YEREL HABERLER - 13 Ocak 2017 Cuma 16:15

Diyarbakır’da okullararası atletizm müsabakaları yapıldı

A
A
A
Diyarbakır’da okullararası atletizm müsabakaları yapıldı

Diyarbakır’da okullararası spor müsabakaları devam ediyor. Seyrantepe Spor Tesisleri’ndeki kros alanında gerçekleşen müsabakalara 400 sporcu katıldı.
Büyük çekişmeye sahne olan müsabakalar, yıldızlar ve gençler kategorilerine göre yapıldı. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir’in de takip ettiği müsabakalarda yıldız kızlarda Sultan Uğurkan, yıldız erkeklerde Berat Ezgin, genç kızlar A kategorisinde Emine Öndeş, genç kızlar B kategorisinde Ümmügülsüm Tarcan, genç erkekler A kategorisinde Ömer İçlek ve genç erkekler B kategorisinde Yahya Karadeniz birinci oldu.
Müsabakalarda başarılı olan sporcuların ödüllerini Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve Atletizm Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu verdi.
Kendi kategorilerinde birinci olan sporcular daha sonra Diyarbakır’ı bölge müsabakalarında temsil edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de Valilik koltuğu Eda’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İzmir Valisi Süleyman Elban, makamını temsili olarak 10 yaşındaki Eda Arabacı’ya teslim etti. Valilik koltuğuna oturan Eda, okullarda robotik kodlama eğitiminin yaygınlaşmasını istediğini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, İzmir Valisi Süleyman Elban, Konak Güzelyalı Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi, 10 yaşındaki Eda Arabacı’ya valilik makamını temsili olarak teslim etti. Valilik koltuğuna oturan Arabacı’nın ilk talebi ise kendi okulunda eğitimini gördükleri robotik kodlama eğitiminin yaygınlaşarak her okulda olmasını gerektiği oldu. Daha sonra okul yakınlarına halı saha ve voleybol sahası yapılmasını isteyen Eda Arabacı, telefonla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlanarak talebini kendilerine iletti. "Atatürk’ün çocukları olmamızdan dolayı gurur duyuyorum" Valilik makamında hazırladığı konuşmasını da okuyan Eda Arabacı, "Bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı bize armağan etmesi ve bizim de Atatürk’ün çocukları olmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Türkiye Yüzyılında bize emanet edilen cumhuriyetimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bizleri makamında ağırlayan, makamın asıl sahibi olan Valimize tüm çocuklara adına teşekkür ediyoruz. Bizler vatan bayrak sevgisini ve sorumluluk bilincini değerli öğretmenlerimizden ve sevgili ailelerimizden öğreniyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak bizlere gösterilen değer ve sevgiye layık olmak için gayret göstereceğiz" açıklamasında bulundu.
Diyarbakır Diyarbakır’da 23 Nisan kutlamalarında Fatih Sultan Mehmet, Ali Gaffar Okkan ve Naim Süleymanoğlu canlandırıldı Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Osmanlı Devleti padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Türk halter Naim Süleymanoğlu canlandırıldı. Merkez Yenişehir ilçesinde kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlandı, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali eşliğinde çocuklar, Vali Ali İhsan Su’ya valilik makamında çiçek takdim etti. Valilik önünde yapılan kutlamalarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, yaptığı konuşmada, tarih boyunca hiçbir esareti kabul etmemiş Türk’ü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Zaza’sı, Tatar’ı Arabı, Türkmen’i bir araya gelip bir olmuş ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığını, bağımsızlığımızın ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğini söyledi. “Geçmişten geleceğe uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 104 yıldır olduğu gibi ilelebet milli irademizin, demokrasimizi ve bağımsızlığımızın teminatı olmaya devam edecek” diyen Küçükali, “Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın, Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi milletimizin, çocuklarımıza olan inancının ve duyduğu güvenin bir sembolü olmuştur” dedi. Kutlamalarda; çocuklar tarafından Osmanlı Devleti’nin 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve dünya şampiyonu Türk halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatı canlandırıldı. Müzik ve halk oyunları gösterisinin ardından Vali Su, tarafından derece elde eden öğrencilere hediyeler takdim edildi. Öte yandan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada programa katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eser Sönmez, İstiklal Marşı’nı okumadığı görüldü. Kutlamalara; 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, vali yardımcıları, kaymakamlar, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Giresun Giresun Valisi Serdengeçti: “Dünyada 10 binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 23 Nisan’ın dünya çocukları için bir sevinç, dayanışma ve paylaşma günü olmasına rağmen dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuğun 23 Nisan’ı göremediğini söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da coşkuyla kutlandı. Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikler Giresun Valiliği Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine binaen Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti törende yaptığı konuşmada, “23 Nisan ülkemiz ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma ve paylaşma günüdür. Ancak bu yıl da dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi. Savaşlardan, açlık ve kuraklık tehlikelerine, kötü muameleden küçük yaşta çalıştırılmaya kadar birçok sıkıntıya maruz kalmaktadırlar. Çocuklara karşı yapılan her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddette bulananların en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Çocuklar çocuk gibi yaşamalıdır. Çocuklarımıza karşı, geleceği karşı en kutsal, en acil ve en ertelenemez görevimiz budur” dedi. Yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenlerinin ardından kutlamalar folklor ve çeşitli gösterilerle sona erdi.