EĞİTİM - 29 Eylül 2017 Cuma 11:16

Hani belediyesinden 11 ayda eğitime 1 milyon 259 bin liralık yatırım

A
A
A
Hani belediyesinden 11 ayda eğitime 1 milyon 259 bin liralık yatırım

Diyarbakır’ın Hani Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, belediye imkanlarıyla hazırlanan projeler kapsamında tüm okullara 11 ayda toplamda 1 milyon 259 bin lira harcandığını söyledi.

Diyarbakır’ın Hani Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, belediye imkanlarıyla hazırlanan projeler kapsamında tüm okullara 11 ayda toplamda 1 milyon 259 bin lira harcandığını söyledi.


Kaymakam ve Belediye Başkanı Yazıcı, ilçedeki tüm okulların alt yapı ve geçit yolları ile okul bahçelerinin toprak zeminden, tozdan ve çamurdan kurtarılmaya çalışıldığını dile getirdi. Hani Belediyesi olarak birçok okulda yol yapımı ve spor tesisi inşası çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yazıcı, "Okulların yol ve bahçeleri sıcak asfalt ve parke taşları ile donatmaya devam ediyoruz. İlçe merkezi ve diğer mahalle okullarının yol güzergahlarında, okulla bağlantılı olan çevre alanlarında ve okul bahçelerinde yazın toz, kışın ise ciddi bir çamur sorunu vardı. Bu yıl Hani Belediyesi olarak aldığımız karar doğrultusunda çocuklarımızın eğitim gördüğü okulların yol ve bahçelerinde sıcak asfalt ve parke taşı çalışmaları başlattık. Hani Belediyesi olarak, tüm okullarımızın bahçeleri ile yollarını çamurdan ve tozdan kurtarma çalışmalarımız devam edecek. Eğitime her daim desteğimizi sürdürme gayretinde olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha rahat ve hijyenik ortamlarda eğitim görmeleri için belediye imkanlarını seferber edeceğiz” dedi.


Okul alanlarına çocuk parkı yapıldı


Kaymakam ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, okul alanlarına, ana okullarının bahçelerinin hepsine çocuk oyun parklarının kurulduğunu, 6 okulun bahçesine sentetik futbol sahası inşa çalışmalarının devam ettiğini, okulların çevresinin peyzaj malzemesi desteğiyle estetiğe uygun modern hale getirilmesi çalışmalarının sürdürüldüğünü, ilçedeki 8 bin 650 öğrenciye çanta, kırtasiye malzemesi, ayakkabı, eşofman, oyuncak dağıtıldığını ve yine tüm öğrencilere sosyal belediyecilik anlayışıyla giyim yardımı yapıldığın söyledi. Yazıcı, ayrıca Hani Belediyesinin bu çalışmalarının, eğitime her daim destek anlayışıyla devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 1 - Fatih Karagümrük: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final İlk maçında Trabzonspor ile Fatih Karagümrük karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca, şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti. 1-0 21. dakikada Mendes’in ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, topu kornere çeldi. 22. dakikada ceza sahası içinde Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi. 1-1 41. dakikada Mendy’nin penaltı noktasına gönderdiği topa gelişine vuran Denswill’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Sirigu’nin solundan ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Süleyman Özay Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Enis Destan Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Kerem Şen, Umut Güneş, Onuachu, Göktan Gürpüz, Arif Boşluk, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Mendes, Güven Yalçın Yedekler: Emre Bilgin, Can Keleş, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Vinicius, Adnan Uğur, Paoletti, Adnan Uğur, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Goller: Visca (dk. 15), Denswill (dk. 41) (Trabzonspor), Mendes (dk. 22) (Fatih Karagümrük) Kırmızı kart: Enis Destan (dk. 44) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Eren Elmalı, Fountas (Trabzonspor), Biraschi, Emre Mor (Fatih Karagümrük)