GENEL - 13 Ocak 2018 Cumartesi 13:06

Pamukkale, Çinli gelinlerle dünyaya tanıtılacak

A
A
A
Pamukkale, Çinli gelinlerle dünyaya tanıtılacak

DENİZLİ (İHA) – Çin’de evlenen 30 çift, balayı fotoğrafları için UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Denizli’deki Pamukkale Travertenlerini tercih etti.

DENİZLİ (İHA) – Çin’de evlenen 30 çift, balayı fotoğrafları için UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan Denizli’deki Pamukkale Travertenlerini tercih etti. Denizli’de faaliyet gösteren bir firma tarafından getirilen Çinli çiftler, bol bol fotoğraf çektirerek, unutulmaz bir gün yaşadı.


UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Pamukkale’ye yerli ve yabancı turistin ilgisi her geçen gün artıyor. Denizli’de faaliyet gösteren ASAV Danışmanlık ve Dış ticaret Şirketi’nin organizasyonu ve Valiliğin desteğiyle, Pamukkale’nin tanıtımı amacıyla bir organizasyon düzenlendi. Organizasyon kapsamında Kuşadası’nda balayı yapmak isteyen 30 çift, balayı fotoğrafları için önce Pamukkale Travertenlerine getirildi. Toplam 50 kişilik olan kafilenin içindeki 30 çift unutulmaz bir an yaşadı. Gelinliklerini giyen Çinli gelinler, o anları ölümsüzleştirmek için bol fotoğraf çektirdi. Kafilede daha önce evlenen ve çocuk sahibi olan çiftler ise, çocuklarıyla birlikte kameraların karşına geçerek, tekrar evlilik mutluluğunu yaşadılar. Pamukkale’ye hayran kaldıklarını belirten gelinler, balaylarını Kuşadası’nda yapacaklar.


Çin Halk Cumhuriyeti’nin turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan, “Gerçek anlamıyla turizm milli bir değerdir. Bugün Pamukkale gibi bir değeri Çin gibi büyük bir ülkeye tanıtmak, gerek turizm destinasyonu, gerek ekonomi ve gerekse ülkeler arasındaki barışa katkı için önemlidir. Biz gençler olarak, turizm acentaları olarak, kamu kurumları olarak ülkeler arasındaki diyalogun geliştirilmesine katkı sunmaları gerekiyor. Dolayısıyla Çinli 30 çiftin buraya gelerek balayı resimlerini çektikleri için ben teşekkür ediyorum” dedi.


Burayı çok sevdiğini ve bundan sonra daha sık sık geleceğini belirten Çin’deki bir ilaç firmalarından birinin Pekin Şube Müdürü olan Whan Chan Pi, “Şuanda Türkiye ile Çin arasında İpekyolu politikası var. Bu yolun bir ucu Çin, bir ucu Türkiye’dir. Firma olarak böyle bir politikaya öncü olmaktan memnun olduk. Pamukkale çok sevimli bir yer, bu ilk grubumuz, bundan sonra Çinli turistleri Türkiye’ye getirmek için çaba göstereceğiz. Şuanda 50 kişilik bir kafile geldi. Tabi bunlar firma yetkilileri, öncü olarak geldi. ilk olduğumuz için çok gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Avrupa’daki ortaklarımızla geldik, hem çekiyoruz hem de geziyoruz. Bundan sonra daha çok Çinliyi burada görmüş olacaksınız. Kafilemiz arasında yeni evlenenler de var, hem de daha önce evlenenler de var. Çok sevindik, bundan sonra benim ekibimle ve ben daha sık geleceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek Manisa’nın Alaşehir ilçesinde "100. Yıl Projeleri" kapsamında 9 ayrı okulda oluşturulan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları 3-10 Mayıs tarihleri arasında Alaşehirlilere sergileyecek. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "100. Yıl Projeleri" çerçevesinde tiyatro şenliği düzenliyor. Proje kapsamında 9 ayrı okulda öğrencilerinden oluşan tiyatro grupları, yıl boyunca yaptıkları hazırlıkları Alaşehirlilerle buluşturacak. Okulların hazırlamış olduğu tiyatrolar 3-10 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak sergilenecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "En iyi eğitim, yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Yaparak ve yaşayarak öğrenilen bilgi ve beceriler çocuklar üzerinde kalıcıdır. Çalışmalarımızda amacımız, çocuklarımızın var olan yeteneklerini, gizli kalmış ortaya çıkarılmasına fırsat bulunamamış yetenekli öğrencilerimizi ortaya çıkarabilmek, kendilerine güvenlerini artırmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu ’100. Yıl Projeleri’nden biri olan tiyatro şenliği, 9 okulumuzun sergileyeceği tiyatro etkinlikleri ile 3 Mayıs 2024 tarihinde sahnelenmeye başlayacak ve 10 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek. Oyunlar ücretsiz ve halka açık olarak oynanacaktır. Alaşehir’de ilk kez düzenlenen tiyatro şenliğine, katılan katkı sunan, emek veren okul müdürlerimizi, çocuklarımızı çalıştıran öğretmenlerimizi ve etkinliğin asıl mimarı olan çocuklarımızı tebrik ediyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesi tiyatro şenliğimize davet ediyor ve katılımlarını bekliyoruz" dedi.
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.