GENEL - 25 Mart 2017 Cumartesi 18:43

Protokol bornoz giyip sokağa döküldü

A
A
A
Protokol bornoz giyip sokağa döküldü

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ etkinlik günleri kapsamında Denizli’de, bornozlu bir kortej yürüyüşü düzenlendi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ etkinlik günleri kapsamında Denizli’de, bornozlu bir kortej yürüyüşü düzenlendi.


Bu yıl altıncısı düzenlene ‘Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali’ Denizli’de düzenlenen kortej Sanatçı Deniz Akkaya ve Keremcem’in katılımıyla gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odası önünde başlayan korteje Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Sanatçı Deniz Akkaya ile Keremcem, İstanbul, Bursa ve Gaziantep gibi şehirlerden gelen iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü öncesi DTO önünde bir tören düzenlendi.


Denizli’de Ahi Sinan kültürüyle ticaret hayatının devam ettiğini bu kültürün de uluslar arası alanda başarıyla yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu topraklarda 4 bin 500 yıldır tekstil üretiliyor. Dünya döndükçe bu topraklarda tekstil üretilmeye ve var olmaya devam edecek” dedi.


Hayatında çok konuşma yaptığını ancak ikinci defa bornoz ile bir konuşma gerçekleştireceğini belirten Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli’nin dünyaya havlu ve bornoz üretimi ve ihracatında dünyada söz sahibi olduğunu söyledi. Altıparmak, “Örgütlü olmak ve elindeki cevheri tanıtabilmek önemlidir. Bu tanıtmaya yaptığınız zaman mutlaka farkındalık oluşturacaksınız. Her şeyden önce de farklı bir şey sunabilmek durumundayız. Eğer deseni, markası, üremiyle, kalitesiyle farkındalık oluşturamıyorsanız, isterseniz 5 bin yıllık bir mekez olun, isterseniz 10 bin yıllık bir merkez olun, dikkat başka yere kayar” diye konuştu.


"Sanatçılar bornozla korteje katıldı"


Konuşmaların ardından başlayan ve renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşünde protokol üyeleri bornoz giyerek yürürken, sanatçılar ise kendileri için özel üretilen bornozları giyerek korteje üstü açık otomobillerle katıldı. Korteje ayrıca bornoz giydirilen bir kamyonet eşlik ederken, üstü açık kamyonetlerde taşınan iki tane bornozlu giyinişli yapılan horoz heykeli de getirildi.


DTO önünden başlayarak Gazi Bulvarından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşünde, vatandaşlar özellikle sanatçı Keremcem ve Deniz Akkaya’ya yoğun ilgi gösterirken, cep telefonlarıyla fotoğraf çekip, video aldı, kimisi ise binalardan cep telefonlarıyla kayıt alırken, kimisi ise bornozlu protokol üyelerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.


Meydana gelinmesinin ardından vatandaşlar Sanatçı Keremcem ile fotoğraf çektirmek istemesinin ardından kısa süreli bir izdiham yaşandı. Bunun üzerine Keremcem, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert tarafından Büyükşehir Belediyesi binasına götürüldü.


Büyükşehir Belediyesinin halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından festival sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun En ucuz protein kaynağı: “1 kilosuyla 3 kişi doyuyor” Kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olan somon balığının 1 kiloluk etiyle 3 kişi rahatlıkla doyabiliyor. Kilosu 100 TL’den satılan somona vatandaşlar oldukça fazla ilgi gösteriyor. Kırmızı etin kilosunun 500 TL’ye dayandığı Samsun’da tavuk etinin kilosu da her geçen gün zamlanıyor. Vatandaşlar, bu Ramazanda ayında protein ihtiyacını ise hem lezzetli hem yağlı hem de protein kaynağı deniz somonundan yana kullanıyor. Vatandaşlar ve balıkçılar kilosu 100 TL’den satılan somonun 1 kiloluk etiyle 3 kişinin, 2 kiloluk somonun etiyle de 6-7 kişinin rahatlıkça doyduğunu ifade ettiler. “2 kilo somon aldım 3 kişi 2 öğünde bu balığı tüketeceğiz” 2 kiloya yakın somonla 3 kişinin karnının 2 öğün doyacağını dile getiren Mustafa Okutken, “Ben somonu tercih ediyorum. Somon çok lezzetli ve faydalı bir balık. Bunların yanı sıra somonun fiyatı da oldukça uygun. Bugün 2 kiloya yakın somon aldım. 3 kişi 2 seferde bu balığı tüketeceğiz. Somonun buğulaması, tavası çok güzel oluyor. Zorlasak 2 kiloyla 6-7 kişi doyarız. 2 kilo kırmızı et alsak pahalı gelir. Biz hem faydalı hem de ucuz olduğu için somonu tercih ediyoruz” dedi. “Kalabalık aileler için en uygunu balık” Balığın özellikle kalabalık aileler için en uygun yiyecek olduğunu vurgulayan Osman Bütüner, “Ramazan’da en fazla tükettiğimiz balık somon oluyor. 1 kilo balıkla 3-4 kişi doyuyoruz. Lezzeti güzel ve ayrıca kilosu da 100 TL. Kıyma veya kuşbaşı et salsak kilosu 500 TL’ye dayanıyor. Balık 50 TL’den 200 TL’ye kadar var. Kalabalık aileler için en uygun giden balık olduğu için tercih ediyoruz” diye konuştu. “1 kilo somonla 3 kişi rahatlıkla doyuyor” Ramazan ayında somona olan ilginin arttığını belirten balık satıcısı Onurcan Köse ise “Sezonun bitmesine az bir süre kaldı. Vatandaşların yakında avlanması yasak olacak mezgit, istavrit, barbun ve hamsi gibi küçük balıklara ilgi göstermesi gerekiyor. İstavrit, mezgit kilo 50, barbun da kilo 100 TL’den gidiyor ama vatandaşın gözdesi somon balığı. Ramazan ayında doyurucu olması ve kılçıksız olmasından dolayı en çok somona rağbet gösteriliyor. Tezgaha gelen 100 kişiden 90’ı somon alıyor. 1 kilo somonla 3 kişi rahatlıkla doyuyor. Çorba ve salata ile birlikte iftarı açıp, salata ile balığı tükettiğinde 3 kişi doyarak sofradan kalkabiliyor. Bunu da 100 TL’ye hallediyorlar. Şu anda memlekette en ucuz et kaynağı balık. Tavuk da kırmızı et de çok pahalı. Vatandaşlar bunu bildiğinden balığa, özellikle somona rağbet gösteriyor” şeklinde konuştu. Ayrıca Samsun’da çipura kilo 220 TL, levrek kilo 220 TL, tirsi kilo 100 TL ve hamsi de kilo 100 TL’den alıcı buluyor.
İstanbul ’’İşletmeler, hızlı teslimat için profesyonel kurye şirketlerini tercih ediyor’’ Online sipariş alan işletmeler hızlı teslimat konusunda yatırımlarını artırıyor. Bu konuda işletmelerin tercihi ise sektörün profesyonelleri oluyor. Restoran ve marketler online siparişlerin artması ile birlikte hızlı teslimat markalarına yöneldi. Hızlı teslimat markalarının restoran ve marketlerle yaptıkları iş birlikleri ve sektördeki gelişmelerle ilgili olarak Vigo’nun Satış Direktörü Fatih Yıldız açıklamalarda bulundu. Vigo Satış Direktörü Fatih Yıldız, hızlı teslimat sektörünün her geçen gün potansiyelini artırdığını, işletmeler için hızlı teslimat markaları ile iş birliği yapmanın ise artık bir gereklilik haline geldiğini belirtti. “Restoran ve marketler için artık olmazsa olmaz” Hızlı teslimat markalarıyla iş birliği yapmanın restoran ve marketler için artık olmazsa olmaz olduğunu anlatan Fatih Yıldız, sektörün her geçen gün büyüdüğünü ve Vigo’nun küçük, orta ve büyük tüm işletmelere uygun koşullar oluşturduğunu dile getirdi. Yıldız, işletmelerin hızlı teslimat için profesyonel kurye şirketlerini tercih ettiğini vurguladı. Yıldız, konu hakkında şöyle konuştu: “Hızlı teslimat evde ya da ofiste insanların en önemli konforu haline geldi. İstediğiniz zaman istediğiniz siparişi verebiliyorsunuz ve siparişiniz çok kısa sürede kapınızda oluyor. Bu imkan tabi ki insanların zamandan kazanmasını sağlıyor. Restoran ve marketler de artık bu durumun kendileri için önemli bir gelir kalemi olduğunun farkına vardı. Ancak tabi işin operasyonel ve mali boyutlarını düşündüklerinde ortaya büyük bir efor çıkıyor. Burada da Vigo olarak biz devreye giriyoruz. “5 bini aşkın kuryemizle 40 şehirde müşterilerimize hizmet veriyoruz” Şirketimiz bugün 5 bini aşkın kuryesiyle 40 şehirde müşterilerine hizmet sağlayan bir hızlı teslimat markası. Müşterilerimize sunduğumuz teknolojiyle onların canlı kurye takibini, sipariş takiplerini kolaylıkla yapmalarını, gün sonunda ve ay sonunda yapacakları hesaplamaları kolaylıkla yapabilmelerini sağlıyoruz. Bugün bir restoran kendi kurye operasyonunu yapmak istese; motosiklet almak zorunda, kuryenin maaşı, sigortası var sonra motorun bakımı, yakıtı derken birçok şeyle uğraşmak zorunda kalacak. Hatta motor arızalansa ya da kuryesi rahatsızlansa yerine birini bulmaya çalışacak ya da siparişlere dönemeyecek bu da yine maddi kayıplara sebep olacak. “Vigo ile çalışan işletmeler sadece kazançlarını düşünüyorlar” Bir de işletmenin Vigo ile çalıştığını düşünelim. Bizden kaç kurye talebinde bulunduysa istediği saatlerde istediği sayıda kuryemiz hazır oluyor. Olası bir aksilikte kuryemizin yerine başka bir kurye arkadaşımız geliyor ve hiç eksilmeden operasyonlarını devam ettirebiliyorlar. Kuryenin alacağı ücreti, motosiklet masraflarını da düşünmüyorlar. Profesyonel hizmet almanın en güzel yanı da tam olarak bu. Bu yüzden şirketimiz ile çalışan işletmeler sadece kazançlarını düşünüyorlar diyebilirim. “Kurye ihtiyacı olan restoran ve marketler ne yapmalı?” Kurye ihtiyacı olan restoran ve marketler kendilerine uygun şartlarda ve bütçede hizmet almak için Vigo’nun resmi web sayfasına girerek ‘Kurye ihtiyacım var’ seçeneği üzerinden bizlere başvuru yapabilirler. Satış ekibimiz hemen kendileriyle iletişime geçerek onlara destek olacaklar. Sonrasında şirketimizle ile çalışmanın rahatlığını yaşamak onlara kalıyor.”