MAGAZİN - 14 Ekim 2017 Cumartesi 22:14

Anadolu Ateşi fırtınası Diyarbakır’da esti

A
A
A
Anadolu Ateşi fırtınası Diyarbakır’da esti

Anadolu Ateşi dans topluluğu, 16.

Anadolu Ateşi dans topluluğu, 16. yıl özel gösterisi ve yaz sezonu finalini Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Gösterileriyle Diyarbakırlılara unutulmaz bir gece yaşatan ekip, seyircilerden tam not aldı.


Anadolu Ateşi gösteri topluluğu, Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen kiralama ve yönetimi Apleona GVA Mülk Yönetim Hizmetleri Türkiye tarafından yapılan Ceylan Karavil Park’ın ana sponsorluğunda Diyarbakır’a geldi. Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe, Mustafa Erdoğan’ın anne ve babası ile birlikte, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Modern ve yöresel dansları harmanlayarak müthiş bir koreografi ortaya çıkaran grup, salonu hıncahınç dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.


Diyarbakır programı ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bu gösterinin bazı özelliklerinin olduğunu söyledi. Erdoğan, "Diyarbakır’a 4’ten fazla geldik. Burada karpuz festivalinde özel bir proje yapmıştık. Bu proje de özel, 16. yılımızı kutluyoruz. Bunun için Türkiye turnesi düzenledik. Ege ve Güney sahillerini, İstanbul’u İzmir’i gezdikten sonra güneydoğudayız. Mardin’de oynadık. Şimdi Diyarbakır’da özel bir proje ile vatoz. Roman kardeşlerimiz burada bizimle birlikte dans edecekler. AB ile çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığı ile beraber bir proje geliştirdik. 50 roman genci Anadolu ateşi bünyesine katarak onları eğittik ve onlarla birlikte sahne alıyoruz. Tam kadro getirmedik onları, bir kısmı burada belli bölümlerde onlar da bizimle dans edecekler. Onun dışında Diyarbakırlı Gençler bizimle birlikte sahne alacaklar. Oldukça kalabalığız 150 kişinin üstündeyiz. Görkemli bir gösteri olacak. Şu an Türkiye’de 7 yerde okullarımız var Bursa’yı açacağız, Mardin’de okul açma projemiz var Mardin’i tamamladıktan sonra da Diyarbakır var’’ diye konuştu.


Vatandaşlar da gösterinin çok güzel olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i Gölbaşı’ndaki konutunda ziyaret etti. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyareti yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Özel ve Sezer kapıda basın mensuplarına poz verdi. Gazetecilerin "Görüşmenizde anayasa değişikliği gündeme geldi mi" sorusuna Sezer, "Hayır. Nazik ziyareti için teşekkür ediyorum Sayın Başkan’a. Görevinde başarılar diliyorum. Zor bir görev yüklendi. Mutlaka başarılı olacaktır, umudum o" cevabını verdi. Özgür Özel de ziyarete ilişkin, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza daha önce de nezaket ziyaretlerinde bulunmuştuk. Ben Genel Başkan seçildikten sonra kendisi bir tebrik telefonu açmıştı. Ben de bu tebrik telefonuna teşekkür için bir ziyarette bulunmayı istedim. Kendisinin engin devlet tecrübelerinden yararlanıyoruz, kendisinin tavsiyelerini alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde çok önemli bir dönemde çok başarılı ve halen daha Türkiye’deki herkesin o süreci imrenerek hatırladığı bir cumhurbaşkanlığı dönemi geçirmişti. Bizim haddimize değil tabii ki bu takdir ifadelerini söylemek. Kendisinin tavsiyelerini aldık. Bundan sonraki süreçlerde de kendileri uygun gördükçe Sayın Cumhurbaşkanımızı düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.