YEREL HABERLER - 28 Mayıs 2017 Pazar 15:52

Diyarbakırlı Ece Erdoğan Türkiye şampiyonu oldu

A
A
A
Diyarbakırlı Ece Erdoğan Türkiye şampiyonu oldu

Diyarbakır Bilfen Okulları öğrencisi milli karateci Ece Erdoğan, Elazığ’da düzenlenen Türkiye Okul Sporları Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Diyarbakır Bilfen Okulları öğrencisi milli karateci Ece Erdoğan, Elazığ’da düzenlenen Türkiye Okul Sporları Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı. Okulun bir diğer öğrencisi Zeynep Akçakmak ise aynı şampiyonada Türkiye 3’üncüsü oldu.


Diyarbakır’daki ikinci faaliyet yılında sporda gösterdiği başarılarla dikkat çeken Bilfen Okulları, önemli iki başarıya daha imza attı. Elazığ’da yapılan Türkiye Okul Sporları Şampiyonası’nda Ece Erdoğan 54 kiloda tüm rakiplerini yenerek, Türkiye şampiyonu oldu ve Diyarbakır’a altın madalya kazandırdı. Daha önce milli takımların formasını giymiş olan Erdoğan, Diyarbakır Bilfen Okulları’nda tam burslu ücretsiz eğitim görüyor.



Zeynep Türkiye üçüncüsü oldu


Bir diğer başarı haberi ise Zeynep Akçakmak’tan geldi. Daha önce Balkan Şampiyonluğu kazanmış olan Akçakmak, Elazığ’daki Türkiye Okullar Arası Karate Şampiyonası’nda 42 kiloda Türkiye üçüncülüğü elde etti.


Diyarbakır Bilfen Okulları ve Karakoç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, tam burslu ücretsiz eğitim imkanı sağlayarak sahip çıktıkları öğrencilerin spordaki başarısı ile gurur duyduklarını ifade ederek, Ece Erdoğan ve Zeynep Akçakmak’ı kutladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."