GENEL - 26 Mayıs 2018 Cumartesi 21:54

Bakan Kurtulmuş, halkla birlikte iftarını açtı

A
A
A
Bakan Kurtulmuş, halkla birlikte iftarını açtı

Diyarbakır’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dağkapı Meydanı’nda halkla birlikte iftarını açtı.

Diyarbakır’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dağkapı Meydanı’nda halkla birlikte iftarını açtı. İftar sonrası konuşan Bakan Kurtulmuş, anadil vurgusunda bulunarak, “Ana dillerimizin farklı olması bizi birbirimizden ayırma vesilesi değildir. Renklerimizin farklı olması bizim için bir ayrılık vesilesi değildir” dedi.


Diyarbakır’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, halkla birlikte iftarını açtı. Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Meydanı’nda kurulan iftar çadırına gelen Bakan Kurtulmuş’a, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Serdar Kartal, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti adayları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Duaların ardından Bakan Kurtulmuş, vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.


“Ana dillerimizin farklı olması bizi birbirimizden ayırma vesilesi değildir”


İftar sonrası halka hitap eden Bakan Kurtulmuş, anadil vurgusunda bulundu. Anadilin bir ayrışma nedeni olmadığının altını çizen Kurtulmuş, “Bizim birbirimizden farkımız yok, bizim birbirimizden ayrıcalığımız yok. Ana dillerimizin farklı olması bizi birbirimizden ayırma vesilesi değildir. Renklerimizin farklı olması bizim için bir ayrılık vesilesi değildir. Tam tersine biliyoruz ki ana dili ana sütü kadar helaldir. Her kim hangi anadilini konuşuyorsa Rabbinin onu öğrettiği bir dili konuşuyor. Herkes için ana dili kendi ana sütü kadar helaldir. Herkes için kendi onuru, kendi izzeti diğer bütün insanların izzeti gibidir. Onun için ne gerekçeyle olursa olsun, ister zenginlik, fakirlik, ister şu dilden ister bu dilden, ister meşrep, mezhep meselesi olsun bütün bunları bir kenara bırakıyoruz. Biliyoruz ki hepimiz hazreti insanız biliyoruz ki hepimiz Âdem’in soyundanız. Biliyoruz ki hepimiz İbrahim’in Milletindeniz, Muhammed’in ümmetindeniz. Diyarbakır bu ruha sahip olan en güzel şehirlerimizden biridir. Birileri aramıza, sizin aranıza, halkın arasına, silahı, kini, gözyaşını koymaya çalıştı. Onlara müsaade etmediniz asla, sizlere teşekkür borçluyuz. Bir zamanlar kötülüklerle, kinle anılan Diyarbakır şimdi huzur kenti oldu. Diyarbakır huzur kenti olmaya da devam edecek. Bu sofrada gördüğümüz Diyarbakırlıları ve özellikle Diyarbakır annelerine şu samimi sesle seslenmek istiyorum. Lütfen ne güzel bir huzur kenti olmuş olan yeniden huzur kenti olmuş olan Diyarbekir’e sahip çıkalım. Diyarbakır’ın huzurunun bozulmasına müsaade etmeyelim. Evlatlarınıza, komşularınıza, çocuklarınıza, kardeşlerinize sahip çıkın. Onların bir takım emperyal projelerin maalesef oyuncağı haline getirilmesine müsaade etmeyin. Evlatlarımıza hep beraber güzel bir geleceği kurmak için gayret sarf edelim. Hep beraber evlatlarımızla birlikte çok güzel bir Diyarbakır’ı, muhteşem bir Türkiye’yi kuralım” dedi.


Bakan Kurtulmuş ve beraberindekiler tarihi Ulcami’de kılınan yatsı ve teravih namazının ardından İçkale’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca ilahilerin seslendirileceği Diyar-ı Huzur konserine katılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da Vali Ünlü başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı Manisa’da 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Vali Enver Ünlü başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Vali Enver Ünlü, 31 Mart 2024 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilimizde huzur ve güven ortamında geçmesi amacıyla tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Vali Ünlü, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları ve genelgeleri çerçevesinde seçim günü sandıkların güvenli bir şekilde okullara ulaştırılması, oy verme işleminin zamanında başlaması, seçim sona erdiğinde sandıkların yine güvenli bir şekilde il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılması için gerekli planlamalar ve hazırlıklar yapıldı.” dedi. Toplantıda 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Manisa’da güven ve huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Ayrıca kurumlar tarafından görevlendirilen personel sayısı, elektrik arızalarının yaşanmaması ve kesintisiz enerji ihtiyacının sağlanmasına yönelik alınan tedbirler, kesintisiz iletişim için alınan tedbirler, sosyal medya üzerinden yapılabilecek dezenformasyonun önlenmesi, seçim sandıklarının güvenliği, okulların durumu ve alınan diğer tedbir ile ilgili bilgi verildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Manisa’da il merkezinde bin 692, ilçelerde 3 bin 606, toplamda ise 5 bin 298 kolluk kuvvetinin görev yapacağı bilgisi de verildi. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali Yardımcıları Mustafa Yıldız, Aydın Memük ve Mevlüt Özmen, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kaymakamlar, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.
Trabzon John Lundstram, için İskoç kulübü harekete geçti Trabzonspor’un gündemine gelen John Lundstram için İskoç Kulübü Glasgow Rangers harekete geçti. Kulübün sözleşme uzuatma teklifine ilk görüşmede olumlu yanıt vermeyen İngiliz oyuncu, kendisine gelen teklifleri değerlendiriyor. Trendyol Süper Lig’de önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmak için çalışmalarına hız veren Trabzonspor, nokta transferler için titiz hareket ediyor. Tecrübeli ve genç oyuncularla birlikte oluşturacağı kadroyla önümüzdeki sezon şampiyonluk mücadelesi vermeyi planlayan Karadeniz ekibi, İskoç Kulübü Glasgow Rangers ile sıcak temasa geçmişti. Glasgow Rangers ile sezon sonu kontratı bitecek olan Barisic ile temaslarına devam eden Trabzonspor, aynı kulüpte forma giyen ve iyi bir sezon geçiren John Lundstram için de temaslarını sürdürdüğü iddia edilmişti. Geçtiğimiz günlerde İskoç Kulübü oyuncuya sözleşme uzatma konusunda teklif getirirken, İngiliz oyuncu yapılan ilk görüşmelerde teklife olumlu yanıt vermemişti. Glasgow Rangers Teknik Direktörü Philippe Clement, iyi bir sezon geçiren tecrübeli oyuncunun kulüpte kalmasını istiyor. İskoç medyası, Glasgow Rangers’ın John Lundstram’ın takımda kalması için yeni bir teklif daha yapması gerektiği noktasında haberlere yer verirken, Barisic’in ardından Trabzonspor’un İngiliz oyuncuya olan ilgisine yer verdi. Tecrübeli oyuncunun İngiltere’den gelecek teklifleri de değerlendirdiği belirtildi.