ASAYİŞ - 10 Ağustos 2018 Cuma 00:47

Denizli’de mahalleliler ile Suriyeliler arasında tehlikeli gerginlik

A
A
A
Denizli’de mahalleliler ile Suriyeliler arasında tehlikeli gerginlik

Denizli’de Suriyeli bir grup ile başka bir grup arasında çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak yaralandı.

Denizli’de Suriyeli bir grup ile başka bir grup arasında çıkan kavgada 1 kişi bıçaklanarak yaralandı. Olayın ardından kavganın yaşandığı bölgede Suriyelilerin ev ve araçları taşlanınca polis bölgeyi abluka altına aldı.


Olay, Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesi 2315 Sokak’ta meydana geldi. İddialara göre, mahallede yaşayan Suriye uyruklu 3 genç Baran K., isimli 12 yaşındaki çocuğu sopalarla dövdü. Ardından kavgaya Baran K.’nın yakınları ve mahalledeki diğer gençlerde kavgaya dahil olunca olay büyüdü. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilerek olay daha fazla büyümeden kontrol altına alındı. Çıkan olaylarla Suriye uyruklu olduğu ve ismi henüz tespit edilemeyen 18 yaşındaki bir şahıs baldırından bıçaklanırken, durumunun iyi olduğu belirtildi. Bıçaklanan şahıs 112 Acil Servis ambulansı ile Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çıkan olaylarda hırsını alamayan bazı mahalle sakinleri ise bölgede yaşayan Suriyeli bazı ailelerin ev ve araçlarını taşlayarak zarara verdi. Olayın ardından bölgeyi bir süre ablukaya alan polis ekipleri mahallede yaklaşık 2 saat boyunca devriye gezdi.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Dalgıçlar Eğirdir Gölü’nde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi, Eğirdir Gölü’nde şehrin içme suyunu temin eden terfi merkezindeki emiş pompalarının bulunduğu bölgede oluşan yosunlaşmayı temizledi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın, kaza ve afetlere her zaman hazırlıklı olarak yaptığı müdahalelerin yanı sıra bünyesinde oluşturduğu Su Altı Arama Kurtarma Timi ile de suda meydana gelebilecek olaylara karşı da her an göreve hazır halde bekliyor. Özellikle yaz aylarında göl, baraj ve diğer su kaynaklarında boğulmalara karşı görev yapan Su Altı Arama Kurtarma Timi, Isparta’nın içme suyunun bir kısmını karşılayan Eğirdir Gölü Barla mevkiinde yer alan belediyenin su terfi merkezinin bulunduğu bölgede de sürekli dalış yaparak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Su Altı Arama Kurtarma Timi dalgıçları son olarak su terfi istasyonunun bulunduğu bölgedeki emiş pompalarının bulunduğu alan ve boru önlerinde oluşan yosunlaşma ile milli toprakları temizleyerek emiş pompalarının gücünü de artırmış oldu. Yapılan çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, belediyenin 6 kişilik dalgıç ekibinin bulunduğunu ve rutin olarak Eğirdir’deki su terfi merkezinde temizlik çalışması yapıldığını söyleyerek, bölgede biriken yosunların ekipler tarafından temizlendiğini kaydetti. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalgıcı Güngör Hasgören de yaz kış rutin olarak bölgede dalışlarının olduğunu aktardı. Hasgören, “Bu dalışlarımızda filtrelerin tıkanmaması amacıyla temizlik çalışmaları yapıyoruz. Gerek yosun gerekse dipte biriken milleri pompa yardımıyla çekip temizlik çalışmaları yapıyoruz” dedi. Arama Kurtarma Timi olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Hasgören, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her konuda desteklerini, kendilerinden hiçbir zaman esirgemediğini söyleyerek teşekkür etti.