POLİTİKA - 09 Haziran 2018 Cumartesi 12:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: “Yatırımlar tamamlanırsa PKK dağa götürecek genç bulamaz”

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker: “Yatırımlar tamamlanırsa PKK dağa götürecek genç bulamaz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır’ın terörün gölgesinde kaldığını belirterek, “Diyarbakır’a AK Parti’nin önerdiği, teklif ettiği, destek verdiği yatırımlar tamamlanırsa o zaman PKK dağa götürecek genç bulamaz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır’ın terörün gölgesinde kaldığını belirterek, “Diyarbakır’a AK Parti’nin önerdiği, teklif ettiği, destek verdiği yatırımlar tamamlanırsa o zaman PKK dağa götürecek genç bulamaz” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında Hani ilçesini ve ilçeye bağlı Kuyular ile Gürbüz mahallerini ziyaret etti. Ziyarette Eker’e Tarım Gıda ve Hayvancılık eski Bakanı Kudbettin Arzu, kurum müdürleri, il gençlik kolları ve kadın kolları teşkilatı üyeleri de eşlik etti. İlk olarak Eker ve beraberindekiler Gürbüz Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle meydanında vatandaşlar tarafından karşılanan Eker ve beraberindekiler, daha sonra mahallede kurulan semt pazarını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Eker, mahallede bulunan seçim bürosunda da vatandaşların sorunlarını dinledi.



“Terör örgütleri üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi hedefe koyuyorlar”


Ardından Eker ve beraberindekiler Hani ilçesine geçti. İlçe merkezinde kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Eker, esnaf ziyaretinin ardından ilçe seçim bürosuna geçti. Burada vatandaşlara seslenen Eker, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti. Seçimi iki bakımdan önemsediklerini kaydeden Eker, “Birincisi Türkiye ve dünyadaki bütün Müslümanlar ve bütün mazlum coğrafya için. Bilin ki 24 Haziran’da, o gün, o gece bütün İslam coğrafyasında ve bütün mazlum coğrafyada aynı sizin gibi Müslüman kardeşlerimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ve onun partisi AK Parti’nin başarısı için dua ediyor olacak. Herkes gözünü ona dikmiş. Bunun içindir ki yabancılar da, bir takım karanlık odaklar da terör örgütleri üzerinden Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi hedef koyuyorlar ama yağma yok. Biz Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkacağız ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Üzerlerine vazifeymiş gibi birileri kalkıp ‘seni başkan yaptırmayacağız’ demişti ya biz de onlara inat diyoruz ki ‘ seni başkan yaptıracağız’” dedi.



“Herkesin işi olursa, gücü olursa kimse o çocukları kandırıp dağa götüremez”


İşin bir de Diyarbakır boyutu olduğunu kaydeden Eker, “Diyarbakır terörün gölgesinin altında kaldı. Çünkü yatırımcı önce güvenlik diyor. Öyle ya PKK terör örgütü şantiyeyi bastı mı, yola mayın döşüyor mu, işçileri dağa kaçırıyor mu, iş makinelerini yakıyor mu? Ne istiyorsun kardeşim sen? Hanili’den, Diyarbakırlı’dan sen ne istiyorsun? Ne istiyorsun kabus gibi çökmüşsün bu şehir ileri gitmesin, ekonomi büyümesin yatırım artmasın diye bütün sabotajlarını, provokasyonlar, saldırılar bunun için. Çünkü Diyarbakır’a AK Parti’nin önerdiği, teklif ettiği, destek verdiği yatırımlar tamamlanırsa o zaman PKK dağa götürecek genç bulamaz. Herkesin işi olursa, gücü olursa, karnı tok sırtı pek olursa o zaman kimse o çocukları kandırıp dağa götüremez. Kürt çocuklarının kanları da dökülmez. Annelerin yüreği de yanmaz” diye konuştu.


Eker ve beraberindekiler daha sonra Kuyular Mahallesi’ni ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.