen TROY kart, kullanıcıların ilgisine sunuldu. Kullanıcılar Paycell uygulaması üzerinden TROY sanal kart oluşturarak, bu kartı yurt içi alışverişlerinde kullanabilecek. Tüm finansal işlemler kullanıcının hizmetinde Verilen bilgilere göre; kullanıcılarına herhangi bir bankacılık sistemine dâhil olmadan tek uygulama üzerinden tüm finansal işlemlerini yapma ayrıcalığı sunan Paycell’de kolayca fatura ödenebiliyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor, kayıtlı tüm kartlar dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini ve para transfer işlemlerini kolayca yaparken, Colendi Menkul Değerler aracılığıyla Borsa İstanbul’daki şirketlerden hisse alım satım, Amerikan Borsalarına yatırım ve Emtia alım satım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar ödemelerini, yatırımlarını ve para transfer işlemlerini yaparken, tüm kartlarını dijital cüzdanla kontrol edebiliyor. Paycell’den ya da Turkcell mağazaları ve anlaşmalı üye iş yerlerinden faturalarını ödeyen kullanıcılar, faturalarını ödedikçe puan da kazanıyor. Paycell, TR Karekod ile tüm müşterilerine kart bakiyeleri ile cüzdan üzerinden hızlı ödeme ödeme imkânı sağlarken, Turkcell kullanıcılarına harcamalarını faturalarına yansıtma ayrıcalığı sunuyor. Anında kullanıma hazır ön ödemeli Paycell Kart yalnızca telefon numarasıyla aktive edilerek tüm alışverişlerde kullanılabiliyor. Paycell uygulaması bugüne kadar 26 milyondan fazla kez indirildi ve uygulama aracılığıyla 8,5 milyondan fazla alışveriş yapıldı. Ayrıca Paycell’in işyerleri için özel avantajlarla sunduğu Sanal POS, Android POS, Vitrin ve Linkle Ödeme çözümleri, müşterilerine yenilikçi ve güvenli ödeme kabul ürünleriyle hizmet vermek isteyen işletmelerin tercihi oluyor.
Çanakkale Çanakkale Valiliği’nden sağanak yağış uyarısı Çanakkale’de akşam saatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle Çanakkale Valiliği, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’nin batı kesimlerinde sağanağın akşam saatlerinden itibaren etkili olmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’de başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar devam edecek ‘Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat’ meteorolojik uyarısı yapılmıştır. Çanakkale il genelinde yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70kg/m) olması beklenmektedir. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. Çanakkale’de olumsuz hava şartları nedeniyle motosiklet, motokurye, scooter ve elektrikli scooterlerin trafiğe çıkışı valilik tarafından yasaklandı. Çanakkale Valiliği yapılan açıklamada, “Çanakkale il genelinde beklenen olumsuz hava şartlarından dolayı 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 21.00’den başlayarak 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar motosiklet, scooter, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması tedbiren yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.