YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 13:21

DTB ve TMO birlikte proje üretecek

A
A
A
DTB ve TMO birlikte proje üretecek

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Diyarbakır Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak birlikte projeler üreteceklerini söyledi.
TMO Diyarbakır Şube Müdürlüğüne yeni atanan Ali Cihantimur ile TMO Ticaret Şefi Abdülkadir Koşar, DTB Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Çeliker ve DTB Proje Koordinatörü Hanifi Eren ile görüştü. DTB Başkan Vekili Ayhan, borsa laboratuvarının son teknoloji analiz cihazları, kantarı, satış salonu ve modern altyapısı ile üyelerine hizmet verdiğini belirterek, üye memnuniyeti için TMO ile birlikte yürütülecek her türlü projede yer alacaklarını kaydetti. Ayhan, DTB ve TMO’nun her zaman birlikte çalışması gerektiğini anlatarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Lisanslı depoculuk önemli bir proje
TMO Diyarbakır Şube Müdürü Ali Cihantimur ise, TMO ve DTB’nin birlikte birçok çalışma yürütebileceklerini ifade etti. Cihantimur, “Şuan için özellikle şube müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında ihtiyaç duyulan depo ihtiyacının giderilmesi için gerekli planlamalar ve çalışmalar başladı. Borsanın hali hazırda yapmayı planladığı 100 bin tonluk lisanslı depoculuk projesi ise çok önemli. Bu bölgeye ve borsacılığa büyük katkı sağlayacak” dedi.
Çiftçilerin sertifikalı tohum kullanmasının önemine de değinen Cihantimur, borsa ile yapılabilecek her türlü işbirliğine ve beraber yürütülebilecek her projede yer almaktan memnuniyet duyacaklarını diye getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’un içme suyu sorunu göl ortasından geçirilecek Senir Suyu Projesi ile çözülmeye çalışılacak Yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle yaz aylarında içme suyu tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek olan Burdur’a Burdur Gölü’nün ortasından geçirilmesi planlanan Senir Suyu Projesiyle çözüm bulunmaya çalışılıyor. Yapılacak proje ise 2025 yılından sonra Burdur’a hizmet verebilecek. Dünyada yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle birçok il susuzlukla karşı karşıya kalma tehlikesi yaşıyor. Bu illerden biri de Burdur. Yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye’nin yedinci büyük gölü olan Burdur Gölü bile dörtte birini kaybederken yağışsız geçen kış mevsimi nedeniyle yaz aylarında şehir içme suyu sorunuyla karşı karşıya kalmak üzere. Yaşanabilecek bu olumsuz duruma karşı yetkililer farklı projeler üreterek önlem almaya çalışıyor. Bu projelerden birisi de Burdur Gölü’nün karşı kıyısında bulunan Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Senir Kasabası’ndan Burdur’un 10-15 yıllık su sorununu çözecek su getirmek. Senir Kasabası’nda bulunan 3 adet sondaj kuyusundan çıkan suların yine Senir bölgesinde Burdur Gölü kenarında bulunan kuyularda toplanarak buradan da Burdur Gölü üzerine kurulacak boru hattı ile Burdur’a getirilmesi hedefleniyor. Göl çekilmeden önce gölün alt kısmından Burdur’a su desteği sağlayan bu proje gölün çekilmesiyle birlikte iptal edilmişti. Şimdi ise yapılacak yeni çalışmalarla Senir Suyu projesi tekrar canlandırılacak. Proje çerçevesinde Senir Kasabasında incelemelerde bulunan Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz’dan proje hakkında bilgi aldı. Vali Öksüz’ü bilgilendiren Milletvekili Korkmaz projenin ancak 2025 yılından itibaren katkı verebileceğini, 2024 yılı yaz ayına yetişemeyeceğini dile getirdi.
Kayseri Vali Çiçek Koltuğunu 8.Sınıf Öğrencisi Esma’ya devretti Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu Kocasinan İlçesi Sümer Ortaokulu öğrencilerinden Esma Necla Doğan’a devretti. Valilik koltuğuna oturan Esma Necla Doğan; "Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan TBMM çok zor şartlarda açılmıştır. Cumhuriyetimiz de büyük fedakârlıklarla, gayretlerle kurulmuştur. Ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak için hiç yorulmadan çalışmaya devam ederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu bayramın sevincini ve coşkusunu, tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyor, saygılarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı ve 104. yılını kutladığımız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu. Vali Esma Necla Doğan Vali Gökmen Çiçek’e; "TBMM’nin açılışının 104. Yıl dönümü kapsamında bizleri kabul ettiğiniz için Kayserili öğrenciler adına sizlere çok teşekkür ederim. Kayseri’ye ve Kayserililere olan samimi ve içten destekleriniz bizler için Türkiye Cumhuriyeti’nin milletine olan desteğinin de bir yansımasıdır. Görevde olduğunuz sürece Kayseri için özellikle turizm alanında yapmış olduğunuz çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yeşilhisar ilçemize bağlı Soğanlı Vadisinde gerek yöre halkına ve gerekse turizme yönelik yaptığınız katkıların yanında ilimizde gençlerimize yönelik ERVA Spor Kulübü çatısı altında yaptığınız zararlı alışkanlıkları önleyici çalışmalarınızda bizler için çok önemli. Birçok alanda canla başla çalıştığınız için bizlerin gönlünde ’Vali Amca’ olarak yer alıyorsunuz sizlere çok teşekkür ederim" dedi. ERVA Spor Kulüplerinden sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’i telefonlar arayan Vali Esma Necla Doğan, ERVA projesinin gidişatı ile ilgili bilgiler aldı. İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile de görüşen Vali Doğan; "Okul önlerindeki yaya geçitlerinin güvenliğinin artırılması ve okul servislerinin daha sık denetlenmesi talimatı verdi. Öğrencilerin aileleriyle telefonda görüşerek teşekkür eden Vali Çiçek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı ve öğrencilerle bir süre sohbet ederek yakın ilgi gösterdi. Programda, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve öğretmenler de hazır bulundu.