EĞİTİM - 08 Eylül 2018 Cumartesi 13:13

AÜ’den sınavsız ikinci üniversite fırsatı

A
A
A
AÜ’den sınavsız ikinci üniversite fırsatı

Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversite eğitimini tamamlayan ya da üniversitede okumayı sürdürenler için ikinci üniversite fırsatı sunuyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ), üniversite eğitimini tamamlayan ya da üniversitede okumayı sürdürenler için ikinci üniversite fırsatı sunuyor.


AÜ, aynı alanda olmamak kaydıyla Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakültesi programlarından birini tercih ederek ikinci üniversite kapsamında bir bölüm okuma şansı veriyor. Konu ile ilgili bilgi veren AÖF Diyarbakır Dicle Bürosu Yöneticisi Davut Turhan, ikinci üniversite okumak isteyenlere AÜ’nün şans tanıdığını söyledi. Turhan, “Farklı bölümlerde okuyan veya mezun olan öğrenciler için ikinci üniversite okuma şansı tanıyoruz. Buna göre, örgün-uzaktan eğitim, yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından, meslek yüksekokullarında okuyan-mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar, lisans programlarında okuyan-mezun olanlar başvuru yapabilir. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarında okuyan-mezun olanlar da başvurusunu yapıp ikinci üniversite okuyabilirler. Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans-lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi’nin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün-uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesi’ne başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.