YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 12:20

Başkan Atilla: “Her şey çok güzel olacak”

A
A
A
Başkan Atilla: “Her şey çok güzel olacak”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştığını belirten Başkan Atilla, “Biz ilk gün bu şehirde göreve başladığımızda ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştığını belirten Başkan Atilla, “Biz ilk gün bu şehirde göreve başladığımızda ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Hükümetimizin desteği ve belediyemizin imkanları çerçevesinde hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak ve belediyecilik hizmetlerinde faydalanmalarını sağlamak adına çalışıyoruz” dedi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Eğil ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi, çalışmaları tamamlanan kırsal mahalle yollarını inceledi. Çalışmaları tamamlanan Selman-Baraj Yolu-Işıklı-Tepecik ile Dere-Kırkkuyu-Bahşiler-Haydan-Gürünlü kırsal mahalle grup yollarını denetleyen Başkan Atilla, araçlarıyla yoldan geçen vatandaşları durdurup Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü hizmetlerden memnuniyetlerini sordu. Başkan Atilla, daha sonra kırsal mahalleleri ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Atilla, çocuklarla yakından ilgilendi, onlara çeşitli hediyeler verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü hizmetlere ilişkin vatandaşlarla istişarede bulunan Başkan Atilla, sorunların çözümü için ilgili birim amirlerine talimat verdi.



“Eğil’de çalışmalarımızın yüzde 90’ı tamamlandı”


Vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunarak, projeleri yürüttüklerini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu:


“Eğil ilçemize yaptığımız yatırımları hem yerinde incelemek hem de burada hemşehrilerimizin de talebini alarak, ‘bundan sonraki dönemlerde ne yapabiliriz’ üzerine çalışmak istedik. Belediyemiz altyapı alanında ilçemizde 39 kilometre 1. kat asfalt, 14 kilometre 2. kat asfalt, mahalle içlerine 9 kilometre stabilize yol ve 14.700 metrekare parke çalışmasını yaptık. Çalışmalarımızın yüzde 90’nı tamamlanmış olup yakın dönemde kalan diğer bölümü de tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.”



“Hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz”


Büyükşehir Belediyesinin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştığını belirten Başkan Atilla, şunları söyledi:


“Biz ilk gün bu şehirde göreve başladığımızda ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik. Hükümetimizin desteği ve belediyemizin imkanları çerçevesinde hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak ve belediyecilik hizmetlerinde faydalanmalarını sağlamak adına çalışıyoruz. Halkımıza hizmeti götürüp orada bırakmıyoruz. Masa başında bilgi almıyoruz. Geliyoruz, denetliyoruz, hemşehrilerimize memnuniyetlerini soruyoruz ve bundan sonra ne yapabiliriz üzerine istişarede bulunuyoruz. Biz bu şehri, bu şehirde yaşayanlarla yöneteceğiz. Masa başı belediyeciliği değil şantiye belediyeciliği yapmak için çalışıyoruz ve sahada tüm ekiplerimizle gayret gösteriyoruz.”



“Eğil önemli potansiyeli olan bir ilçemiz”


Eğil’e katkı sunacak projeleri geliştireceklerini kaydeden Başkan Atilla, “Eğil ilçemiz şehrimizin turizm alanında önemli ilçelerden biri olma özelliğini taşıyor. İlçemizde yapılan turizm ve tarım yatırımlarına baktığımızda ilçemiz yakın bir dönemde bu alanlarda önemli bir yol kat edecektir. Eğil ilçemiz turizm ve tarım alanında önemli potansiyeli olan bir ilçemiz. Peygamberler Diyarı Eğil’de turizmin geliştirilmesi ve ilçenin tanıtımına katkı sunmak için projeler geliştireceğiz. Ayrıca tarım alanında Eğil organik tarım merkezi olmaya gayret ediyor. Biz de ilçenin bu potansiyelini geliştirmek için ilgili birimimiz aracılığıyla destek sunacağız, projeler geliştireceğiz” diye konuştu.



Eğil’e 2 yeni tesis müjdesi


İlçede yapılacak hizmetleri de anlatan Başkan Atilla, “Belediye olarak ayrıca ilçemize iki yeni tesis kazandırmayı planlıyoruz. Bunlar biri İlçe Koordinasyon Merkezi diğeri Eğil halkına yakışır bir Kültür Merkezi yapımıdır. Bunların yapımı için de belediyemiz çalışmalarını yapıyor. En yakın zamanda ilçemizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Başta hükümetinizin desteği de olmak üzere ilçemizde önemli proje çalışmalarına imza atmak ve değerli hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak adına gayret edeceğiz” dedi.


Eğil ilçe merkezine geçen Başkan Atilla, ilçenin çarşısı olarak bilinen Yenişehir Mahallesi Sunay Caddesi’nde esnafları ziyaret edip sorunları ve talepleri dinledi, vatandaşlarla kıraathanede çay içip sohbet etti. Daha sonra Dicle Barajı kıyısına geçen Başkan Atilla, ilçeyi görmeye gelen ziyaretçilerle bir süre görüştü. Diyarbakır’ın doğa güzellikleri ve inanç turizmi açısından önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan Atilla, Türkiye’nin her yerinden vatandaşları Diyarbakır’a davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Adana’da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e çocuklar tarafından çiçek takdim edilmesi ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajının da okunduğu programda, çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Çocuk korosunun seslendirdiği marşın ardından program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyelerinin takdim edilmesiyle tamamlandı. "Tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen günün büyük bir şan ve şerefle kutlandığını belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "Cumhuriyetin ebediyen sönmeyecek ışığını vatan uğruna gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’ncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğuyla kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun, kardeşliğin sembolü olan, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz" dedi. Bayramın bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya getirmesi temennisinde de bulunan Tevke, "Sevgili çocuklar, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri. Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyor, coşku dolu 23 Nisan geçirmenizi diliyorum" şeklinde konuştu. Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6.Kolordo Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.