YEREL HABERLER - 12 Ağustos 2017 Cumartesi 15:51

Başkan Atilla, Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklarla buluştu

A
A
A
Başkan Atilla, Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklarla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, belediyenin tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik Hazar Gölü kıyısında düzenlendiği Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklarla bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, belediyenin tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik Hazar Gölü kıyısında düzenlendiği Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklarla bir araya geldi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, belediyenin imkanı olmayan ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği ve Hazar Gölü’nün kıyısında bulunan Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’nde devam eden Çocuk Yaz Kampı’nı ziyaret etti. Başkan Atilla, bu hafta Çocuk Yaz Kampı’nda tatil yapan çocuklar tarafından şarkılar seslendirilerek ve def çalınarak karşılandı. Başkan Atilla, çocuklarla yakından ilgilendi, programlarına katıldı, sevinçlerine ortak oldu.



Çocuklarla futbol ve langırt oynadı


Başkan Atilla, daha sonra Çocuk Yaz Kampı alanında bulunan sahada çocuklarla futbol oynadı. Başkan Atilla, futbol maçı sonrası çocuklarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Sohbetin ardından Başkan Atilla, çocuklarla birlikte langırt ve badminton oynadı.



"‘Bir şehir çocukları ile güzel"


Başkan Atilla, kadim şehrin yarını olan çocuklarla bir arada olmanın kendileri için anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, “Belediyemizin Çocuk Yaz Kampı’nda çocuklarımız, yarınlarımız ve umutlarımızla bir araya geldik. Belediyemiz tarafından düzenlenen bu programımızda, çocuklarımıza yönelik kültür, sanat, sağlık, spor ve diğer önemli konularda birbirinden önemli etkinlikler bulunmaktadır. Sadece yaz aylarında değil yılın tüm aylarında çocuklarımıza yönelik etkinlikler yapmak için çalışmalarımızı planlayıp uygulayacağız. Biz şuna inanıyoruz, bir şehir çocukları ile güzel! Güzel şehrimizin mutlu yarınlarının anahtarı olan çocuklarımızla birlikte olmak ve yarınlarımıza güvenle bakmak bizim için tarifsiz bir mutluluktur” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.