GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 15:04

Denizli’de İtfaiye’den muhtarlara yangın eğitimi

A
A
A
Denizli’de İtfaiye’den muhtarlara yangın eğitimi

Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki mahalle muhtarlarına, itfaiye ekipleri tarafından eğitim yangın eğitimi verildi.

Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki mahalle muhtarlarına, itfaiye ekipleri tarafından eğitim yangın eğitimi verildi.


Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü İtfaiyecilik Programı kapsamında kent genelindeki mahalle muhtarlarına temel yangına müdahale ile yangın tankerleri kullanımı ve uygulama teknikleri eğitimi veriyor. Program kapsamında Sarayköy ilçesindeki 28 mahalle muhtarına yönelik eğitim çalışması yapıldı. Sarayköy Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen eğitime Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, muhtarlar ve eğitmenler katıldı. Eğitimde, yanma, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın esnasında yapılacaklar, yangında tahliye konularında bilgi verildi.


Burada verilen temel eğitimin ardından uygulamalı programa katılan muhtarlar, daha önce Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere dağıtılan yangın söndürme tankerleri ve yangın söndürme tüpleri ile kontrollü olarak çıkarılan yangınları söndürdü. Aldıkları eğitim uygulamasında başarılı olan muhtarlara programın ardından katılım belgesi verildi. Gönüllü İtfaiyecilik Programının tüm ilçelerde süreceği ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”