GENEL - 18 Nisan 2018 Çarşamba 13:20

Başkan Özbaş, kursiyerlerin çaldığı parçalara eşlik etti

A
A
A
Başkan Özbaş, kursiyerlerin çaldığı parçalara eşlik etti

Denizli Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Genlik Merkezinde açılan müzik kursunu ziyaret ederek öğrencilerin keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan ile çaldığı şarkılara eşlik etti.

Denizli Sarayköy Belediyesi Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Genlik Merkezinde açılan müzik kursunu ziyaret ederek öğrencilerin keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan ile çaldığı şarkılara eşlik etti.


Sarayköy Belediyesi Gençlik Merkezi’nde açılan Müzik Kulübü’nde verilen keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan dersleriyle ilçe sanat nabzının attığı yer haline geldi. Geçen yıldan bu yana devam eden müzik kursunu ziyaret eden Başkan Özbaş, kursiyerlerin enstrümanlarıyla çaldığı türkülere eşlik etti. Yaş sınırı konulmadan her yaş grubundaki vatandaşa hitap eden müzik kulübünü ziyaret eden Özbaş, sanatın toplumdaki önemine dikkat çekti. Başkan Özbaş, “Kursiyerlerimizin enstrümanlarındaki hakimiyeti bizleri gururlandırdı. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Müzik Kulübümüzde 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız yararlanıyor. Keman, piyano, bağlama, gitar, ud ve şan derslerinin verildiği kurslarımızda kursiyerlerimizde büyük bir ilerleme görüyorum. Bu da bizi mutlu ediyor. Kimisi hayallerinin enstrümanını çalma fırsatı bulurken kimisi de boş zamanını sanat ile değerlendiriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözlerinden yola çıkarak bizde ilçemizi sanat ve kültür ile iç içe olması için projelerimizi geliştirerek arttıracağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.