GENEL - 17 Aralık 2017 Pazar 12:28

Diyarbakır’da havaalanına ek toplu taşıma seferleri başlatıldı

A
A
A
Diyarbakır’da havaalanına ek toplu taşıma seferleri başlatıldı

Daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havaalanına giden ve gelen vatandaşlar için ek seferler başlattı.

Daha rahat ve konforlu toplu ulaşım hizmeti için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havaalanına giden ve gelen vatandaşlar için ek seferler başlattı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha konforlu, rahat ve ucuz ulaşım hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kent merkezinde yoğun olan güzergahlarda ek seferler koyan Büyükşehir Belediyesi, havaalanına giden ve gelen vatandaşlar için ek seferler başlattı. Kent içinde toplu taşımada yenilediği ve genişlettiği yeni filosuyla vatandaşlara kaliteli hizmet veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havaalanı üzerinden şehre gidip gelen vatandaşlar için ek seferler başlattı. Büyükşehir Belediyesi havaalanına gün içinde 7 araçla sabah 06.40’ta başlayan ve akşam 21.30’a kadar 20 dakikalık aralıklarla devam eden toplu taşıma seferlerini artırarak gece yarısı uçak seferleri saatlerine göre yeni uygulama başlattı. Uygulama ile kentte gece saatlerinde gelen son uçak seferine kadar 3 nöbetçi toplu taşıma aracı hizmet verecek. Bir B2 ve iki Z2 koduyla çalışacak toplu taşıma araçları akşam saat 20.20’de seferlere başlayıp gece 01.30’da son uçak seferine kadar çalışacak. Uçak seferlerinde yaşanacak herhangi bir rötar durumunda toplu taşıma araçları bekletilecek ve uçağın geliş saatine göre son sefer yapılacak.


Çermik-Çüngüş arası yeni güzergah


İlçelere ve ilçelere bağlı mahallelerde yeni toplu ulaşım güzergahları oluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinde hizmet veren toplu taşıma aracının vatandaşlardan gelen talepler üzerine Çermik-Çüngüş arasında güzergah başlattı. 25 km uzunluğundaki güzergahta her iki ilçede yaşayan vatandaşlar faydalanacak. Toplu taşıma aracı yeni güzergahta 18 Aralık pazartesi günü hizmete başlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.