Diyarbakır’ın burma kadayıfı ülkeye yayılıyor

Diyarbakır’ın patent almak için uğraştığı burma kadayıftaki markaları ülkenin her tarafında yayılmaya devam ediyor.

Diyarbakır’ın burma kadayıfı ülkeye yayılıyor

28 Eylül 2017 12:42


Burma kadayıf Diyarbakır’ın mı Bingöl’ün mu tartışması yapılırken, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın burma kadayıf patentini almak için 2014 yılında Patent Kurumu’na başvurduğunu açıkladı. Bingöl’ün yaptığı başvurunun da ön onaydan geçtiği ancak burma kadayıfın Diyarbakır mı yoksa Bingöl’e ait olduğuna henüz karar verilmediği bildirildi. Burma kadayıf konusunda patent tartışmaları devam ederken, Diyarbakırlılar ata tatlısı olarak kabul ettikleri burma kadayıf için ülke geneline yayılmaya devam ediyor. 1986’dan beri hizmet veren 31 yıllık burma kadayıf markası Yaşar Usta, İstanbul’un sosyete mekanı olarak bilinen Şişli ilçesinde şube açtı. Açılışa Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı. Burma kadayıfın lezzetini tadan ünlü isimler, Diyarbakır özel yapımı olan ve alanında marka olmuş ustalar tarafından hazırlanan burma kadayıfa hayran kaldı.


Medya, sanat ve iş dünyasının önemli simaları burma kadayıfa özel ilgi gösterirken, iş yeri sahibi Yaşar Börü, Diyarbakır ve Bingöl arasında bir rekabetin söz konusu olmadığını söyledi. Börü, iç içe yaşayan bu iki kentin asıl mücadeleyi Gaziantep’e karşı verdiğini belirterek, ”Diyarbakır ve Bingöl’ü yarıştırmanın anlamı yok. İki şehir ve iki halk zaten iç içe, etle tırnak gibi olmuş. Tabi Gaziantep ve diğer şehirler de bizimdir ancak biz tatlıda asıl rekabeti Gaziantep ile yaşıyoruz. 8. şubemizi Şişli’de açtık. Yoğun bir ilgi oldu, bu da bizi fazlasıyla memnun etti" dedi.




YORUM YAZ
Lütfen Bekleyiniz ...

Toplam Yorum (0)

DİYARBAKIR HAVA DURUMU
26
°
C
Az Bulutlu
  • Pazar
    Az Bulutlu
    26°C
  • Pazartesi
    Az Bulutlu
    27°C
  • Salı
    Az Bulutlu
    27°C
  • Çarşamba
    Az Bulutlu
    28°C
Reklamı Geç