GENEL - 13 Şubat 2013 Çarşamba 14:37

VALİ MUTLU, LİSELİ ÖОRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR DAОITTI

A
A
A
VALİ MUTLU, LİSELİ ÖОRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR DAОITTI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Projesi kapsamında Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi öğrencilerine, tablet bilgisayar dağıttı. Vali Mutlu, öğrencilere, tabletlerin verimli değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Projesi kapsamında 9`ncu sınıf öğrencilerine 180 tane tablet bilgisayar dağıttı. Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi`nde düzenlenen tablet bilgisayar dağıtımı törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve kurum müdürleri katıldı.
Tabletleri çok iyi değerlendirecekleri konusunda öğütler veren Vali Mutlu, ``Teknolojiyi eğitimin içerisine koymaya başladık. Galiba bundan sonra bilgiye ulaşma konusunda seri olacağız. Her türlü bilgi bugünden itibaren parmaklarımızın ucunda. Müthiş bir şey bu. Bütün okullarda ki öğrencilerde sizin gibi tablet bilgisayarlarına çok yakın zamanda kavuşacaklar inşallah`` dedi.
Öğrencilere şanslı olduklarını söyleyen Vali Mutlu, ``İlk olarak 7 pilot okulumuzdan bir tanesinde geçtiğimiz Şubat ayında başlatmıştık. Geçen seneki arkadaşlarınız 10`ncu sınıfta şuanda. Geçen sene 9. sınıflardı onlarda tablet bilgisayarlarını almışlardı. Şimdi de Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi 9 hem de 10 sınıf öğrencileri bilgisayarlarına kavuşmuş olacaklar`` diye konuştu.
``VALİLİĞžİ VEREYİM GENÇLİОİNİZİ ALAYIM``
Sınıflarda etkileşimli tahtanın olduğunu dile getiren Vali Mutlu öğretmenlerin bu konuda eğitimlerini tamamladıklarını söyledi. Mutlu, öğrencilerin yerinde olmayı çok istediğini belirterek ``Gençlik çok farklı bir şey, ben her zaman gençlere şu valiliği vereyim sizlere ben de şu gençliği alayım diyorum ama kimse çıkmıyor karşıma`` ifadesi sınıftakileri kahkahaya boğdu.
Konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okullarda dağıtılan tablet bilgisayarlarla ilgili genel değerlendirmelerde bulundu. İstanbul`da 7 okulumda dağıtımının yapıldığını ifade eden Mutlu, ``Bugün dağıtacağımız tabletlerle birlikte bin 500`e yakın tableti geçen sene dağıtmış olduğumuz tabletlerle birlikte öğrencilerimize ulaştırmış olduk. 324 okulumuzda da bin 79 sınıfımızın etkileşimli tahtalarını kurduk. Bu tabletler de 9`ncu ve 10`ncu sınıf öğrencilerine dağıtacağız. Önümüzdeki süreçte de dağıtımı gerçekleşecek. Fatih Projesi`nin hedefi doğrultusunda İstanbul`un ve Türkiye`nin bütün okullarında gerçekleştirilecek. Bu da ikinci dağıtım periyotunu bu lisede gerçekleştirdik`` dedi.
``BİLGİ ÇAОINDAYIZ``
``Tablet bilgisayarların eğitim öğretime ne gibi kolaylıklar getirmesi planlanıyor?`` sorusuna Vali Mutlu, ``Bilgi çağındayız. Dersi işlerken de materyal zenginliği içerisinde olmanız çok önemli dersi işlerken de materyal zenginliği ders araç gereçlerini en iyi şekilde anlatan teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak önemli. Bu sebeple öğrenciler daha iyi kavrayıp daha zevkle ders çalışacak`` diye cevap verdi.
``Geçen seneki tabletlerle bir farkı var mı?`` sorusuna ise Vali Mutlu, ``Her yıl teknolojideki yenilikler itibariyle bu yıl neler getirildiğini bilmiyorum ama şundan eminiz her yıl teknolojideki yeniliklerde mevcut sistemin içerisine aktarılarak getiriliyor. Dolayısıyla bir yıl içerisinde ne gibi gelişmeler olduysa ``˜tablet ve etkileşimli bilgisayarlarda görebiliriz`` dedi.
VALİ MUTLU ÖОRENCİLERLE BİRLİKTE ŞİİR OKUDU
Daha sonra öğrencilerin sıralarına oturan Mutlu, akıllı tahtada şiir görünce şiiri okumayı da ihmal etmedi. Necip Fazıl Kısakürek`in ``Canım İstanbul`` şiirinin iki mısrasını okuyan Vali Mutlu`ya daha sonra öğrencilerde eşlik etti.
Tablet bilgisayarlarına kavuşmak için sabırsızlanan öğrenciler Mutlu`dan tablet bilgisayarlarını istemesi üzerine oturduğu sıradan kalkan Vali Mutlu, öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı. Tabletlerine kavuşan öğrenciler, öğretmenlerinin akıllı tahtada ders anlatmasıyla ilk tabletli derslerini işlemiş oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir