YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 15:24

Regaip Kandili mesajları

A
A
A
Regaip Kandili mesajları

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.


Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Ayı’nın gelişini müjdeleyen ve mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin tüm İslam alemi için mukaddes bir gece olduğunu ifade etti. Başkan Zolan, “Bu mübarek gecede affedilmeyi ve doğruluğun yanından ayrılmamayı niyaz eden tüm kardeşlerimizin duaları bir olur. Bereket, feyz ve rahmet kapılarının açık olduğu Regaip Kandili tüm İslam alemi için eşsiz bir fırsattır. Bize af kapılarını açan bu mübarek gecede, kırgınlıklarımızı bertaraf etmeli, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz" dedi.


“Bu mübarek gecede kardeşlik ve huzurun tüm dünyada hakim olması, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi için dua edelim” çağrısında bulunan Başkan Zolan, “Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar hepimiz için manevi bir hasat mevsimidir. Yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu mukaddes günlerin gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve tüm dünyaya adalet getirmesini diliyorum.”


Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı bu mukaddes geceyi hep birlikte eda etmenin mutluluğunu yaşayacaklarını işaret eden Başkan Zolan, “Bu düşüncelerle ülkemizin ve tüm hemşehrilerimizin mübarek Regaip Kandili’ni kutlar, bu kutlu gecenin tüm insanlık için barış ve huzura vesile olmasını temenni ederim" dedi.



Başkan Gürlesin: “Kandiller birliktelik fırsatıdır”


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de "Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim. İslam alemi olarak bu mübarek gün ve gecelerde birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz” dedi. “İçerisinde birçok mübarek gün ve gecenin, kandillerin ve Ramazan ayının olduğu üç ayların başlama sevincini yaşıyoruz” diyen Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “Kandiller, manevi feyzleriyle gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırır. Kısaca bize tövbe etmenin, kendimizi bilmenin, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunar. Biz de İslam alemi olarak bu mübarek gün ve gecelerde birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Bu manevi iklimi fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve gerginlikleri bertaraf edip, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Maneviyat ve huzur dolu mübarek günlerin başlangıcı olan Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. Tüm İslam alemi, ülkemizin, ilimizin ve Pamukkale ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızın bu mübarek gecesini kutlar, sağlık, mutluluk dolu nice kandiller geçirmelerini temenni ederim.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir