YEREL HABERLER - 24 Ocak 2017 Salı 14:23

Diyarbakırlı şehit aileleri Okkan’ı unutmadı

A
A
A
Diyarbakırlı şehit aileleri Okkan’ı unutmadı

Diyarbakırlı şehit aileleri, İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurunu, 16 yıl önce şehit edildikleri caddede andı.
Diyarbakır Muharip Gaziler Derneği ve Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği (Anadolu KAM-ŞADER) üyeleri, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi’nde 24 Ocak 2001’de uğradıkları hain saldırı sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile beraberindeki polis memurları Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ile Sabri Kün’ü saldırıya uğradıkları caddede andı.
Şehit aileleri adına bir konuşma yapan Anadolu KAM-ŞADER Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın devletin şefkatli yüzünü Diyarbakırlılara yansıttığını ve herkes tarafından çok sevildiğini vurgulayarak, “Diyarbakır halkının kalbini fethetmişti. O bir vizyondu. Diyarbakır’da 102 aile yeni doğan çocuklarına Ali Gaffar ismini vererek teröre en güzel cevabı vermişlerdir. Diyarbakır halkı, gaziler ve şehit aileleri olarak hiçbir annenin evlat acısı yaşamasını, çocuklarının yetim kalmasını istemiyoruz. Çatışma değil, kardeşlik hakim olsun. Aziz şehitlerimizi rahmet anıyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından şehitler için yapılan anıta karanfil bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir