GENEL - 13 Mart 2018 Salı 12:05

DTSO seçimlerine doğru

A
A
A
DTSO seçimlerine doğru

Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yeşil liste ile başkanlık yarışına girecek olan Mehmet Kaya, bu dönem merkezi anlamda siyasetin müdahalesini hissetmediklerini, bağımsız bir yapı olduklarını fakat tarafsız olmadıklarını söyledi.

Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yeşil liste ile başkanlık yarışına girecek olan Mehmet Kaya, bu dönem merkezi anlamda siyasetin müdahalesini hissetmediklerini, bağımsız bir yapı olduklarını fakat tarafsız olmadıklarını söyledi.


DTSO seçimlerine yeşil liste ile girecek olan grup, bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan yeşil listenin başkan adayı iş adamı Mehmet Kaya, listelerinin birçok iş camiasının uzun süre çalışması, insanları ikna etmesi sonucu olduğunu belirtti. Yapısal dönüşümün ilk adımlarını atacaklarını kaydeden Kaya, “Temsiliyeti tek merkezli odaklı çıkararak, kente sanayi odası, kadın meclisi gibi, Bismil’de ticaret odası ve iş konseyi gibi yapıları kurarak kentin yönetimini tamamen birlikte yapacağımız bir yapısal dönüşümün ilk adımlarını atacağız. Bunu biz bir yıl içerisinde de gerçekleştireceğiz” dedi.



“Bu seçimde siyasilerin müdahalesi yok”


Son iki dönem DTSO seçimlerine siyasetin yoğun müdahalesinin, sağlıklı bir yapının oluşmasına engel olduğunu vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:


“Orada, sağın, solun veya şunun değil bir siyasetin arka bahçesi olması STK’nın işlevselliğini bitirir. Tarafsız olmak, sivil toplum kuruluşlarının en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Özellikle belli bir siyasetin uzantısı olabilecek, siyasetin yanında görülebilecek yaklaşımlardan kesinlikle kaçınılması gerekir. Artık dönüp baktığınız zaman, DTSO’ya merkezi anlamda siyasetin müdahalesini bu dönem çok hissetmiyoruz. Bizim DTSO, Baro, İHD ve TB gibi yapılarda kesinlikle bağımsız tutmak hepimizin temel felsefesi olmalı. Biz listeyi oluştururken doğrusu herhangi bir siyasi baskı görmedik. Diyarbakır’ın tek ses olması, tek liste olması çok kültürlü bir yapıyı ortaya çıkarması maalesef geçmişten gelen çekişmeler üzerine, kamplaşmalar üzerinden siyasi alanda kendilerine yer edinenler belki de bu resimden rahatsız oldular. Bu yapı, kesinlikle bağımsız bir yapıdır, tarafsız değildir. Biz Diyarbakır’dan tarafız, Kürt sorununun çözümünden tarafız, barıştan tarafız, kentin ekonomisinin gelişmesinden ve işsizliğin bitirilmesinden tarafız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü Eskişehir’de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Eskişehir’de toz taşınımı nedeniyle sabaha karşı yağan yağmurla karışık çamur park halindeki araçlarının üzerini kapladı. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne par eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Araçlarını tekrar yıkayacağını söyleyen sürücüler durumdan mustarip olduklarını belirtti. “Tertemiz yapmıştım, maalesef yağmurla karışık toz yağmış” Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten Mehmet Taşdelen, “Dün arabamı yıkamıştım aslında. Sabah kalktığımda bu şekilde aracımı buldum, toz yağmış. Böyle görünce içime sinmedi, oruçluyuz malum bir yere de çok çıkmıyorum. Canım sıkıldı arabayı yıkayayım dedim. Sultandere Mahallesi’nde bir evim daha var onun bahçesinde yıkarım arabamı” dedi. Aracı toz içinde kalan bir başka sürücü Hasan Baş ise şöyle konuştu; “Yağmurlu ve çamurlu halde sabah sabah gördük aracımızı. Toz içeresinde kalmış aracım. Aslında önceki gün yıkamıştım arabamı, tertemiz yapmıştım. Maalesef yağmurla karışık toz yağmış. Biraz kalın bir toz tabakası var kaporta üzerinde. Yeni yıkatmıştım, yıkamalarda pahalı malum, yeniden yıkatmak zorunda kalacağım.” (BT-
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.