YEREL HABERLER - 28 Temmuz 2017 Cuma 16:46

Büyükşehir’den jandarmaya yeni karargah

A
A
A
Büyükşehir’den jandarmaya yeni karargah

Denizli Büyükşehir Belediyesi, depreme dayanıksız olan 50 yıllık Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı’na yeni bir karargah binası, Tavas ilçesine ise yeni bir meydan kazandıracak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, depreme dayanıksız olan 50 yıllık Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı’na yeni bir karargah binası, Tavas ilçesine ise yeni bir meydan kazandıracak.


Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı arasında protokol imzalandı. Denizli Valiliğinde gerçekleştirilen protokol törenine, Denizli Valisi Hasan Karahan, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de ilk defa böyle bir protokol yapıldığını belirterek, ihtiyacı karşılamayan ve eskiyen Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı arsasının Denizli Büyükşehir Belediyesine geçeceğini onun yerine ise daha büyük ve nezih bir yerde Tavas İlçe Jandarma Komutanlığına yeni karargah binası yapacaklarını söyledi.



Tavas yeni bir meydan kazanacak


Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız’ın bu proje için bir yıldan fazladır gayret gösterdiğini belirten Başkan Zolan, "Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Protokol bugüne nasipmiş. Özellikle Denizli’den ayrılmadan önce emek veren Komutanımıza bu imzayı attırmak istedik. Depreme dayanıksız ve eski Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı binasını bulunduğu yerden yıkacağız ve orada ilçemize yeni bir meydan kazandıracağız. Jandarmamıza da güzel, nezih ve daha büyük bir yerde yeni bir bina yaparak teslim edeceğiz. Bunun protokolünü imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bununla ilgili birkaç ilçemiz daha gündemimizde. Onlarla ilgili de belirli bir mesafe aldık. İnşallah sonlandığında daha geniş alanlarda daha kullanışlı binalarla ilgili proje yapacağız" dedi.



Büyükşehir’den şehir güvenliğine destek


Başkan Osman Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak güvenliğimize, oradaki görevli kardeşlerimize, jandarmamıza destek olmak ve ilçemizin de ihtiyacını karşılamak için gayret gösterdik. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Paşamızın bu işte çok emeği var. Son mesai gününde de güzel bir işe imza atarak bize veda ediyor. Hizmetlerinden dolayı ben kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah açılışta da bu heyet burada olur ve beraber kurdeleyi keseriz."



Yıldız: "Osmanlı-Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak"


Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ise, "Büyükşehir Belediyemiz, miadı dolmuş, içinde kalan kullanıcılara uygun olmayan şartlarda bulunan Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı binası yerine, Muğla- Denizli yolu üzerinde anayola hakim bir noktada yeni Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı binası yapacak. Herhangi bir bedel mukabilinde bulunmadan yapılacak bina Osmanlı-Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyacak. Yeni bina, bizim şu an teslim edeceğimiz eski ve depreme dayanıksız binadan çok daha kıymetli olacak" diye konuştu.



"Denizli’nin huzuru ve güveni için çalışıyoruz"


Denizli Valisi Hasan Karahan da, "Miadı dolmuş eski binamızın arsasını belediyemize terk ederek daha uygun bir yerde, yine belediyemizin jandarmamıza güzel bir bina kazandırmasıyla, iki tarafında kazandığı ve neticede Denizlimizin kazanacağı bir binaya kavuşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz Denizli’nin huzuru ve güveni için çalışıyoruz. Belediyemiz bu konuda yapıcı ve destekleyici her türlü talebimizi karşılıyor. Teşekkür ediyoruz. Halkımızın huzur içinde yaşamalarını temenni ederek, hayırlı olsun diyoruz" dedi. Konuşmanın ardından protokol imzalandı.



Protokol neleri kapsıyor?


İmzalanan protokol ile Tavas İlçe Jandarma Komutanlığının Samanlık Mahallesi’nde bulunan 2 bin 798 metrekarelik arsası Büyükşehir Belediyesi’ne devredilirken, aynı mahallede 5 bin metrekarelik alana Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı’na hizmet binası, kolaylık tesisleri, ihata duvarı, tel örgü, nizam karakolu, 4 adet nöbetçi kulübesi, nizamiye takı, 15 araçlık kapalı garaj, eğitim alanı, 2 adet personel kameriyesi ile bina ve çevre güvenlik kamera sistemlerini içinde barındıracak modern bir karargah yapılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Açık alanda çalışan işçilere sıcak hava uyarısı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşılaşılan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek açık alanda çalışan tarım işçileri başta olmak üzere vatandaşlara yapmaları gerekenleri anlattı. Hava sıcaklıklarının arttığı Hatay’da ve ülke genelinde bölge bölge termometreler 35 derecenin üzerine çıkmayı başladı. Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde vatandaşları bekleyen tehlikeyse sıcak çarpması. Tarım kenti olan Hatay’da açık alanda çalışan vatandaşlarda sıcak çarpmasına sıklıkla maruz kalıyorlar. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Polat, sıcak çarpmasının güneşli hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlike olduğunu belirterek pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabileceği giysilerin tercih edilmesi söyledi. Dr. Polat, vatandaşlara sıcak havaya karşı yapmaları gerekenleri anlattı. “Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir” Sıcaklık çarpmasının halk arasında güneş çarpması olarak bilindiğini söyleyen Dr. Polat, “Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artışı, her zaman sıcak çarpması olarak kendisini gösterir. Sıcak çarpması, güneşli bir hava olmasa bile sıcaklıkların artmasıyla sık sık karşımıza çıkan potansiyel bir tehlikedir. Her zaman şuur kaybı veya şuur bozukluğuyla kendini göstermeyebilir. Biz 2 kademeli şekilde inceliyoruz. Özellikle açık alanlarda korunaksız ve önlemler alınmadan yapılan çalışmalarda fiziksel hareketin fazla olduğunda sıcak çarpması meydana gelir” dedi. “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar” Açık alanda çalışan tarım işçilerinde sıklıkla görülen sıcak çarpmasına karşı sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Dr. Polat, “Açık alanda çalışmanın yoğun odluğu hasat zamanında daha sık karşımıza çıkar. Halk arasında önlemler hakkında bilinen birkaç yöntemde olsa da doğru değildir. Sıcak çarpmasına karşı önlem olarak sıvı alınımına dikkat etmek gerekiyor. Sıvı tüketiminde hastanın oral olarak sıvı verilirken şuur durumunun yerinde olması gerekir Vücut ısısını dengede tutmak için vücut terleme ve ışıma olarak yayılmasıdır. Terlemenin vücut sıcaklığında etkisi çoktur. Pamuklu, açık renkli ve vücudun hava alabilecek giysilerin tercih edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Hatay 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye pamuk tohumu dağıtıldı Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay’da 3 bin depremzede çiftçiye 21.3 milyon TL değerinde sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Asrın felaketinin yıkıma uğrattığı Hatay’da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremzede çiftçilerin yeniden ayağa kalkması için başlatılan devlet destekleri devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 180 bin ton pamuk üretilen Hatay’ın Amik Ovası’nın bereketli topraklarında üretim yapan 3 bin çiftçiye “Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor” projesi çerçevesinde 21.3 milyon liralık sertifikalı pamuk tohumu dağıtıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın katılımıyla Kırıkhan ilçesinde gerçekleştirilen tohum desteğinin bölge çiftçisine bir nebze de nefes olması bekleniyor. Depremin yaralarını sarmak için yapılan desteklerin devam ettiğini belirten Vali Masatlı, "Türkiye’nin en önemli ve en verimli ovalarından biri olan Amik Ovası’nda başta pamuk tarımı olmak üzere sertifikalı tohum dağıtımlarını gerçekleştirdik. Burada da yaklaşık 21.3 milyon TL’lik tohumu bugün vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. 3 bin vatandaşımıza sertifikalı tohum dağıtımı yaptık. Asrın felaketiyle beraber tarım sektörümüz de ciddi hasar aldı ama bu süreçte 1.1 milyar TL’lik destek yapıldı. Bugünkü projemiz sertifikalı pamuk tohumunun dağıtımı da buradaki vatandaşlarımızın üretimine güç katacaktır. Buradaki üretim kabiliyetimizi ve üretim miktarımızı arttırmasına ve kaliteli ürün elde etmemize ciddi katkı sunacak" dedi. 3 bin üreticiye sertifikalı tohum dağıttıklarını söyleyen Hatay İl Tarım Müdürü Abdurrahman Türkmen ise, "Yıllardır temel kaynaklardan biri olan tarım sektörü önemini her gün arttırmaktadır. 180 bin ton pamuk üretimiyle ilimiz Türkiye pamuk üretimi konusunda 4’üncü sırada yer almaktadır. 6 Şubat asrın felaketi sonrasında pamuk üretiminin devamlılığının sağlanması amacıyla birçok proje hayata geçirilmiştir. ’Hatay Depremin Yaralarını Pamuk ile Sarıyor’ projesi ile Antakya, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Hassa, Belen, Altınözü ilçelerindeki yaklaşık 3 bin üreticimize sertifikalı tohum dağıttık" diye konuştu.