ASAYİŞ - 21 Şubat 2018 Çarşamba 13:16

180 gönüllü güvenlik korucusu Afrin’e uğurlandı

A
A
A
180 gönüllü güvenlik korucusu Afrin’e uğurlandı

Diyarbakır ve Mardin’de görevli 180 güvenlik korucusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü “Zeytin Dalı Harekatı”na katılmak üzere bölgeye gönderildi.

Diyarbakır ve Mardin’de görevli 180 güvenlik korucusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü “Zeytin Dalı Harekatı”na katılmak üzere bölgeye gönderildi. Korucuların, komando eğitimi aldığı, Sur ve Nusaybin’de hendek operasyonlarında görev yaptığı öğrenildi.


Suriye’nin Afrin bölgesinde TSK tarafından gerçekleştirilen “Zeytin Dalı Harekat”na Diyarbakır ve Mardin’den gönüllü olarak katılan 180 güvenlik korucusu yola çıktı. Harekata katılan güvenlik korucuları İzmir Foça’da komando eğitimi alan ve terör örgütü PKK’ya karşı Sur ve Nusaybin’de hendek operasyonlarında görev almış tecrübeli korucu özel timlerinden seçildi.



“Kürt kökenli güvenlik korucuları”


Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Afrin’e giden PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda yer almış meskun mahalde çatışma tecrübesi olanlardan seçildiğini ve Kürt kökenli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:


“Bu Güvenlik Korucularımız Suriye’de terör örgütlerinin baskı ve zulmü altında olan Kürt kökenli ve diğer etnik guruplara ait din kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtarmaya gidiyor. Orada huzuru barışı ve kardeşliği sağlamaya gidiyoruz. Günlerdir batı kamuoyunda ve içimizdeki Fransızlar tarafından, ‘Bu operasyon Kürtlere karşı yapılıyor’ yalanını yerle bir etmeye ve bu yalanı ortaya atanlara ‘Osmanlı tokadı’ indirmeye gidiyoruz. Biz Kürt kökenli, Zaza kökenli güvenlik korucuları olarak yıllardır bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşıyoruz.40 yıldır bölgede huzur ve barışımızı bozmaya çalışan terör örgütleri, şer odakları ve onların işbirlikçileri ile savaşıyoruz. Doğu ve Güneydoğu da beraber teröristlere karşı mücadele verdiğimiz görev arkadaşlarımız olan asker ve polisimiz ülkemizin huzur ve güveni için orada şehit ve gazi olurken biz arkadaşlarımızı yalnız bırakıp bu duruma seyirci kalmaya razı olamazdık. Biz güvenlik korucuları olarak bütün dünyaya sesleniyoruz. Ne PKK, ne YPG, ne PYD hiçbir terör örgütü Kürtlerin temsilcisi değildir. Bizim tek temsilcimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Kürtleri teröristlerle aynı potada görmek hainliktir, alçaklıktır. Kürtler de en az bu ülkede yaşayan diğer etnik guruplar kadar vatanını, milletini ve bayrağını seven insanlardır. Biz Güvenlik Korucuları dün olduğu gibi bugün de yarında sonsuza dek devletimizin yanında, milletimizin emrinde vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.