GENEL - 03 Ağustos 2018 Cuma 10:38

Yeşil alana akaryakıt istasyonu yapım kararına mahkeme ’dur’ dedi

A
A
A
Yeşil alana akaryakıt istasyonu yapım kararına mahkeme ’dur’ dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin park olarak kullanılan yeşil alanı imara açıp akaryakıt istasyonuna çevirme kararına İzmir Bölge idare mahkemesinden oy çokluğuyla izin çıkmadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin park olarak kullanılan yeşil alanı imara açıp akaryakıt istasyonuna çevirme kararına İzmir Bölge idare mahkemesinden oy çokluğuyla izin çıkmadı.


Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Servergazi Mahallesi’nde Zeytinli Bahçe olarak bilinen yeşil alanı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevirmek istedi ve bölgedeki ağaçları kesmeye başladı. Yeşil alanın akaryakıt istasyonuna çevrilmesine vatandaşlar tepki göstererek, akaryakıt istasyonu yapılması planlanan yeşil alana kazma ve küreklerle gidip kesilen ağaçların yenine yeni fidanlar dikti. İmar konusunda bölgedeki yeşilliği korumak isteyen İnanç Özden isimli mahalle sakini konuyu yargıya taşıyarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı. Özden’in çabaları ilk olarak, kendisinin başlattığı “Bir Fidan da Sen Dik” kampanyası aracılığıyla dikilen ağaçlar ve toplanan bin 700 imza ile Denizli İdare Mahkemesi’nden yürütmenin durdurulması kararının alınmasını sağladı. Karar üzerine bölgeden bilirkişi raporu istendi. Bölgeye Yalova Üniversitesi’nden bilirkişi ekibi gönderildi. Bilirkişi tarafından yapılan incelemede bölgenin imara açılarak akaryakıt istasyonu yapılmasının mümkün olmadığına ilişkin karar verildi. Karara üzerine Büyükşehir Belediyesi konuyu İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nde önceki gün görülen davaya İnanç Özden ve mahalleliyi temsilen Avukat Hasan Tolga Özalp katıldı. Üst mahkemece yapılan değerlendirme sonucu Zeytinli Bahçe ile ilgili İdare Mahkemesi’nde bilirkişi raporu doğrultusunda karar verildi. Kararda Özden ve mahalleli haklı bulundu. Karara Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1 ay içinde itiraz ederek son üst mahkeme olan Danıştay’a gitme hakkı bulunuyor


Konu ile ilgili açıklama yapan İnanç Özden, yeşili korumak için çaba gösterdiklerini belirtti. Özden, 2 yıl süren dava süresinde mahalle halkı ile birlikte tek başına çabaladığını ve galip geldiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.