GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 15:04

Başkan Atilla: "Hemşerilerimizin hak ettiği hizmetleri sunuyoruz"

A
A
A
Başkan Atilla: "Hemşerilerimizin hak ettiği hizmetleri sunuyoruz"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yolboyu, Kuyusırtı, Güleçoba, Esentepe, Han ve Cumhuriyet mahallelerinde 22 km yapımı tamamlanan ve 7 km de yapımı devam eden yollarda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını denetledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yolboyu, Kuyusırtı, Güleçoba, Esentepe, Han ve Cumhuriyet mahallelerinde 22 km yapımı tamamlanan ve 7 km de yapımı devam eden yollarda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını denetledi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, kent genelinde, kırsal mahalle, grup mahalle yollarında yapımı biten, devam eden sathi kaplama ve sıcak asfalt çalışmalarını incelemeye devam ediyor. Başkan Atilla,Yolboyu, Kuyusırtı, Güleçoba, Esentepe, Han ve Cumhuriyet mahallelerinde 22 km de yapımı tamamlanan ve 7 km de yapımı devam eden yollarda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı personelleri yapılan çalışmalar hakkında Başkan Atilla’yı bilgilendirdi.



“Vatandaşların fikirlerini önemsiyoruz”


Yol denetiminin ardından Başkan Atilla, Kayapınar ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ait toplu taşıma aracından selam veren vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Belediye olarak vatandaşların fikirlerinin önemli olduğunun altını çizen Başkan Atilla, vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi. Pirinçlik Mahalle sakinleriyle sohbet edip çay içen Başkan Atilla, daha sonra Esentepe ile Taban mahalle yollarında yapımı devam eden 7 km’lik sıcak asfalt çalışmalarını denetleyip yetkili birim amirlerinden bilgi alarak personele çalışmalarında başarılar diledi.



“Araç filomuza 132 yeni araç ekledik”


Vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden konforlu ve sorunsuz bir şekilde faydalanmaları için çalıştıklarını dile getiren Başkan Atilla, “Daha önce 160 adet olan toplu taşıma filomuza 132 yeni araç ekleyerek sayıyı 292’ye çıkardık. 322 mahallemize toplu taşıma hizmeti veriyoruz ve sayıyı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.



“800 bin ton sıcak asfalt sereceğiz”


2018 asfalt sezonunda kent merkezine toplam 800 bin ton sıcak asfalt sereceklerini ifade eden Başkan Atilla, ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarını 800 kilometre sathi kaplama şeklinde asfaltlayacaklarını belirtti. Sathi kaplama dışında yine ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarına 400 kilometre sıcak asfalt sereceklerinin altını çizen Başkan Atilla, Diyarbakırlılara hak ettikleri hizmetleri sunduklarını söyledi. Devletin imkanlarını ve belediyenin kaynaklarını vatandaşların hizmetine sunduklarına dikkat çeken Başkan Atilla, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar hiç kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz. Hizmetlerimizi adil ve tarafsız bir şekilde sürdürüyoruz. İnşa çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetlerini de yerine getiriyoruz. Bir belediyenin yapması gereken şeyleri A’dan Z’ ye kadar hemşerilerimizin talep ve ihtiyaçlarına göre yapıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.