GENEL - 19 Mayıs 2018 Cumartesi 14:26

Engelli anne yardım bekliyor

A
A
A
Engelli anne yardım bekliyor

Diyarbakır’da engelli iki çocuk annesi Ceylan Yılmaz, kendisine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Diyarbakır’da engelli iki çocuk annesi Ceylan Yılmaz, kendisine yardım elinin uzatılmasını bekliyor. En büyük isteğinin bozulan akülü engelli aracının tamir ettirilmesi olduğunu belirten anne Yılmaz, zor günler yaşadığını ve gittiği tüm kapılardan boş döndüğünü söyledi.


Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan dizden aşağısı felç olan iki çocuk annesi Ceylan Yılmaz, kendisine bir yardım elinin uzatılmasını bekliyor. Yaklaşık 5 yıl önce geçirdiği kötü olay sonrası bir daha yürüyemeyeceğini öğrenen anne Yılmaz’ın dünyası başına yıkıldı. Çocuklarıyla birlikte hayata tutunmaya çalışan anne Yılmaz, akülü tekerlekli sandalye sayesinde ev işlerini kısmen de olsa yapmaya çalıştı. Eskiyen tekerlekli sandalyesinin sorunlar vermeye başladığını ve bir türlü tamirini gerçekleştiremediğini kaydeden anne Yılmaz, yardım için başvurduğu tüm kapılardan boş döndüğünü ve kendisine akülü sandalye konusunda yardım eli uzatacak birilerini beklediğini kaydetti.



“Eve mahkum oldum, çıkamıyorum”


Akülü tekerlekli sandalyesi sayesinde dışarıya çıkabildiğini, işlerini yapabildiğini belirten anne Yılmaz, “Akülü sandalye sayesinde her yere gidebiliyordum. İnsanların arasına karışıp, dertlerimi unutuyordum ama şimdi bozuldu. Kaç defa tamire götürdüm ama yaptıramadım. Nereye gittiysem elim boş döndüm. Şuan eve mahkum oldum, sıkılıyorum ama çıkamıyorum. Bana uzatılacak yardım elini bekliyorum. Yardım elini uzatacak birileri çıkar inşallah” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehrin iftar sofrası Akvadi’ye kuruldu Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde vatandaşları aynı sofrada buluşturduğu iftar sofrası Akvadi’de kuruldu. Tüm hemşehrilerinin ramazanını tebrik eden Başkan Zolan, “Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrası Aktepe Mahallesi’nde bulunan Akvadi ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve binlerce mahalle sakini katıldı. İftar öncesi alana gelerek vatandaşların ramazanlarını tebrik eden Başkan Zolan ezanın okunmasıyla hep birlikte dua edip oruçlarını açtı. İftarın ardından vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun. Yaptığımız dualar, ibadetler ve hayırları Allah’ım kabul etsin inşallah. 11 ayın sultanı ramazan ayımızın sonlarına yaklaşıyoruz. Allah’ım hepimizi Kadir Gecesi’ne kavuştursun ve Ramazan Bayramımızı birlikte kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. “Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz” Denizli’de hizmet destanları yazamaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konutu: “İnşallah sizlerin taleplerini en üst seviyede karşılamak noktasında gayret ediyoruz. Bu bölge Denizli’mizin en güzel yerlerinden birisi haline geldi. Parklarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla sizlere yakışır hale geldi. Allah’ım kaza bela vermeden çocuklarınızla, sevdiklerinizle birlikte burada sağlıklı, hayırlı bir ömür sürün. Biz bugüne kadar Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik. İnşallah bundan sonra da Allah nasip ederse, siz de uygun görürseniz hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyin hayırlısını dua ediyoruz. Allah’ım hayırlısını verecektir.”