GENEL - 13 Eylül 2018 Perşembe 12:17

Ergani’de 2018 atılım yılı oldu

A
A
A
Ergani’de 2018 atılım yılı oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2018 yılında yürütülen projelerle ilçeye 1 milyon 46 bin 170 TL kazandırıldı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2018 yılında yürütülen projelerle ilçeye 1 milyon 46 bin 170 TL kazandırıldı.


Ergani’de kaymakamlığın kurumlarla gerçekleştirdiği projelerle ilçe 1 milyon 46 bin 170 TL kazandırıldı. Eğitim alanında yürütülen çalışmalarda “Mutlu yarınlar için okuluma dönüyorum” projesi kapsamında 350 öğrencinin örgün eğitime katılımı sağlanırken okullara spor ile ekipmanlar sağlanarak spor ve sahne sanatları kursları düzenlendi. 600 öğrenci kurs faaliyetlerinden yararlanırken köy okullarındaki başarılı öğrenciler öğretmenleriyle birlikte 2 günlük Çanakkale, Kapadokya, İstanbul, Konya gibi şehirlere gezi gerçekleştirdi. 3 köy okuluna çocuk oyun parkı yapıldı.



120 kadına bilgisayar destekli nakış eğitimi


İlçede “Bende üretebilirim” projesi kapsamında 120 kadına bilgisayar destekli nakış eğitimi ve çeşitli kurslarda eğitim verilerek kadınların üretime katılarak aile ekonomisine katkı sağlamaları hedeflendi. “Spor okulları” projesi kapsamında basketbol, badminton, hentbol, voleybol, futbol branşlarından kurslar açılarak öğrencilerin bu kurslardan yararlanmaları sağlandı. Açılan bu tür kurslarla alışkanlıklardan uzak bir atmosferde, sporu seven, ülkesini seven iyi bireyler yetiştirilmesi amaçlandı.



Köy okullarının eksiklikleri giderildi


İlçeye bağlı 20 köy okulunun ana sınıflarında öğrencilerin kendilerine uygun bir ortamda ve daha kaliteli bir eğitim almaları amacıyla materyal ve donanım eksiklikleri giderildi. Proje kapsamında bu okullara dolap, televizyon, bilgisayar, oyuncak grubu, kitap grubu, sınıf halısı, ayakkabılık, kitaplık, 3 parçalı daire masa ihtiyaçları karşılandı. Çocukların hazır bulunuşluk seviyelerinin yükselmesine de katkı sağlayacak montessori eğitiminde büyük önem taşıyan koordinasyon aletleri, prizmatik boyutlarda küpler ve üçgenler, ahşap dominolar, ağırlık tüpleri ve benzeri gereçler, potansiyeli olduğuna inanılan 80’e yakın çocuk için 4 anaokulunun sınıfları uygun hale getirilerek eğitim görmeleri amaçlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.