GENEL - 13 Eylül 2018 Perşembe 14:45

Bilgi Evi’nde eğitimler başlıyor

A
A
A
Bilgi Evi’nde eğitimler başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin,7-14 yaş öğrenciler için eğitim yuvasına dönüştürdüğü, temel 4 ders dışında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinde yer alacağı bin 200 çocuğun başvuru yaptığı Bilgi Evi’nde eğitimler 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin,7-14 yaş öğrenciler için eğitim yuvasına dönüştürdüğü, temel 4 ders dışında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerinde yer alacağı bin 200 çocuğun başvuru yaptığı Bilgi Evi’nde eğitimler 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının, 7-14 yaş arası çocukların örgün eğitimlerine destek vermek amacıyla açtığı Bilgi Evi’nde eğitimler başlıyor.17 Eylül Pazartesi günü ücretsiz başlayacak olan eğitimlere şuana kadar bin 200 çocuk başvuru yaptı.2-8 sınıf öğrencilerin yararlanacağı ders destek programlarında çocuklar, Türkçe, Matematik, Fen Teknoloji ve İngilizce derslerinde eğitim görecek. Hafta sonu dahil olmak üzere 7 gün derslerin devam edeceği eğitim yuvasında alanında uzman 3 Türkçe, 3 Matematik, 3 İngilizce ve 3 Fen Teknoloji olmak üzere 12 eğitmen görev yapacak. Bilgi Evi’nde öğrenciler temel dersler dışında sınavlara da hazırlanacak.



Kayıtlar devam ediyor


Şu ana kadar bin 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı Bilgi Evi’nde ders kayıtları devam ediyor. Eğitim yılı boyunca devam edecek kayıtlarda öğrenciler velileri ile birlikte 2 adet fotoğraf, veli tarafından doldurulmuş kayıt formu (kayıt formu Bilgi Evi’nden temin edilebiliniyor) ve öğrenci durum belgesiyle başvuruda bulunabilecek. Yapılacak kayıtların ardından ders programları çocukların okulda aldıkları eğitim saatlerine göre belirlenecek. 7 gün devam edecek derslerde öğrenci sabahçı ise öğleden sonra, öğlenci ise sabah saatlerinde okula tam gün devam ediyorsa hafta sonları Bilgi Evi’nin ders destek programlarından yararlanacak. Kayıt yaptıran minik öğrenciler 4 ders arasından seçtikleri 2 derste eğitim alabilecek. Öğrencilerin seçtikleri derslerin ardından Bilgi Evi yönetimi çocukları alacakları derslere ve yaş gruplarına göre sınıflara ayıracak. 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan eğitimlerde kayıt yaptıran çocuklar, yıllık eğitim programı hakkında bilgilendirilecek.



Çocuklara akıllı tahta ve klimalı sınıflarda eğitim


20-22 kişilik klimalı sınıflarda temel ders desteği alacak olan çocuklara eğitimler akıllı tahta vasıtasıyla verilecek. Eğitim dönemi boyunca öğrencinin durumu ile ilgili aileler sürekli bilgilendirilecek. Yapılacak bilgilendirme dışında her ay veli toplantıları düzenlenecek. Çocuklar, Bilgi Evi’nde eğitmenlerin gözetiminde dönem, proje ve bilgisayar ödevlerini oluşturulan Bilişim Atölyesi’nde yapabilecek.



Çocuklar çeşitli aktivitelerden de yararlanacak


Haziran’da tamamlanacak olan eğitimlerde çocuklar, dönem içi ve tatil ayları boyunca çeşitli aktivitelerden faydalanacak. Eğitim dönemi ve tatil aylarında Bilgi Evi Kütüphanesi sürekli açık olacak. Kayıtlı öğrenciler kütüphaneye üye sayılıp ödünç kitap alabilecek. Eğitim yılı içinde çocukların ders streslerini atmaları içi farklı tarihlerde kentin tarihi ve turistik mekânlarına öğretici geziler düzenlenecek. Eğitim yılı içinde çocuklar sportif faaliyetler kapsamında Bilgi Evi Satranç Atölyesi’nde eğitim alarak satranç oynamayı öğrenecek. Yıl içinde öğrenciler arasında ödüllü satranç turnuvaları organize edilecek. Yine sportif faaliyetlerde çocuklara yönelik yaz ayları için yüzme kursları ve futbol turnuvaları düzenlenecek. Çocuklar, eğitim dönemi sonunda başlayan ücretsiz Yaz Spor Okulları ile Çocuk Yaz Kampı’na yönlendirilecek.


Çocuklar, hem örgün eğitimlerinde hem Bilgi Evi’nde yaptıkları el işi, resim, şiir ve kompozisyonları eğitim yuvası içinde yer alan Sergi Salonu’nda sergileyebilecek. Önemli tarihi günlerde çocuklar gün ile ilgili daha önceden provasını yaptıkları piyes oyunlarını sahneleme fırsatı yakalayacak.



Lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavları


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı,7-14 yaş arası çocuklar dışında lise ve lise mezunlarına yönelik üniversiteye hazırlık sınavları için ücretsiz deneme sınavları düzenleyecek. Ücretsiz deneme sınavları her ayın belirli günlerinde gerçekleştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.