GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 16:14

Çameli’de GEKA destekli taş konaklar hizmete açıldı

A
A
A
Çameli’de GEKA destekli taş konaklar hizmete açıldı

Denizli’nin Çameli ilçesinde Çameli Belediyesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen 2015 Yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Taş Evler Projesi’, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Denizli’nin Çameli ilçesinde Çameli Belediyesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen 2015 Yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Taş Evler Projesi’, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.


Çameli ilçesinde eko turizmin alt yapısının kurulması ve geliştirilmesi amacıyla GEKA’ya sunulan ve 2015 Yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Çameli İlçesi Taş Konaklar Projesi tamamlanarak hizmete açıldı. Çameli Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda taş evler, 5 yıldızlı otel konforunda inşa edildi. Proje kapsamında 10 adet taş ev, ön büro ofisi, restoran, Türk hamamı, sauna, güzellik merkezi ve açılıp kapanabilir yüzme havuzu yapıldı.


Hizmete açılan taş konaklar hakkında bilgi veren Çameli Taş Konaklar Pazarlama Koordinatörü İbrahim Putgül, "Çameli Taş Konakları projesi 2015 yılı Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın eko turizminin alt yapısının kurulması ve geliştirilmesi projesi kapsamında yazılarak, 2017 yılı sonunda inşaat olarak tamamlandı. Bu yıl sezonu 1 Nisan itibari ile taş konaklarımız halkın hizmetine girdi. Sosyal tesislerde 10 adet tamamen Çameli ilçesine özgü taş yapı ve tarihi dokuların barındırıldığı her biri bağımsız, itina ile hazırlanmış taş yapılar yer almaktadır. Üst tarafımızda ormanlarımız var. Kuş sesleri eşliğinde doğal ortamda yürüyüş yapabileceğiniz, rahatlayacağınız yerlerdir. Aşağıda ovamız var, bisiklet yollarımız var. Çameli Belediyesi ve Çameli Kaymakamlığı eko turizm alt yapı çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı’ndan ihracat tescil açıklaması Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’dan bu yana İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığını açıkladı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararın yayımlandığı 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işleminin yapılmadığı bildirildi. Öte yandan yapılan açıklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, İsrail’e gönderilmesinin de bu kısıtlama kapsamına dahil edildiği bilgisi verilerek şu ifadelere yer verildi: “Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz.”
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.