GENEL - 20 Ocak 2018 Cumartesi 14:57

Denizli’de 5 bin öğrenciye karne hediyesi 5 bin basket topu

A
A
A
Denizli’de 5 bin öğrenciye karne hediyesi 5 bin basket topu

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde okuyan 8’inci sınıf 5 bin öğrenciye karne hediyesi verildi.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde okuyan 8’inci sınıf 5 bin öğrenciye karne hediyesi verildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Karneni Getir, Topunu Götür’ projesiyle 5 bin öğrenciye basketbol topu hediye edildi.


Merkezefendi Belediyesi tarafından eğitime ve spora destek vermek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Karneni Getir, Topunu Götür’ projesiyle 5 bin 8. Sınıfta okuyan öğrenciye 5 bin basketbol topu dağıtımı etkinliği yapıldı. Binlerce öğrencinin ailesiyle birlikte katıldığı projenin ikincisi Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen törene, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç ve Ayhan Mazıoğlu, birim müdürleri, öğretmenler ve binlerce öğrenci katıldı.


Karizma Şov’un gösterileri ile başlayan programda gençler adeta coştu. Adrenalin dolu gösterinin ardından ise protokol konuşmalarına geçildi.


Törende Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, bir konuşma yaptı.


Daha sonra konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, her zaman spor ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. “Yola çıktığımız gün sporla ilgili bir felsefeyle ilk adımımızı attık. Daha ilk aday olduğumuz gün demişti ki ‘Merkezefendi de spor Pazar akşamları ekranların başında kilitlenerek izlenen bir şey olmaktan mutlaka çıkarılacak. Bizzat her bireyin iştigal konusu haline getirilecek.’ Çok şükür bugün 4.yılımızda Merkezefendi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bizzat spor yapmasını görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.


Önümüzdeki dönem spora ve sporcuya yatırım yapmak için Merkezefendi Belediyesi olarak ciddi bir kaynak ayırmaya devam edeceğiz” dedi.


İlerleyen dönemlerde Merkezefendi Belediyesi olarak farklı projelere imza atacaklarını belirten Başkan Subaşıoğlu, “Bu yıl Nisan ayında Denizli’mizin organize spor eğitim merkezi, altyapı eğitim merkezi, Selçukbey Spor Eğitim Merkezi diğer adıyla Selçukbey Spor Okulu inşallah Nisan ayında kapılarını sizlere açmış olacak. Merkezefendi Belediyesi olarak bir ilçe belediyesi tarafından, Türkiye’de ilk defa yapılacak organize bir basketbol altyapı eğitim merkezi Merkezefendimize bugünden bir müjde olarak hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.


Törende konuşan Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, ”Gerçekten bu salon bugün çok tarihi, çok güzel, çok coşkulu ve çok anlamlı bir gün yaşıyor. Bize bu güzelliği yaşatan Merkezefendimizin çok kıymetli belediye başkanına ve çalışma ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Okuldan seçilen temsili öğrencilere basketbol topları takdim edildi. Daha sonra ise tribünlerdeki 5 bin öğrenci, 5 bin basketbol topunu sahaya atarak izleyenlere görsel bir şölen sundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.